Киев: Загубите на руски военен личен състав вече са почти 20 000

Унищожени са 756 танка, 366 артилерийски системи, 163 самолета, 8 кораба
Обновена: 15 апр 2022 14:00 | 15 апр 2022 14:00, Елка Василева
156
Киев: Загубите на руски военен личен състав вече са почти 20 000
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е загубила почти 20 000 души от военния си личен състав от началото на конфликта с Украйна на 24 февруари до 15 април, съобщи в петък Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, отбелязвайки, че предоставянето на точния брой е затруднено поради продължаващите военни действия.

Още по темата
Това предаде украинската националната информационна агенция "Укринформ“ (Ukrinform), цитирайки информация от Facebook страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на страната.

Освен това Русия е загубила от началото на военната инвазия 756 танка, 1976 бойни бронирани машини, 366 артилерийски системи, 144 хеликоптера, 163 самолета и осем кораба, наред с друго военно оборудване.

Информацията на агенция "Укринформ" не може да бъде потвърдена от независими източници, посочва БНР.

В четвъртък Русия потвърди, че нейният флагман на Черноморския флот "Москва" е потънал, въпреки че Москва и Киев предоставиха различни информации за събитията, причинили щетите на кораба, довели до неговото потъване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
5
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Всеки послъгва. Пилците се броят на есен, но определено "операцията" не върви по план.
75
3
 
4
 
! Отговори
4444 преди 2 години
Ха ха ха ха ха ха ха ха . Ако Русия има 20 000 души, значи Фашистка Украйна трябва да е загубила поне 500 000. Ха ха ха ха. Пропагандаторски сайт
74
0
 
5
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Западните комунистически бацили лъжат най-нагло и трият коментари на поразия. Това е болшевизъм в действие.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се чуди човек,щом Русия е понесла такива загуби,защо все още Украйна не е превзела Москва или най малкото,войната да се води на руска територия?
72
5
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Вече има мнения на висши овенни от антуража на Путин, че този утанул карабль така-и-така вече не им трябвал. Ей, неможаха да измислят нещо по-смислено...
71
5
 
3
 
! Отговори
lol преди 2 години
Абе вчера колко спасиха от гемията 'Маскве'?
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия губи войната. Май ще загуби и Крим.
69
3
 
5
 
! Отговори
50 ден преди 2 години
От три дневната война на Путин. Ракетата вместо завод за оръжия е ударила жилищни сгради ,оператора е бил пиян на кирка, утре като изтрезнее може и да улучи целта. .тава е информацията да тази час .
68
5
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
След като все напредват и все тъпчат на едно място или бягат, за да се прегрупират означава, че нещата за Русия хич не вървят добре, а джавелините и останалата остаряла НАТОвска техника е напълно достатъчна да шамаросва самозабравилите се колхозници и русофашисти.
67
4
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 2 години
Хахахахаха джавелините били плчкосани. Ама колко дадоха по телевизията? 5-10-1000? Украинците всичките на едно място ли си държали? хахахаха Аз пък гледах как украинци трактор влачи руски танк - край. Изнесоха им танковете хахахаха
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преговорите бяха в Инстанбул.Не Израел.Няма значение.Почнах и аз като Байдън.По-важното е,че ги излъгаха да излезнат от там и после се отметнаха от всичко.А вчера са се заплашвали взаимно преди да почнат атаките по Киев.Зеленски заплашвал как РФ нямало да остане на картата на света и в отговор тази нощ по цяла Украйна е имало въздушни атаки.
65
0
 
1
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Дай обръщението на Пентагона.
64
6
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Тия рашки много са замаяни , гледам ги по tv , абе тия хора са направо облъчени , коментират си "операцията" но всяка втора дума е нацизъм ,хитлеристи и цитират еди коя си битка през ВСВ , не знам какво пият или гълтат но е много ефикасно , и се пенят , абе като зомбирани !?
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже Пентагона казва,че на украинците са двойно загубите.
62
2
 
3
 
! Отговори
Загуба на ук.техника преди 2 години
Артилерия и минометри-1822,РСЗО-1223,ЗРК на далечно разтояние-189,ЗРК на близко разстояние-34,радиолокацонни станции-55,танкове и спец автомобили-2110,самолети-130,въртолети-99,БЛА-287,кораби-15.Ако някъде имам грешка в превода се извинявам,но цифрите са такива.
61
9
 
6
 
! Отговори
lol преди 2 години
Самият факт, че фюрера извика брадатата мaймуна Кадиров и започна да събира някакви чукчи от републиките може да ви говори за загубите му. Е такива разбити бронирани колони като от снимката са ежедневие за руснаците. Направо ги пръснаха с джавелините и NLAW.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така си беше.Какво се правиш на ударен.Зеленски си им каза,че няма да продължи преговорите докато Киев е под обсада.Нали точно като почнаха да се отръпват говорихме,че това бавно става и не може за един ден.Излъгаха ги и се отметнаха от спиразуменията,които напраеиха в Израел.Нали точно това говорехме къде сте виждали да се подписва мирен договор като караш първо да напусне войската,с която воюваш.Никъде го няма това.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 Не бъркай Афганистан с Украйна .Разликата е огромна .Афганистан е пълна с пещери където се криеха талибаните .Тука са градове от всеки дом може да има снайперист..Но явно си малък и караш на вересия чул нещо и говориш .
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно колко са, никога няма да разберем. Ама нистина бая дадоха фира, а за ранените не ми се мисли, обикновено са по 3
57
3
 
1
 
! Отговори
до 65 преди 2 години
Да, да и една жена на пазара каза, че имало американски биолаборатории в Украйна и руснаците като влезли в тях намерили нещо дето било като ***, ама не баш. Май Ванга беше предрекла нещо такова за Царичина. Не знам, много ме е страх краварите да събудят антихриста.