Путин съгласен да може пак да се кандидатира за президент

Съгласно досегашното законодателство той няма това право
10 мар 2020 19:10, Елка Василева
86
Путин съгласен да може пак да се кандидатира за президент
Владимир Путин. Снимка: БГНЕС

Държавната дума подкрепи предложението на депутатката от „Единна Русия“ Валентина Терешкова за поправка в законопроекта за изменения в конституцията, която да премахне ограниченията за броя президентски мандати, предаде ТАСС.

Държавната дума прие и поправка в законопроекта, която дава право на действащия президент на Русия Владимир Путин да бъде преизбран на този пост въпреки досегашните мандати.

Още по темата

Това ще позволи на държавния глава Путин да се кандидатира отново за президент, докато в момента законът не позволява това.

По-рано днес депутатката от „Единна Русия“ Валентина Терешкова предложи да се занулят президентските мандати след приемането на поправките в конституцията.

„Предлагам или да се махне ограничението за броя на президентските мандати, или да се запише, че след влизането в сила на обновената конституция действащият президент, както и всеки друг гражданин, да има право да се кандидатира за поста държавен глава“, заяви Терешкова на пленарно заседание на Думата.

Самият Путин заяви впоследствие, че смята за допустимо внасянето на конституционна поправка, която би му позволила след промените в основния закон на страната отново да участва в избори за държавен глава. Но според него това подлежи на преценка от Конституционния съд. Но гражданите трябва да одобрят тази поправка, подчерта той.

Настоящият мандат на Путин изтича през 2024 г. и според настоящите правила той няма право да се кандидатира на предстоящите тогава избори. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
1
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
Къде се е чуло и видяло "свободни " избори при тиранична диктатура. Такива смешки вървят само при крепостните мужици.
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До През това време ...Не, спират да харчат пари да пазят *** на рашките и Европа. Ще видим как ще се оправят въпросните без "краварите". Те и в Ирак бяха "нашественици", но като си тръгваха, ги хулеха че си тръгват и сигурността в региона пада ....
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките руснаци.Вчера съвкупното руско население паднало на колене и Го молило да остане.Начело на моленето била баба Телешкова и милиционера дето се прави на поп .Даже нашият "президент" също тайно се присъединил.
72
3
 
4
 
! Отговори
През това време ... преди 4 години
САЩ частично изтегля войските си от АфганистанВъзнамеряват да освободят 1000 талибани, задържани от властите...ко стана бе? световния жандарм да не се корумпира?
71
3
 
5
 
! Отговори
Ясно защо преди 4 години
Сега ми стана ясно защо паднаха цените на горивата - при тия статии за Путин зелените *** газ пикаят!
70
2
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 години
едвам са го навили да се кандидатира отново :)
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахахахаха. Джуджи си прави каквото си иска. Законите не го ловят, защото той е закона в Джуджеландия.
68
2
 
5
 
! Отговори
666 преди 4 години
Ама и името на журналистката предложила промените е един път -Валентина Терешкова.
67
1
 
2
 
! Отговори
боли ме швепса преди 4 години
До дългият нос на ПутинТя кулата изгоря отдавна.
66
4
 
8
 
! Отговори
Петров преди 4 години
За какво е целият този фарс като всички знаят за какво става въпрос? Путин прави промени в конституцията които нито са наложителни, нито са дискутирани в обществото и изведнъж някакъв депутат от задния ред, ей така случайно, прави предложение така и така ще променяме конституцията дайте да добавим и отмяна на ограничението на мандатите.
65
5
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До АнонименА между първи братовчети брак може ли..Или между брат и ..сестра .Ако е доведена де.Щото на Путин родителите са първи братовчеди.Затова е малко изродено детенцето де.
64
2
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До АнонименА като отиде джуджето при червеите ...кой ще командва.Такъв незаменим няма да се роди и 1000 години.Само се моля да присъствам на този ***.
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путиндокато съм президент- брака е между мъж и жена- не може да има родител 1 и родител 2който не е съгласен да си сложи минусчета да разберем кои са писачите
62
8
 
9
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 4 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
61
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всичкото ***.дал е награбило путинзащото каза - докато съм президент- брака е между мъж и жена- не може да има родител 1 и родител 2е аде ***.дал.четата стига сте драскали за путин почвайте с минусчетата
60
8
 
11
 
! Отговори
24/7 преди 4 години
Направо да го обявят за пожизнен император на матушката Русия . А , и да не забравят да му открият няколко паметника за начале...хахаха....тия са по зле и от африканско племе.
59
4
 
11
 
! Отговори
зайо байоч преди 4 години
диктатура на пролетариата=диктатура на олигархията
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме му на Путин за някакви герберски ***. айки дето се пл.юнчат тука!
57
6
 
8
 
! Отговори
Путин е ебан преди 4 години
От двама осмокласнициКолегите му са го записали на видеоИма и книга по въпросаТърсете я в интернет / Гугъл
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой лидер е по велик,руския Путин или премиера на България Пеевски ? Путин зелено ,Пеевски червено