Шолц призовал Зеленски да се откаже от НАТО и да спре войната

Западни лидери не са вярвали, че Путин планира инвазия
3 апр 2022 12:35, Петя Славова
108
Шолц призовал Зеленски да се откаже от НАТО и да спре войната
Снимка: БГНЕС


Германският канцлер Олаф Шолц е призовал украинския президент Володимир Зеленски да се откаже от членство в НАТО, за да предотврати война в Украйна. Това се е случило по време на дипломатически разговори седмици преди войната, твърди в свой материал The Wall Street Journal. Медията цитира свои източници.

В материала се твърди още, че далеч не всички западни лидери са вярвали на данните на американското разузнаване, че Путин наистина планира инвазия.

Разговорът на френския президент Еманюел Макрон с Путин на 7 февруари, когато президентите седяха в различни краища на дълга маса в продължение на 6 часа, се оказва "още по-сложен от очакваното", защото руският президент почти през цялото време говорил за „историческото единство на Русия и Украйна“ и упреквал Запада в „двуличност“, докато Макрон се опитвал да върне разговора към съвременните реалности и да убеди президента, че война не трябва да бъде допускана.

Още по темата

Източници на медията твърдят, че на 15 февруари подобна среща е имало между руския лидер и германския канцлер Олаф Шолц. На нея Путин отново е коментирал визията си за историята, а канцлерът се е опитал да убеди събеседника си, че международният ред се основава на уважение към съвременните граници, независимо как човек вижда миналото, а в случай на война Западът е готов да приложи санкции.

Така на среща със Зеленски на 19 февруари Шолц твърди, че го е призовал да се откаже от членство в НАТО, за да предотврати война.

Зеленски пък отговорил, че дори и да се откаже от НАТО, нямало никаква гаранция, че Путин ще спазва споразуменията, а и ровечето украинци искали членство в Алианса.

Няколко дни преди войната западните лидери проведоха разговор чрез видеовръзка. По време на него Макрон казал, че Байдън може би е последният човек, който все още може да предотврати война, и призовал американския лидер да се опита да говори лично с Путин.

На 20 февруари френският президент разговарял поотделно и с Байдън, и с Путин, но на следващия ден руският президент информирал Макрон, че подобна среща не го интересува и смята да признае независимостта на ДНР и ЛНР. В този разговор, твърди Макрон, руският лидер направо му казал, че те вероятно „няма да общуват известно време“, но той оценява "искреността на разговорите" и се надява, че един ден диалогът ще се възобнови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И до ден днешен,Запада и САЩ но и веднъж не отрекоха,че подкрепят на цитата в Украйна.А дори признаха,че са им нужни латили 5 милиарда$ за да извършат преврата в Киев и то след като Хънтър Байдан се настани в Украйна на пазара на газ там.С смята Нюланд призна а Макейн гушна букета,след като стана ясно,че той е инициран преврата заради Клановете Хилари и Байдън,подкрепяни от сатанистите от шестограна в ПентагранаТака,че не Русия води война срещу хохлите а те водеха война срещу Русия близо8години
55
3
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Ама какво значи Шолц призова Зеленски? Кой по-точно е Зеленски, за да зависи нещо от него? Една кукла на конци, извлечена от вкъщи по бели *** със задачата да играе ролята на президент на Украйна. Нима има хора, които сериозно вярват, че този човек има способности и опит, необходими за да бъде пълнокръвен президент? Един продажен мъпет е това, нищо повече.
54
13
 
8
 
! Отговори
Призовавам ДАНС преди 2 години
и Рашков, да водят досиета на всички руски матрьошки в България, включително ***, които сега са много активни. В момента, в който Путин бъде елиминиран, тъй като ще се изпокрият като мишки, да бъдат арестувани и публично изложени, за да може всеки гражданин да ги заплюе или ошамари. Позорът не трябва да бъде избегнат от тези мизерници, за да служе за назидание за идните поколения на България.
53
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия затъна в Украйна.
52
6
 
13
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Шолц ми се издигна в очите.Явно е очаквал подобно развитие,до какви санкции ще доведе това и ефекта от тях.Руската мечка или трябва да я прегърнеш от все сърце,а още по-добре е да нямаш нищо общо с нея,защото както те милва така и може да и се дояде от твоята храна.
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До EU шизофрения - Щолц мисли правилно : Дайте да дадем на вълка половината агне , защото иначе ще изяде ЦЯЛОТО щом сме гузни че му го вързахме за примамка , като се залъгвахме че сме много умни и хитри и че ще го хванем неподготвен за да го одерем жив - ДА ама НЕ !!!
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на теб ясно ли ти е че 1918-та Германия губи войната после идва Хитлер и пак губи и следващата.На теб ясно ли ти е че германия е само регионален лидер на територии като франция италия испания и тн но никога няма да бъде Световен лидер като Русия Китай и Сащ и ние покрай тях ние даже не сме регионален лидер защото такива на Балканите са Турция Румъния и Гърция
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Путин да преговяря с американски васали.Например Франция каква държава е франция и 6 часа да дърдори с Макрон кой е макрон гн. никой.Все едно да преговаря с Фандъкова
48
2
 
11
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
До EU шизофрения,вие добре ли сте?Тогава още няма война и никой не е жертва.Ако е бил благоразумен Зеленски и да не с еприщи ,че ще стане член на НАТО ,война нямаше да има .Хайде сега помислете ,кой е виновен за нападението.
47
19
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
докато не изгоним всички с руски паспорти от България утре може да осъмнем с Руска Народна Република на територията на нашето Отечество.
46
4
 
4
 
! Отговори
Morski преди 2 години
До Ото фонОВ-Аз ще ти кажа, едни начин и той е свързан и с нашата история - 03.03.1918-Брест-Литовския мирен договор! Датата е избрана лично от Н. В. Цар на българите Фердинанд! И мечката не само е вкарана в бърлогата, но е нокаутирана!
45
23
 
6
 
! Отговори
EU шизофрения преди 2 години
Това е връх на наглостта от страна на Германия. Шолц като е толкова голям миротворец защо не поиска от агресора Путин да прекрати войната, а иска това от жертвата? Това е някаква абсолютна шизофрения от Шолц. Дайте да дадем на вълка половината агне за да се засити пък после ще му мислим какво да правим, дали отново да го храним и да му играем по свирката като му свалим санкциите или ще правим нещо друго.
44
3
 
8
 
! Отговори
РУСИЯ+САЩ=ИЗРАЕЛ преди 2 години
Б.арух, Р.отшилд,Р.окфелер......за пореден път ограбиха европейските граждани...... Путин и Байдън... Радев и Петков.... са техни МУТРИ.......
43
4
 
25
 
! Отговори
Ото фон Бисмарк преди 2 години
"Знам 100 начина да изкарам мечката (разбирай Русия)от бърлогата й , но не знам нито един да я върна обратно там!!"Европолитиците не се учат от историята си............затова ще я повтарят..........Русия пак ще смачка враговете си!!
42
4
 
23
 
! Отговори
до пръц преди 2 години
а ти си американофил, и нацист гаден. браво на Шолц. явно е истински мислещ политик, каквито вече не съществуват в джендърска Европа и нацистка Америка
41
3
 
24
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
жална ви майка на вас подружници на нацисти. вземайте пушките и отивайте да се биете за Зелени нацист, нали сте големи отворковци, Какво само лаете по форумите. Жалки продажни нацистки боклу,ци . Вие сте срам за България
40
3
 
27
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Яаааа, на стария дойчо почна да му идва акъла със закъснение :) Дали защото яйцето вече опира в дупето?
39
2
 
29
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 2 години
САЩ продават Руски газ на Европа на тройни цени,показа разследване на телевизия НТВ?!
38
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна набира сили мощно партизанско движение с напредването на пролетта десетки хиляди ще тръгнат срещу окупаторите и тогава жална им майка на путинците като предателя Шолц. Никой няма да може да спре съпротивата на украинския народ. Страхливите ООрки още споменават Бандера с най-обидни думи и неверни слухове за ръководителя на украинското партизанско движение срещу поробителя СССР продължило 10 години след ВСВ.
37
3
 
21
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Канцлер Шолц!? - един немски политик с малко повече ум и интелект от останалата камарила