Зеленски зове Европа: Помогнете ни да спрем терора

Молбата му идва след мащабна руска атака
Обновена: 26 авг 2024 14:04 | 26 авг 2024 14:04, Нели Христова
725
Зеленски зове Европа: Помогнете ни да спрем терора
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отправи още една молба към западните партньори да увеличат помощта си, след като Русия предприе това, което той описа като "една от най-големите атаки – комбиниран удар, включващ над сто ракети от различни видове и около сто "Шахеди".

"В цяла Украйна бихме могли да направим много повече, за да защитим живота, ако авиацията на нашите европейски съседи действа съвместно с нашите F-16 и системи за противовъздушна отбрана. Ако такова единство се оказа ефективно в Близкия изток, то трябва да работи и в Европа", подчерта украинският лидер.

"Путин може да действа само в границите, които светът му поставя. Слабостта и неадекватните реакции подхранват терора. Всеки лидер, всеки един от нашите партньори знае какви решителни действия са необходими, за да се сложи справедлив край на тази война. Украйна не може да бъде ограничена в способностите си за далечни разстояния, когато терористите не са изправени пред такива ограничения. Нашите защитници не могат да бъдат ограничени в оръжията си, когато Русия разположи целия си арсенал, включително "Шахеди" и балистични ракети от Северна Корея. Америка, Великобритания, Франция и другите ни партньори имат силата да ни помогнат да спрем този терор. Времето за решителни действия е сега", заяви Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


725
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някои (да не кажа повечето) пишещи тук наистина не осъзнават трагедията която една победа на Путин би предизвикала в целия свят, не само в Европа. Победа на злото, на фашизма, на терора... Русия вече анексира и "денацифицира" областите които искаше в Украйна, защо не се оттегля, какво иска още? Иска да окупира цяла Украйна и да назначи прокремълко правителство. Това беше целта им
48
18
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 3 седмици
Имаш правописна грешна в името ти "българин" Трябвало е да напишеш "посредствен без..ро..дник". Утре руския окупатор като реши да си вземе "задунайската губерния" пак ли ще си на тяхна страна? Никакъв българин не си ти, а просто ..пл...ъ.х. Нищо повече от това.
47
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
## Терористът убива мирните жители на Курска област, а щом му отговорят, започва да реве "Помогнете ни да спрем терора".## Отговор беше това на ВСУ в Курск! Нали! Ти си от Наглите!
46
1
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
ти си го предизвика терора преговори и мир няма друго спасение ти и твоятаалчност съсипа народа и страната си защо украинците се пръснаха по света и не искатда се бият за родината си а лежат по плажовете съд за вас
45
2
 
35
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Кво да ви помогнат нали бяхте превзели Курск и нали бихте тръгнали към Масква сега помощ лошото е че невини хора измират заради такива изчадия като теб иначе много скоро русняците ще приключат със вашите фашистки наклоности
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой е този, че зове? Наркоман, който вече не е президент. Наркоман, окупирал властта и нахлу в Русия. Терористът е нарко и времето му изтича.
43
31
 
7
 
! Отговори
от Плевен преди 3 седмици
Готов съм да предоставя на героическия украински народ всичките свои спестявания, а те никак не са малко за стандарта на България. Рано или късно Украiна ще победи московия, ще си върне заграбените територии. Срамувам се от онези българи които подкрепят московия и нейния вожд ***; ако също и на нас ни се беше случило, интересно как тези образи биха постъпили? Питам Ви ..!
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отвратително говори тоз ((((((((
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ха, та вие станахте окупатори бе, наркoмaн.
40
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крайно време е цивилизования свят да снеме ограниченията и украйнците да им приземят завинаги самальотите,да съборят незаконниите строежи в керченския проток и да изпържат всички струпища на техника и пияни о'р'к'и
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще приключиш като хитлер, наркоман.
38
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Терористът убива мирните жители на Курска област, а щом му отговорят, започва да реве "Помогнете ни да спрем терора".
37
4
 
38
 
! Отговори
Ще ври в казаня! преди 3 седмици
Колко много добри мъже измряха заради зеленясания долен юдей!
36
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Направете още едно нахлуване в Русия и терорът съвсем ще спре. Гаранция. И репарации ще ви платят.
35
45
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 3 седмици
Навсякъде е достойно да защитваш жертвата ... и горе долу целия свят го прави. Само в България сме на страната на насилника окупатор. Роби сър, нищо повече нищо по-малко.
34
21
 
0
 
! Отговори
Петко Сатъра преди 3 седмици
Ади е прототип на путин у бункера! Той също се чувстваше добре под земята!
33
5
 
21
 
! Отговори
Айляк преди 3 седмици
Зеленият пла.шок си е вкарал муха в главата, че евроатлантиците помогнат ли на Окрайна, ще може да се надява на нещо срещу Русия. Абсолютна утопия. Защото Русия не стига, че е силна, но до нея стои и Китай, че и други държави в сянка. Това, което виждам от страна на Зельонкий, много ми прилича на камикадзетата от ВСВ - надрускат се хубу и айде на самоубийствената мисия. А западняците се гъбаркат вече явно с клоуна от Кривой рог...
32
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Голямо желание има да включи Европата в този регионален конфликт за да стане световна война! Тоз герой трябва да го вкарат в затвора за подстрекателсво !
31
4
 
40
 
! Отговори
75 преди 3 седмици
Късно наркоманче,късно от 2012 година тероризирате Донбас, бандероФашаги вашата гордост,бой бой до дупка,само това е спасението от нациската чумата.
30
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей,надрусан зеленчук такъв.За тъпотията,дето направи в Курск голям го вадеше,ама той мек па мек се оказа завалията.Сега си сърбай попарата.