Киев: Загубите на руски военен личен състав вече са почти 20 000

Унищожени са 756 танка, 366 артилерийски системи, 163 самолета, 8 кораба
Обновена: 15 апр 2022 14:00 | 15 апр 2022 14:00, Елка Василева
156
Киев: Загубите на руски военен личен състав вече са почти 20 000
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е загубила почти 20 000 души от военния си личен състав от началото на конфликта с Украйна на 24 февруари до 15 април, съобщи в петък Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, отбелязвайки, че предоставянето на точния брой е затруднено поради продължаващите военни действия.

Още по темата
Това предаде украинската националната информационна агенция "Укринформ“ (Ukrinform), цитирайки информация от Facebook страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на страната.

Освен това Русия е загубила от началото на военната инвазия 756 танка, 1976 бойни бронирани машини, 366 артилерийски системи, 144 хеликоптера, 163 самолета и осем кораба, наред с друго военно оборудване.

Информацията на агенция "Укринформ" не може да бъде потвърдена от независими източници, посочва БНР.

В четвъртък Русия потвърди, че нейният флагман на Черноморския флот "Москва" е потънал, въпреки че Москва и Киев предоставиха различни информации за събитията, причинили щетите на кораба, довели до неговото потъване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
Джавелин преди 2 години
...А на самата улица , военната техника - било е ад от огън. Странен факт на странни пропагандаторски... Прочети, как действа ратетата Джавелин !
95
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре Клоунът ако се назоби хуууубаво с ония колумбийски витамини,току виж е обявил и капитулацията на Русия!Хем го бъхтят като маче у дирек,хем голям го вади!
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на мен ми е чудно как може тека рус армия има загуби много а укрите си губят земите и се предават на руснаците къде е логитата ами обеснете ми да разбера г-жо *** василева даите да се разберем лъжите или пропагандирате. лъжата и пропагада това е едно и също ли редакцията моля да ми обесните
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайки данните които изнася Русия за загубите на украинската армия,логично е те да имат загуби не повече от една трета от това което е загубила Украйна!
92
4
 
10
 
! Отговори
До106 преди 2 години
Ти май не си разбрал?Крейсер "Москва"Затонул,а какви са причините немърливост на екипажа,инцидент или удар с ракети няма значение!
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз - хайде да не използваме чужди имена , а ?
90
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До преди две седмици загубите бяха 40000 плюс още толкова ранени сега пък са 20000 а оправете си сметките и тогава пишете статии
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
май само сами си вярват, колкото вчера кораба беше потопен, писле янките казаха че на ход го прибират в Севастопол за възстановяване.
88
5
 
14
 
! Отговори
До101 преди 2 години
То че не се развиват нещата по техният план е ясно,ама и такива гръмки изцепки каквито ни поднасят украинците са доста преувеличени!
87
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Обърнете внимание на снимката на статията и по принцип на много такива снимки. Изгоряла военна техника сбитити едни до друго. големи поражения. И в същото време дърветата на улицата напълно здрави, не докоснати от огън. Стълбовете на уличните лампи и самите лампи - здрави. Проводниците за електричеството - в пълна изправност. Къщите по улицата - здрави. А на самата улица , военната техника - било е ад от огън. Странен факт на странни пропагандаторски '' истини''
86
5
 
4
 
! Отговори
lol преди 2 години
Добре, айде да оставим кашиците, там къде 10 къде 20 хиляди, за джуджето е все тая. Другари я кажете има ли друг военна операция където за 1 месец да ти отидат курбан 9 генерала? А министърът на отбраната ти е с инфаркт хахахахахаха
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 96:Виж номер 56
84
5
 
7
 
! Отговори
до 97 преди 2 години
Те генералите на Джуджето също като тебе си правеха сметка на база на това кой с какво разполага, ама нещо нещата не отиват на добре за тях.
83
3
 
4
 
! Отговори
Баамаа преди 2 години
Говори се че руснаците за трети път завземат Мариупол и това са го разбрали едва вчера след като са изтрезнели.
82
1
 
6
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Най ме кефи да изобличавам комунистическите *** от запада, а болшевиките от Днес.бг да ми трият коментарите. Жалки ***!
81
8
 
11
 
! Отговори
Кенеф преди 2 години
Фашистка Украйна ще бъде унищожена. Да живее велика Русия.
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съди човек по възможностите на двете армии в техника,оборудване и жива сила,ако загубите на Русия да такива каквито обявяват украинците,то тогава те трябва да са инкасирали загуби умножени минимум по пет!
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 90Ако Русия има 20 000 души, значи Фашистка Украйна трябва да е загубила поне 500 000.)))))))Да, прав си и повечето са мирни граждани.
78
2
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До lol Според данните на комшийските гъзети около 48 человека са били спасени. За останалите, ни вопъл, ни стон. Жалко за доверчивите младежи относно неприкасуемата овенна руская техника с лампови компютри за наблюдение наоколо. Завеса и още погребения.
77
2
 
6
 
! Отговори
Баамаа преди 2 години
Абе чешите си езиците ама руснаците се уредиха за 9май с бяла техника , някой с кола , *** , ризи ...бе кот има , и по е б нали ...поради липса на ядрено оръжие украинските защитнички им лепнали тр пер.