Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна

В Херсон пристигна първият влак от Киев от началото на войната
225
Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти съобщиха за нови руски атаки и предупредиха за прекъсвания на тока във всички региони, предаде БНР.

В Херсон, който вече е под украински контрол, пристигна първият влак от Киев от началото на войната.

Украйна съобщи, че нейни експерти вече работят на мястото на взрива в Полша, при който във вторник загинаха двама поляци. Първоначално от Киев отрекоха украинска ракета да е причинила инцидента.

Полският президент Анджей Дуда посети Пшеводов и отговори утвърдително на въпрос може ли Полша да се чувства сигурна и допълни:

"Всички данни сочат, че това е ужасен и трагичен инцидент".

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов обвини Киев в опит за предизвикване на пряк сблъсък между Москва и НАТО по случая с ракетния взрив в Полша.

Украинските власти съобщиха за нови руски атака в седем области, сред тях - Запорожие.

Аварийните екипи успешно премахват последиците от поредните атаки срещу енергийни обекти, заяви президентът Володимир Зеленски.

"През целия ден енергетиците работеха, за да възстановят техническата възможност за доставка на електричество, благодарение на което днес аварийните прекъсвания вече са значително по-малко".

 Зеленски допълни, че боевете в Донбас са много тежки, а Русия не иска мир, а възможност да прегрупира силите си.

Като предвестник на победата беше тиражирана от украинската страна новината за първия влак от началото на инвазията от Киев до напуснатия от руснаците Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
9
 
32
 
! Отговори
До 113 преди 1 година
В Рака след бомбардировките като влизат Американските войски, буквално нищо не е останало. И целия град смърди на ***. Имаше и наши журналисти тогава и видяхме хуманната им Операция. В Ирак има около половин милион цивилни жертви. Така че Русия има да навсксва за да се изравни с тези хуманн западняци. Проблемът е че тогава никой не налага санкции, не демонизира, не заклеймява. Сега изведнъж стана огромен проблем. Макар и да са легитимни притесненията на Русия.
104
10
 
20
 
! Отговори
От Козяк преди 1 година
"Мисля и че бъркате Пустинна буря с втората иракска война."---------------------------------------- Вие сopocoидните наркомани не се научихте на езика откъдето ви плащаме заплатата. Ето ти и тази справка: 20March2003 15December2011 (8years, 8months and 26days)... Аз наистина нямам намерение повече да отговарям на някой пиян или дрогиран сopocоиден льoльo.
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
салавиов и отбора прапагандисти са разкрили банкова сметка за дарения за закупуване на зимни чорапи и каски за армията
102
25
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
До До 105. Не знама за каква касапница говорите в Пустинна буря. Жертвите са в пъти по малко от колкото са сега. От страна на САЩ почти няма, от страна на Ирак убити и ранени са около 100 000. Сега в Украинската война жертвите са в пъти повче. Мисля и че бъркате Пустинна буря с втората иракска война.
101
10
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Малко им е !
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
105-ти, брутален лъжец си.
99
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 102. За справка Операция Пустинна буря приключва с победа на коалицията около САЩ за 4 дена." ------------------------------------------------------------------------------------ Сopocоидните лъжци в акция. Какво казват американските източници за продължителността: Operation Desert Storm - (6months, 3weeks and 5days)... Говорим за съвършенно различен терен и различни цели.
98
2
 
13
 
! Отговори
До 105 преди 1 година
4 дни??? Хахахаха В интернет пише че Пустиння Буря продължава 7 месеца. Но вие си вярвайте иначе.
97
6
 
21
 
! Отговори
До 105 преди 1 година
Само бомбардировките по време на Пустинна Буря продължават месеци. Преди да стъпи Американски крак в Ирак, държавата бива буквално СРАВНЕНА СЪС ЗЕМЯТА. Какви 4 дни ви гонят. Сегашната операция няма нищо общо с онази касапница.
96
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското командване почнаха да ме дразнят! Защо зеления наркоман не се обстрелва денонощно с ракети и земята около неговия бункер да се клати 24/24 часа 7/7 дена? Защо не са ги убили още? Някакъв си хуманизъм към киевската хунта, докато на фронта гинат обикновените украинци.
95
18
 
8
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Анонимен 102. За справка Операция Пустинна буря приключва с победа на коалицията около САЩ за 4 дена. Числеността на силите на двете страни е 500 000 САЩ срещу 600 000 на Ирак. САЩ и коалиция дават под 1000 души общо ранени и убити. Ирак е на 12 000 км от САЩ. Тези цифри показват колко жалка е руската армия. Имат граница с Украйна, имат тройна армия и на деветия месец жертвите и ранените са над 100 000.
94
12
 
8
 
! Отговори
До 99 преди 1 година
Мерси! Е кат не могат закво отиват? Само не казвай да спасят света от нацизма, че ще падна от смях! Тогава трябваше да спасят света от себе си!
93
17
 
9
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Анонимен Да, ве той зеленски бомбандира украинските градове, а не руснаците на Путин.
92
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За справка - Пустинна буря в Ирак е осъществена от около милион войници от западната коалиция, при положение, че страната е равнинна тепсия и са нанесени килимни бомбардировки по всичко което мърда. По население Ирак и Украйна са сходни.
91
5
 
9
 
! Отговори
dada преди 1 година
И в понеделник статия... Русия изчерпа запасите от ракети, вади от резерва за война с НАТО..
90
8
 
23
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ти да видиш, нали на руснаците им бяха свършили ракетите! А щом вече има и влак от Киев за Херсон, украинките да си взимат багажа, и от България право за Украйна. А не да реват, че нямало какво да ядат, и че щели да просят по улиците, каза една особа по телевизията. Това е вица на годината, украинка да проси на улицата, хахаха!!
89
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тя победата беше планирана за няколко дни, максимум седмица ама нещо позакъсня?"................. то бива-бива... Ще се напъна да обясня, не на теб, щот си тотална щета, на някой от незомбираните. С 300 хиляди е невъзможно да се пребори държава с размерите на Украйна по никой начин. Беше ясно от ден първи. Пропагандата обаче раздухва и до сега същата опорка, за да кажат " ахахаха хич ги няма".
88
32
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
Едиствената радост на дребните злобни човечета остана тази, че в Украйна няма ток. Откакто се видя, че руската мечка е проскубана кокошка, тя започна да воюва с цивилни, сгради, паркове и деликопроводи. Преди злобните руски националисти извъртаха всеки удар по цивилни, че е работа на ВСУ. Откакто господаря не отрича, че бие по цивилни, робите се радват, защото робите не мислят, те нямат усещане за добро и зло и чакат каква нова истина ще им спусне господаря от Кремъл.Интелекта ви е като на амеба
87
1
 
3
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
Ти на Рубин ли си, аз я карам на Темп с лампи, гори ток за цяла кооперация
86
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пропагандата прави чудеса украина ще победи а укропия ще загуби укронаците ще платят за тези жертви с живота си няма да съществува ни украина ни укропия краят е близо