Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна

В Херсон пристигна първият влак от Киев от началото на войната
225
Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти съобщиха за нови руски атаки и предупредиха за прекъсвания на тока във всички региони, предаде БНР.

В Херсон, който вече е под украински контрол, пристигна първият влак от Киев от началото на войната.

Украйна съобщи, че нейни експерти вече работят на мястото на взрива в Полша, при който във вторник загинаха двама поляци. Първоначално от Киев отрекоха украинска ракета да е причинила инцидента.

Полският президент Анджей Дуда посети Пшеводов и отговори утвърдително на въпрос може ли Полша да се чувства сигурна и допълни:

"Всички данни сочат, че това е ужасен и трагичен инцидент".

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов обвини Киев в опит за предизвикване на пряк сблъсък между Москва и НАТО по случая с ракетния взрив в Полша.

Украинските власти съобщиха за нови руски атака в седем области, сред тях - Запорожие.

Аварийните екипи успешно премахват последиците от поредните атаки срещу енергийни обекти, заяви президентът Володимир Зеленски.

"През целия ден енергетиците работеха, за да възстановят техническата възможност за доставка на електричество, благодарение на което днес аварийните прекъсвания вече са значително по-малко".

 Зеленски допълни, че боевете в Донбас са много тежки, а Русия не иска мир, а възможност да прегрупира силите си.

Като предвестник на победата беше тиражирана от украинската страна новината за първия влак от началото на инвазията от Киев до напуснатия от руснаците Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
33
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Мачкай Зеленски УСПЕХ
124
24
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Жалка русофилска истерия Агонията на русофила е страшна
123
22
 
10
 
! Отговори
Руските тролове преди 1 година
Са на амбразурите тази вечер!
122
23
 
14
 
! Отговори
До 132 преди 1 година
Какво мачка бе пич? По-голяма излагацоя за Русия не можеше да има! Загубиха и Херсон трудна е работата на руския *** в България
121
3
 
0
 
! Отговори
123 преди 1 година
До xoxo.Прочетете цялата статия в уикипедия и ми кажете кое от казаното от мен не е вярно. Преди да напиша коментара изчетох и българската и английската уикипедия и написаното от мен са части от двете
120
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски да си даде оставката и войната свършва за всички.
119
11
 
28
 
! Отговори
Русия е права преди 1 година
До всички русофоби - Яд ли ви е, че руснаците въпреки помощта на цялото сатаНАТО и ЕС мачкат укронацистите? Нищо друго не ви остава освен да гледате безпомощно и да подсмърчате.
118
10
 
26
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Другата хумореска за днес е, че Финландия вдига ограда на границата с РФ догодина. То вярно, че лисиците са напаст... Този евроатлантически съюз (между другото създаден за отбрана срещу евентуално немско нападение) става все посмешен :)
117
4
 
2
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#123Има Гугъл,има Уикипедия,не се излагайте така с незнание,след като пишете тук,значи имате и интернет.
116
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия гори! Голям пожар в Санкт Петербург.
115
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Помне думите ми Руските фашисти тепърва ще ядат бой" Помним, помним - Те първа, те втора, те трета.. те педесет и пета по целият фронт го ядът, украинските ***. Виж Телеграм
114
4
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
И да плюете, ако някой искаше зеления мъртъв, досега да са му видяли сметката. Играчите си играят играта, пък ние завиваме шоколада в станиол :)
113
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна вече трябва да избира. Да преговаря и да губи територии или да няма ток. Всеки подкрепящ удължаването на конфликта обрича нормалните хора на мизерия. НАТО и ЕС няма да защитат Украйна това е ясно вече. Имат ли евроатлантиците куража да помогнат на украинците като им кажат истината?
112
26
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
До От Козяк Няма да е зле да се научиш на четене с разбиране. Копирал си някакви заглавия нямащи общо с темата и си повтаряш жалките кремълски опорки като папагал. То от тебе това се очаква да повтаряш квото каже шефа
111
11
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Нямастрашно! ЕС и НАТО ще изнесат ток за Украйна. Ние например можем да пренасочим тока от АЕЦ Козлодуй натам. И без това ще го затваряме скоро с отпуснатите от ЕК за целта 30 милиона евро.
110
37
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Мордор ще фалира заради топлата зима. След нова година рашистите ще воюват с прашки, могат да започват да разглобяват лагери, за да използват сачмите. Колко русиниани станаха на пастет?? 100 000? Пастет Путин и кървавица Кадиров. Не трябваше руснаците да се заяждат с белите хора.
109
15
 
31
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
РФ изтегли своите и Херсон се превърна в мишена. Ако зеления има малко ум в главата, няма да праща свои под хиксчето. Руснаците имат възможността да го заличат от земята и да го построят отново. Междувременно в Донбас става все по-зле за "освободителната" ВСУ. Наркито можеше поне временното примирие да приеме, че да погледат световното. Той със сигурност ще го гледа, де - не вярвам още да яде дини в Херсон :) :) :)
108
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие добре ли сте бе за каква "Пустинна буря" говорите вие правите ли разлика от тотална война и това което провеждат Руските сили ? В Ирак се бомбардираше денонощно и се изтрелваха ракети на поразия без да се съобразяват със цивилното население жертвите сред населението беше над 1 милион. Във всички операции на сащ се процедира по този начин.
107
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руският македонец (украинец) все с нещо си е заслужил съдбата!
106
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
До всички дето се изказвате неподготвени за Пустинна Буря. Просто прочетете целия текст за операцията и тогава коментирайте