Русия към жителите на Херсон: Напуснете и спасете живота си!

Руските пълномощници в южния регион се опитват да евакуират до 60 000 души
23 окт 2022 21:34, Йоана Цонева
104
Русия към жителите на Херсон: Напуснете и спасете живота си!
Снимка: БГНЕС

Русия отново призова хората в окупирания украински град Херсон да спасят живота си, тъй като все повече жители се присъединиха към бягството, за да избегнат очакваната украинска контраофанзива, предаде "Ройтерс".

Руските пълномощници в южния регион се опитват да евакуират до 60 000 души, които живеят на западния бряг на река Днепър.

"Ситуацията днес е трудна. Жизнено важно е да спасите живота си", заяви руският министър на образованието Сергей Кравцов във видеопослание. "Това няма да е за дълго. Вие със сигурност ще се върнете."

Херсонска област се намира на север от Кримския полуостров, който Русия анексира през 2014 г. Тя е ключов портал за руските военни доставки.

Подкрепяните от Москва власти съобщиха за недостиг на плавателни съдове, които да превеждат хора през реката в един момент в неделя, поради "рязкото увеличаване на броя на хората, желаещи да напуснат града".

От вторник насам са евакуирани около 25 000 души, цитира агенция "Интерфакс" думите на назначения от Русия заместник-ръководител на региона Кирил Стремусов.

"Отново ви препоръчваме да напуснете града и западния бряг на Днепър", каза Стремусов във видеопослание, публикувано в "Телеграм".

Той съобщи, че самоделно взривно устройство е убило един човек и е ранило друг при взрив в града в неделя. Ройтерс не успя да провери инцидента по независим начин.

Въпреки предупрежденията, официалните лица настояват, че всяко преместване ще бъде временно от територията, която Русия официално е обявила за своя след така наречените референдуми, които бяха обявени за фиктивни и принудителни от Киев и Запада.

"Няма да се откажем от Херсон", каза Стремузов.

В неделя още жители на Херсон се натовариха с вещите си на фериботи и преоборудвани училищни автобуси, които напускаха града.

"Разбира се, че се страхуваме за живота си", каза пред "Ройтерс" 44-годишната Вера, която не посочи фамилията си. "Но мисля, че всичко ще бъде наред. Херсон ще издържи."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
14
 
4
 
! Отговори
Кеф преди 1 година
Западните побърканяцине могат да схванат че в Студ се живее кофти което калява хората и те мислят разлипно това изнеженият западняк по бреговете на Коста Брава Палманде майорка Сицилия и тн немой го схване.Затова и Русия не им харесва струва им се странна слабаците бягат и тн.Но това са Фактите
32
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има в Херсон градски бой тип Сталинград който съвсем ще изтощи украинците.Бой за всяка къща и улица.Резултата ще е пълен разгром на украинците така че да му мислят.Но и украинците не нападат а някак си стоят и чакат лошо предчувствие да го наречем.Германците направиха тази грешка при Сталинград.
31
4
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
жуже се казва на Путин бе, не знаеш ли? От неуважение дори не пише джудже!
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БушитатаКакво е туй жуже бе? Я преведи. Нещо дето жужи ли? Боже, дори една дума не можете да напишете като хората. Иначе много му умувате над износа на магданоса. Явно само омразата е неизтребима.
29
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Така трябва. Докато урките ползват цивилните за щит в градовете, Русия ги призовава на бой - военни срещу военни. Да видим кой е по-добрия войник.
28
5
 
4
 
! Отговори
логично преди 1 година
Западният бряг на Днепър е по-нисък от източния, така че ако укрите разрушат стената на язовира вълната ще помете западния бряг. Тази евакуация на жителите от западния бряг е напълно уместна за защита на живота на хората. Ако им стиска нека го направят и ще видим какво ще остане от разположената там войска на Незалежната и мечтата на един луд шут да превземе Херсон, защото това е изискването на западните му господари.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 32Защо, ти в Русия ли си живял? Ох боже слез си прибери вересиите. Нека не говорим от името на руснаците. По същата логика бихме могли да кажем - то в България живот няма. Но ако си обичаш родината няма да го казваш, дори и да е вярно. Не и пред тези които с радост биха го чули. Например не всичко в САЩ е цветя и рози но те винаги избягват да говорят за това а само се тупат в гърдите колко са велики По това се различаваме.
26
5
 
9
 
! Отговори
СтингърЧо Джавелинов преди 1 година
Кремлинския късфюрер е обезумял от страх,както навремето учителя му Хитлер!Крие се в бункера в Урал и се чуди каква нова простотия за крепостните да измисли,то не бяха фашисти,сега с НАТО воювал и после сигурно ще са извънземните!
25
3
 
6
 
! Отговори
Бушитата преди 1 година
не могат да спечелят тази война, а тя е и на едно жуже,те са срещу морално по силен противник, който няма и до последен човек да се предаде!А техниката им е бракми! Освен това те са презирани от целия свят заради умишлените убийства на деца и жени!
24
6
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Русофили, вие също напуснете България и спасете живота си :))
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия живот няма. Който отишъл там хубаво не е видял.
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28Направо като ги гледам, руснаците се *** от страх. Що си вярвате бе? Нали не очаквате някой да каже, че руснаците печелят? Това не е разрешено. А си го казал а си отишъл на ***.й. та си. Има си пропаганда, то не е шега работа. Вие истината за военните действия никога няма да я научите. Просто ще чакаме развоя на събитията. Те сами ще говорят за себе си.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26Е и какво? Това трябва да ме вълнува така ли? не се вълнувам вече от хорска простотия. само жалко за обикновените хорица. Но на война е така. Когато атовете се ритат магаретата страдат.
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20Я се скрий. Ти понеже си американороб ще си духаш на ръцете през зимата за да се топлиш. Някои така и не проумяха кое е важното. Не ме засягат интересите на този и онзи а моите собствени такива. аз съм с този който ми осигурява средствата за съществуване Чакам американците да вземат отношение по въпроса но не би. те само ми пращат оръжие или военна помощ. Недалновидно. Хем да ме използват хем да ме държат в подчинение. То бива бива ама ...
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ще изравнят Херсон със земята, както направиха с Мариупол. Както направиха и с много сирийски градове.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рушаците май голямо шубе ги гони. Евакуацията прилича повече на принудително изселване към Русия и после автоматична мобилизация обратно. *** просто са гениални. Бая загрижени за живота на 60000, след като съсипаха живота на 40 милиона.
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нещо се случи не смятам че Русия ще бъде виновна. Води се война и както господа натовците водят абсолютно нечестна война срещу Русия така и руснаците.Никой не си прави илюзии кой страда най - много.Въпросът е - чия е вината? Ако някой каже че на Русия, ще му се изсмея. Вината до голяма степен е на самите украинци които се подведоха по акъла на западняците. Какво си въобразяват не знам. Ха -ха! Ами Западът? А се е намесил открито я е изял дървото. Но си има Зеленски.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане кървава баня. Джуджака ще натиска своите да не отстъпват,че ще му сринат реномето. Украинците са се нахъсали да си го върнат. Няма да завърши добре тази работа.
15
3
 
5
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Тия сега ше вземат да счупят някой рекорд по бързо бягане.
14
3
 
11
 
! Отговори
Навремето преди 1 година
Когато имаше СССР постигнаха второ място на Евро 1988, и осминафинал на Мондиал 1990и 1986.това беше Златния век на Лобановски и Сборная ,в която играеха 9 от Динамо Киев и двама татари!