Русия ще започне проучване на Луната тази година

Ще бъде задълбочено космическото сътрудничество с Беларус
Обновена: 12 апр 2022 15:17 | 12 апр 2022 15:17, Елка Василева
175
Русия ще започне проучване на Луната тази година
Снимка: БГНЕС

Русия ще започне проучване на Луната тази година и ще задълбочи сътрудничеството с Беларус в областта на космическата инфраструктура и технологии, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

На среща с беларуския президент Александър Лукашенко на космодрума „Восточний“ в руския Далечен изток Путин припомни съветските успехи в космоса и заяви, че никакви санкции не могат да спрат напредъка на Русия.

Путин каза, че Русия ще разработи транспортен космически кораб от ново поколение и технологии за ядрена енергия в космоса.

По думите му Русия ще започне проучване на Луната през третата четвърт на тази година.

Той заяви, че Русия ще работи с Беларус по инфраструктура, която да осигури на страните независим достъп до космоса.

Путин каза, че е поискал руската космическа агенция „Роскосмос“ да обучи беларуски гражданин за полет с руски космически кораб.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кифладжията: още един облъчен от 5G кифладжия, стъпил на плоската земя, с портрет на спасителя путин, борещ се срещу ваксините на Гейтс, норвежските крадци на деца и македонските крадци на история, развял гордо иzрожденско знаме докато гази с мръсни потури в чиста вода и докато трича кучета.
99
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Луната ами. На Земята вече никой не ги иска.
98
3
 
16
 
! Отговори
Старите са казали: преди 2 години
Цъ.р.ву.ли няма , гайда иска!Това е Русия.
97
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бравос чебураши, Беларус-велика космическа сила се съюзява с фалирала Просийка да покоряват др. светове. Може колхозника Лукашенко да подкара ракетата, то е почти като трактора на ТКЗС-то, а другаря-цар Путтлер 1-ви ще е командир на полета, ще определя кой светове ще завладяват и така.
96
4
 
15
 
! Отговори
До Кифладжията преди 2 години
*** в Русия бе, отворен
95
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като четеш в тоя сайт, оставаш с впечатление, че колкото повече ги санкционират, толкова повече цъфтят и вързват руснаците. Истината е, че има пълна информационна завеса и в 2те посоки от руска страна. Никой не знае какво се случва в Русия. Получава се само добре филтрирана информация, която останалите медии преписват. А самите руснаци до такава степен ги зомбират, че едва ли четат нещо което не е спуснато официално от Роскомнадзор.
94
21
 
9
 
! Отговори
Кифладжията преди 2 години
Хахахаха! Джендърите докато си бъркат по д-ките, руснаците заедно с китайците и индийците ще колонизират слънчевата система. Ако до 1 година БГ не се преориентира към нормалните човеци, ще изчезне безславно. За 15 години членство трябва да сте разбрали накъде ни водят "партньорите".
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хах - представям си Лукашенко на Луната - смех в залата, а сигурно ще вземат и техния прител Ким-чен-ун за кръстоносния поход към Луната, че да не се обиди. тримата гОлеми
92
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кълвач всеки ден избива хора седнал да ми говори за наука. Върховен клоун. Срам ме е че съм човек понякога..
91
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо щели да започнат с военни учения край Луната, а после ще денацифицират и демилитаризират - от какво - не е важно. Велик е Съветския съюз -велик, велик и чорапите му миришат!!!
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Догодина ще кацат на слънцето.
89
1
 
12
 
! Отговори
виц от хепи соц-а преди 2 години
На заседание в Белия дом служител информира президента, че руснаците вече са стъпили на Луната. Краткият отговор бил: Добре! След няколко дни, пак същият тича при президента и казва: руснаците почнаха да я боядисват в червено и вече са покрили 1/4 от повърхността. Отговорът бил пак: Добре!... И така до деня, в който служителят влетял в кабинета и трескаво споделил, че вече цялата Луна свети в червено. Президентът вдигнал поглед от книжата, позамислил се и казал: Сега идете и напишете "Кока кола"
88
4
 
15
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Русия ще започне проучване на луната... с бинокли.
87
14
 
7
 
! Отговори
М преди 2 години
Бати и санкциите ;) руснаците демонстрират, че ги боли фара за санкциите наложени от фалирали или държави в които скоро се чака фалит! Дай боже скоро заспалите *** да се събудят и видят действителноста!
86
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са смешни тея. Цял живот се правят на САЩ. Втори път, ще им катастрофира държавата. Нямат нужния потенциал да се мерят със САЩ. Нямат и нужното уважение към държавите и света това да се случи. Празни приказки и аз мога да правя. После обаче идват сметките.
85
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия пияндурници оправиха Земята че сега и на луната искат да провеждат "специална операция" - ейййй божке, божкеееееее
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска само хвалебствия от другаря Путин - спечили войната, рублата във възход, Русия се въздига, ще ходят до Луната - пропагандата няма край и бележи все по големи висоти.
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и нашия "културен министър", май пушат едни и същи цигари ,дайте на всички ,за да са щастливи ?
82
2
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Обаче, явно самолетите наистина пръскат с нещо :) Може би простотия ?! Вижда се,че никой не е защитен :)
81
1
 
11
 
! Отговори
ники преди 2 години
Имам чувството, че тия всичките в Кремъл са на паркизан.