Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
Не само транспортните разходи скачат но се забелязва спад в качеството на услугите, преди като поръчаш да се изработи нещо го правят за дни, работеха събота и неделя, сега си чакаш на опашката, нарочно те бавят и ти искат подробности за изпълнението, спринг фестивали и други празници си ги празнуват, нещо гоето е присъщо на развития свят, вече си гонят интереса и са се обързеливили, което показва че нацията им се замогва.
47
4
 
5
 
! Отговори
Реакция тип преди 2 години
Кой ми cp a в прашките.
46
1
 
9
 
! Отговори
вмирисан пор преди 2 години
Високите цени на горивата и ковид се допълват идеално. Къпем се рядко . Но пък нямам обоняние .
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 Кога да чакаме разпада на "гнилия Запад"? Предния път чакането завърши с разпада на съвеЦкия сОюз. Сигурне съм, че сега пак ще завърши с подобно събитие.
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо "А руснаците купуват къщи в България, защото като цяло са много по-богати от българите" А Путин е най-красивия мъж в Русия.
43
2
 
5
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Само да не забранят вноса на ножчета за бръснене, всички ще заприличат на Лев Н. Толстой!
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61 Кои са "тия" и четеш ли коментарите или "дъжд вали"?
41
5
 
11
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
България е изнасяла хранителни продукти за Русия по време на СИВ, по политически причини. След като се настаниха пазарните условия между София и Москва, България вече няма значителен износ на хранителни продукти за Русия. А руснаците купуват къщи в България, защото като цяло са много по-богати от българите, въпреки че България вече не знам колко години е член на ЕС.
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59Да бе така е, щом казваш. Просто питам защо след като това е така тия вият като вдовица за Й
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 58 "Никой не искал да ходи в Русия, никой нямал интерес да ходи там..." Даже и русофилите не искат да ходят в Русия, или по-точно "много искат, ама нямат желание". Смятай!
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не искал да ходи в Русия, никой нямал интерес да ходи там... Е за какво е тогава целия този вой от страна на трето половите?
37
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Трябва Сащ и Русия, да се разберат кой да владее Европа, тъй като тя падна в либералната си помия сама и вече не е силен Геополитически или военен фактор. Ако европейските държави бяха се съюзили с обща армия, защита на границите и т.н. то тогава с 500 млн. население, щеше да диктува правилата вместо Америка, но сега е жив пасив и птосто територия в която се въртят много пари за корупция на чиновници.
36
5
 
2
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
А на Урсула кога ще й забранят да ходи в Русия?
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо "Давам ти един пример - кой къде купува къщи, българите в Русия или руснаците в България?" Това е все едно да ме питаш дали българите купуват къщи в Германия или Германците в България и да правиш извода, че българите са по-богати, защото повече купуват. Смях в залата. Руснаците не само, че нямат нищо, за което "средния българин може само да мечтае", ами България традиционно ИЗНАСЯ хранителни продукти за Русия. Реалност, обаче русофилите сте скарани с нея.
34
9
 
15
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Този дядко, ще вкара Европа в беля! Вместо Украйна, да не стане мащабна Европейска Война! Да не до края на годината да видим руско знаме в Лисабон?
33
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 "Бъдещето на ЕС неминуемо е с Русия" Мечтите на всеки Кремълски сатрап: да командва Европа. Обаче, само с мечтите си остават, вече над 100 години.
32
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия се оказва троянския кон в ЕС, с проруската си политика.С тези азиатци трябва да се действа твърдо и решително.
31
6
 
12
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Първо за Люксембург. Там туриста може да види няколко извехтяли паметника. Общо взето за два часа си видял всичко. Дали руснаците имат какво да ядат? Можеш да бъдеш сигурен, че имат не само какво да ядат с имат и много неща за които средния гражданин в България може само да мечтае. Давам ти един пример - кой къде купува къщи, българите в Русия или руснаците в България?
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До айде всичкиМоже да не щете но друга няма. А ако мислите че е скъпа по чакайте да видите каква ще бъде цената ако продължавате да дърпат човека от Кремъл за макарите. Пазарна икономика.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ТО ПЪК ЕДНА НАВАЛИЦА, ОТ ЖЕЛАЕЩИ ДА ХОДЯТ У РУСИЯ"________Санкциите са наложени на ръководителите на силови структури, чети бе.