Путин съгласен да може пак да се кандидатира за президент

Съгласно досегашното законодателство той няма това право
10 мар 2020 19:10, Елка Василева
86
Путин съгласен да може пак да се кандидатира за президент
Владимир Путин. Снимка: БГНЕС

Държавната дума подкрепи предложението на депутатката от „Единна Русия“ Валентина Терешкова за поправка в законопроекта за изменения в конституцията, която да премахне ограниченията за броя президентски мандати, предаде ТАСС.

Държавната дума прие и поправка в законопроекта, която дава право на действащия президент на Русия Владимир Путин да бъде преизбран на този пост въпреки досегашните мандати.

Още по темата

Това ще позволи на държавния глава Путин да се кандидатира отново за президент, докато в момента законът не позволява това.

По-рано днес депутатката от „Единна Русия“ Валентина Терешкова предложи да се занулят президентските мандати след приемането на поправките в конституцията.

„Предлагам или да се махне ограничението за броя на президентските мандати, или да се запише, че след влизането в сила на обновената конституция действащият президент, както и всеки друг гражданин, да има право да се кандидатира за поста държавен глава“, заяви Терешкова на пленарно заседание на Думата.

Самият Путин заяви впоследствие, че смята за допустимо внасянето на конституционна поправка, която би му позволила след промените в основния закон на страната отново да участва в избори за държавен глава. Но според него това подлежи на преценка от Конституционния съд. Но гражданите трябва да одобрят тази поправка, подчерта той.

Настоящият мандат на Путин изтича през 2024 г. и според настоящите правила той няма право да се кандидатира на предстоящите тогава избори. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавната дума е получила предложение,на което не може да откаже!
34
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Путин - кралят Слънце. Това е диктаторът, призван да досъсипе руската държава! Моледец Путин, молодец!
33
5
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
То по-съсипан генофонд от този в русия накъде?!
32
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САщ също са диктатура. Диктатура на богатите или плутокрация. Демокрацията е много лицемерен и лишен от съдържание термин. Къде има демокрация? Може би само в Швейцария?
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер!
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28Зле си с информацията ,в Русия има 20тина заболели от коронавирус!А,като знаем колко е добро руското здравеопазване в малките градове нищо чудно броят им да е много по-голям!
29
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същият този убавец от Санкт Петербург преди 7-8години каза ,че не е добре за за Русия той да е дълго време Президент!Сега обърна палачинката,знае ,че падне ли от власт свършено е с него ,ще бъде убит или заточен в някой сибирски затвор.
28
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В германия също има диктатура. ТАм овцете гласуват под строй за меркел, нищо че им съсипа държавата и генофонда с гостите й. Обаче за това не ревете. Ако Путин започне да прави такива прoстотии ще бъде свален от власт от самите руснаци. Руснаците харесват Путин защото направи подобрения и защото се държи на положение и се опитват да осигури място под слънцето на страната си като велика сила.
27
6
 
3
 
! Отговори
т-я на конспирацията преди 4 години
Цял свят пламна от коронавирус а Русия -не?
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е честно Меркел и Борисов да бият по 10 пъти на избори, а Путин да не може да бие.
25
2
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
И как са живели хората през тоя "по-голям" период? Като скотове, тънещи в вищета и невежество!
24
3
 
7
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Ей тъкмо се бях загрижил на кого ни оставя Бащицата, а сега вече съм спокоен!Много успехи и дълголетие, скъпи другарю Путин!
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп също поиска 4 мандата.
22
2
 
14
 
! Отговори
ined преди 4 години
Направо да се съгласи да го назначат с доживотен мандат да не се харчат излишни пари за избори.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Четете историяВ по-голямата част от историята си, човечеството е живяло в диктатура. Масова демокрация (всеки да има право да гласува) има едва от има-няма 100 години. Аристотел е критикувал демокрацията - власт на тълпата. Демокрацията е един миг от историята, един експеримент, който рано или късно ще се провали и ще се сгромоляса под собствената си несъстоятелност и неефективност. Първите пукнатини вече са наяве.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кво си играете ,колко пъти променихте законите заради Жужи,направо го направете Император,да си знаят руснаците кой ще ги мъчи в близките 20тина години.
19
2
 
13
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
До четете историяНещо повече, всеки един от руските диктатори, след падане от власт е бил обявяван за враг на народа и империалистически агент от самите руснаци! "Новият" диктатор поемал курс към промени за заличаване на щетите от предходната диктатура и увеличаване на благосъстоянието на народа! И така, повече от 100 години! Хахаха...
18
2
 
10
 
! Отговори
факт преди 4 години
Путин на руски значи пътник...
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки народ си има национални особености. Отчитайки това, е естествено руснаците да ги управлява Путин, а нас Тиквун. Просто те са най-подходящи за съответния матрял.
16
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХахахаСамо да не вземе Гейропата първа да даде фира ,че доста спонтанни всенародни хора и празнувания ще има.