САЩ решават съдбата на Зеленски до дни

Киев е недоволен, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии
7 сеп 2024 20:15, Петър Бойчев
442
САЩ решават съдбата на Зеленски до дни
Снимка БГНЕС

Украинският лидер ще направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег

Следващата седмица украинският президент Володимир Зеленски ще пътува до Съединените щати. Медиите наричат ​​целта на визитата му последния шанс на политика в конфликта с Руската федерация.

Както съобщава британското списание Economist, украинският лидер възнамерява да направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег.

Изданието подчертава, че „Зеленски скоро ще има последен шанс да убеди Байдън да промени подхода си, преди да напусне поста по време на срещата им в Ню Йорк следващата седмица“.

Авторите посочват, че Киев е все по-недоволен от факта, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии. Официални лица, например ръководителят на украинското министерство на отбраната Рустем Умеров, подчертават, че Киев очаква забраната да бъде отменена.

Както каза той пред CNN, Украйна трябва да получи разрешение за използване на ракети ATACMS с голям обсег за нанасяне на удари по руски цели.

Същата медия посочи, че Съединените щати са дали на Украйна списък с цели за атаки, но още през юли администрацията на Байдън, въпреки че не изключи „облекчаване“ на забраната, не се отказа от последната.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг редица страни от Алианса са съгласни с подобни действия на Киев.

По-специално той посочи Обединеното кралство, което даде на Украйна оръжия без никакви ограничения, както и Франция, която даде зелена светлина за атаки с използване на ракети Storm Shadows / SCALP с голям обсег.

Експертите смятат посещението за последния шанс на Зеленски поради факта, че Байдън скоро ще напусне поста, а вероятният му наследник Доналд Тръмп остро критикува лоялността на САЩ към Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още по темата: САЩсъдбатаЗеленски
Още от Водещи мобилна
МИ-6 и ЦРУ похвалиха дръзкото нападение на Украйна в Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
3
 
6
 
! Отговори
До 220 преди 1 седмица
Е явно произвежда много повече щом 30 и кусур държави дават оръжия на Украйна и се получава едно голямо нищо
213
0
 
3
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 седмица
Турция е фактор в Нато.
212
5
 
3
 
! Отговори
Архиваря преди 1 седмица
До 217, след фалшивата новина че Турция била подала молба за членство в БРИКС, се наложи лично говорителя на управляващата партия в Турция да обяснява че това не е вярно, и че Турция имала по принцип желание някога си да кандидатства за БРИКС но нищо конкретно не е предприемала по въпроса
211
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
Русофилите умират в България.
210
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На среща във Фауве Шолц обясни, че във Фауве всичко си е наред, и всичко е добре, но проблема е, че хората в Германия вече не купуват автомобили. А ве явно има проблем, защото не хората не купуват автомобили а не купуват техните автомобили, нещо се е объркал Шулц, хахахаха.
209
5
 
1
 
! Отговори
До 212 преди 1 седмица
Да, решението на Пентагона е ясно: Украйна получава далекобойни ракети, но обещава да не срути Кремъл предварително, за да не отрепи главния джуджак.
208
4
 
3
 
! Отговори
Курски руснак преди 1 седмица
На Русия кога ще решат съдбата?
207
4
 
3
 
! Отговори
ЗА 215 преди 1 седмица
До Анонимен..НОРВЕГИЯ ИМА НЕФТ ГАЗ, А БЕЛГИЯ ПРОИЗВЕЖДА ВЕРОЯТНО НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКО СТРЕЛКОВО ОРЪЖИЕ В ЕВРОПА. А РУСИЯ ПРОИЗВЕЖДА КАТЕРИЦИ
206
3
 
5
 
! Отговори
До 211 преди 1 седмица
Да той британския министър на отбраната, който нарече Зеленски нагъл неблагодарник е беден русофил нали.На тая украинска психиатрия ограда няма ли
205
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След края на СВО студената война ще се води между САЩ и Изтока в лицето на Евразия. Европа повече няма да я има, това ще бъде бедното северозападно кътче на Континента.
204
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турция излезе ли от НАТО - и НАТО и ЕС ще се разпаднат. За САЩ не е страшно, могат и сами да се пазят, богати са на ресурси и могат да се развиват и да продължат да бъдат богата и благоденстваща страна, макар и не световен хегемон. А ЕС отива на кино.
203
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Промишлеността на Германия умира.
202
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво могат примерно страни като Норвегия или Белгия или която и да е страна от Европа с малки изключения без Германия? Те нищо си нямат, не могат един котлон или кафе машина да си произведат, да не говорим за автомобили и т.н. А Русия има от къде да купува и автомобили, и техника и всичко, а вече работи и сама да си произвежда.
201
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СТАТИЯТА Е ПИСАНА ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО
200
6
 
4
 
! Отговори
От Чикаго преди 1 седмица
Назад сте с инфото копейки: в Пентагона вече се обсъжда предоставянето на далекобойни ракети JASSM на Украйна, които бият над 300 км. и са по-добри и по-далекобойни от ATACMS! След като вече завряхме червените линии на Путин в дъртия му зaдник, само въпрос на време е тези ракети да завалят над главите на руските мyжици
199
0
 
0
 
! Отговори
До 203 преди 1 седмица
Ами ти ми кажи украински
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин и монголския президент общуваха без преводач на Руски.
197
0
 
3
 
! Отговори
До 199 преди 1 седмица
Ами тя и сега си е и не само по-бедна от България,а е най-бедната в цяла Европа
196
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
70те години промишлеността на България беше повече от Гърция и Турция взети заедно. 90те години започва световен процес за разпределение на труда. Евросъюза като вътрешен пазар се превръща в пазар за Германия, а всички останали производители, включително и България бяха напълно ликвидирани, енергетиката също - атомните централи в Прибалтика и България бяха ликвидирани. А в момента СВО ликвидира промишлеността на Германия.
195
0
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 седмица
Зеленски бавно почва да излиза от абстиненцията и да се сблъсква с действителността. Американците отдавна са го похарчили. Тяхната роля беше да отслабят Русия, за да могат в бъдеще Краварника спокойно да се разправят с Китай без Русия да се намеси в конфликта. За съжаление единствено сплотиха връзките между Русия и Китай. Че и със Северна Корея. А това, че Украйна се разпада е нещо, което никой , ама абсолютно никой не го интересува.