Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение

Конвоите вече са на 25 километра от центъра на града
Обновена: 13 мар 2022 08:50 | 13 мар 2022 07:30, Камелия Цветанова
369
Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение
Снимка: БГНЕС

В 18-ия ден от войната в Украйна руските сили се прегрупираха на северозапад от Киев и се приближиха към столицата, като продължават артилерийския обстрел. Планираните за днес хуманитарни коридори се провалиха.
По-голямата част от руските сили се намират на 25 километра от центъра на града, по данни на британското разузнаване, съобщи Нова телевизия. Украинските власти се опасяват, че руснаците може да се готвят за мащабно нападение в опит да бъде превзета голямата цел – украинската столица. Продължава обсадата на ключови украински градове, като обстановката в много от тях става все по-отчайваща. Харков, Мариупол, Николаев и Суми понасят тежки удари, в условията на минусови температури, без ток и отопление, на места и без вода и с привършващи запаси от храна.

Още по темата

Стотици излязоха по улиците на югоизточния град Мелитопол, за да протестират срещу отвличането на кмета му от руски войници. Президентът Зеленски обвини руснаците, че "преминават към нов етап на терор".

„Вчера нашествениците заловиха кмета на Мелитопол Иван Фьодоров. Жителите на града настояват за освобождаването му. Благодарен съм на всеки от тях за тази съпротива. Нашествениците трябва да видят, че са чужди на нашата земя, на Украйна и никога няма да бъдат приети”, каза Зеленски.

Руските атаки продължават и на места, където е била договорена евакуация на цивилни, включително от Мариупол, Суми и населени райони около Киев. А президентът Зеленски заяви, че Русия изпраща нови сили в Украйна, заради претърпените от нея тежки загуби.

„Загубите на руските войски са огромни. Със сигурност може да се каже, че това е най-големият удар за руската армия от десетилетия. Никога не са губили повече от това за такъв период от време. От началото на инвазията 31 батальонни тактически групи на противника загубиха своята боеспособност. Руски военни са пленявани не само един по един, а на групи”, каза украинският президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Русия в момента се случва това което се е случило с Наполеон през 1812 година. Наполеон печели битката при Бородино и влиза в Москва, но там разбира че всъщност той е загубил войната защото никой не го чака и не го иска там и след като се е повъртял из Москва си е тръгнал сам обратно за Франция. Съдбата на Путин в Украйна ще е същата с разликата че психопата сам няма да тръгне обратно а ще трябва да го изритат с шутове обратно.
253
14
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Гледайте в тубата "Уничтожение российских танков возле Бородянки" и ще видите как затягат обръча.
252
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криминалната операция на Русия се пропуква по шевовете. С цената на огромни жертви Русия се мъчи да обгради Киев. За сега обграждането е един огромен провал. 64 километровата колона е разбита в подстъпите на Киев и вече я няма. Путин притиска Лукашенко да ходи на помощ на разбитата руска орда пред Киев. В Херсон и днес има протести на местните жители с украински знамена. Окупаторът стреля във въздуха за да наплаши протестиращите. Путин почна да разбира че дори и да победи всъщност губи.
251
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Путин е ясна - КАПИТУЛАЦИЯ на Украйна и смяна на полтическото ръководство.Цената за постигане на тази цел е в живота на хиляди граждани на двете страни.Причината за този апокалиспис е лицемерието на запада ,защото си затваряха очите ,че този апокалипсис може да се случи. Европа вече не е същата след 77 години блаженство.....
250
13
 
24
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Украинският фашизъм ще бъде унищожен!
249
6
 
3
 
! Отговори
аноним преди 2 години
Пускайте една бомба и да се свършва вече, че то хора малко останаха
248
22
 
8
 
! Отговори
. преди 2 години
Повече нема да праскам рускини на морето.Повече няма да им оправям генофонда.Те вече няма да идват на море в България, нито в Европа.Ще ходят на море в Сочи, ще си купуват имоти в Сирия, ще ходят на екскурзии в Афганистан и Северна Корея. Руснаците и севернокорейците по нищо не се различават.Страдат от стокхолмски синдром.
247
21
 
9
 
! Отговори
de преди 2 години
От санкициите ще пострадаме най-много ние в Европа.Затова санциите веднага трябва да се махнат.Има само една санция, от която руснаците ще ги заболи най-много.ВСИЧКИ РУСКИ ГРАЖДАНИ ВЪН ОТ ЕВРОПА И САЩ. Тогава те ще си стоят в концлагера Расия също като севернокорейците. След вълната емигранти от Украйна, очаквайте много по-голяма от Русия.
246
10
 
28
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Хора това не е Афганистан или Югославия както си мисли дядо Байдън и компания. Този път е от слабата страна срещу Русия. САЩ ще са първата която ще изчезне от картата, ако има заплаха към Русия.
245
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорошчета,ама вие верно ли си вервате на гламотиите,дето пишете.То ако укрите печелеха,НАТО вече да са заели ролята на питбул в конфликта.Ама те продължават с комичното си джафкане на побеснял пинчер.
244
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Демократична" Литва масово се изнася при "диктатора" Лукашенко да си пълни колите с евтин бензин и да пълни кошниците с евтини и качествени стоки.В Испания не се бият за олио,просто защото го няма в магазините.Десетки автомобилни заводи в Европа хлопват вратите заради липса на суровини.Ха честити ви санкции.И то на десетия ден.Ами след месец,два,три...
243
13
 
27
 
! Отговори
АнатемаНаСулюПаситто преди 2 години
Слава на Путин и на войниците от непобедимата армия на Руската федерация!Смърт на фашизма и на световните терористи - ФАЩ!Смърт на краварския долар!
242
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че зеленски нали вчера каза че побеждават руските войски ?! с кво затягаме този път
241
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на сороснята новата ХНР.Така "печели" вашият *** от полския бункер.Пък вие си поствайте вашите изтъркани клишета.На никого не пречите.
240
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка прогресивна общност си има своята кикимора. Ние -две, Едната е Осоленият Пасящник а другия е Хулената Хуйелюна Юрганчевата клариниетистка.
239
22
 
11
 
! Отговори
Стиви преди 2 години
Русия нахлува в Киев,Русия наближава,Русия стяга в обръч,това са сладки приказки за лека нощ!!!Истината е,че Украйна с всеки ден ще става по силна а Русия по слаба,не може да победиш държава с 42 милиона народ от които 8 милиона подлежат на запас.
238
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да ги нападат вече и да се свършва, че ми писна всеки ден УЖ да се готви нападение над Киев !!!
237
13
 
8
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Хибридната война на Русия срещу Украйна премина в бутафорна. Бутафорна армия с бутафорна мисия.
236
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинските фашистки окупаторски войски продължават да бъдат разбивани и унижавани пред целия свят!
235
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремъл няма да победи! Путин няма да победи! Всеки метър украинска земя ще бъде защитаван до последната капка кръв. Украинците няма да склонят глава. Няма да позволят отново да бъдат руски роби!