Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва

Както Николай, така и баща му, и Пригожин протвърдиха информацията
26 апр 2023 14:05, Нели Христова
326
Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва
Снимка: Twitter

Синът на Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, е натрупал глоби шофирайки своята Tesla в същите дни, в които руските телевизии го показаха как той се "бие" на фронта в Украйна.

Няколко канала в Telegram, включително Sota и VChK-OGPU, съобщиха, че Tesla Model X, собственост на 33-годишния син на Песков Николай Чолес е била глобена два пъти - на 24 юли и 6 ноември 2022 г., когато се твърди, че той е бил в Украйна като част от редиците на "Вагнер".

Групата "Вагнер", паравоенна формация, основана от Евгений Пригожин, участва активно в боевете в Бахмут -  малък индустриален град, разположен в източния регион Донбас на Украйна. Тя е вербувала хиляди затворници в цяла Русия да се бият в Украйна.

Пригожин заяви в интервю на 21 април, че синът на Песков е воювал в Украйна. Без да уточнява имена, Пригожин каза, че говорителят на Кремъл го е помолил да "вземе" сина му в групата "Вагнер" като "обикновен стрелец". Той каза: "Малко хора знаят за това."

Говорителят на Кремъл Песков потвърди в понеделник, че синът му е участвал в продължаващия конфликт в Украйна. "Той стигна сам до това решение", каза той пред репортери.

Пригожин допълни, че е допуснал сина на Песков в своята група, "използвайки фалшиви документи". Според Пригожин той е служил "малко под половин година".

Meduza, латвийска независима медия, съобщи, че описанието на Пригожин отговаря на най-големия син на Песков, Николай Чоулс, който е живял в Обединеното кралство 10 години и се е върнал в Русия през 2011-2012 г. Според Ройтерс Чоулс е живял в Обединеното кралство в продължение на десетилетие в началото на 90-те години на миналия век, а в началото на 2010-те е служил в руските стратегически ракетни сили.

Няколко канала в Telegram изразиха съмнения, че синът на Песков е воювал в Украйна, защото неговата Tesla е получила глоби в Москва, когато се твърди, че е бил в съседната страна с "Вагнер"
<

 

"ВЧК-ОГПУ е събрала информация, която поставя под съмнение факта, че синът на говорителя на Путин Дмитрий Песков е воювал в част от ЧВК "Вагнер". Той по-скоро си е направил фотосесия", каза ВЧК-ОГПУ в канала си в Telegram.

Той цитира неназован източник, който казва, че превозното средство "е любимата му кола".

"От началото до края на 2022 г. колата се движеше активно из Москва и дори има данни за глоби. Така че по време на декларирания период на "службата" на Николай електрическият автомобил е нарушил правилата по маршрутите, познати на собственикът му през юли и ноември 2022 г. И има всички основания да се смята, че самият Николай е шофирал колата", се казва в канала Telegram.

В интервю, публикувано в събота, Чоулс каза на руския информационен бюлетин "Комсомолская правда", че смята за свой "дълг" да се бие в Украйна.

"Не можех да седя отстрани и да гледам как приятелите ми заминават за Украйна", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нела Кликбейта се престара
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе не е в Москва ,а е в редакцията на ***.бг...Бе не се ли усещате,че всеки ден с тези поръчкови анти руски падквили ставате все по смешни и жалки.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е па тя тая Тесла мисиркитe що си мислят, че се шофира само от един шофьор!? Особено коли дето се водят на някоя фирма глобите идват на управителя, ама не значи че той ги кара всичките.
10
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Льжливи и долни руски ватенки!
9
32
 
6
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
Всеки ден пропаганда против Русия - еврогеиците станахте по-зле и от късния социализъм, не ви е срам смешни сте, ялови леворезбари ниедни!
8
5
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТО БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ ЩЕ ИЗВАДЯТ КОМПРОМАТИТЕ С ИЗМИСЛЕНОТО ОДЕНЕ НА СИНА НА ПЕСКОВ В УКРАЙНА! :D
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и вие уж сте достоверна медия, а написахте (измислихте) четири статии че бил артилерист. за ковид 2 г беше същото
6
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що не електрически Москвич?
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Льжливи и долни ***!!!
4
7
 
18
 
! Отговори
2 преди 1 година
е това е руска пропаганда ха-ха-ха-ха
3
12
 
37
 
! Отговори
РАШИСТАН преди 1 година
На война пращат само бедните и необразовани момчета от дълбоката провинция. Вова и кло..а..ката около него пращат децата си на почивки по яхтите...
2
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
:))))))
1
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А синът на Байдън?