Руската армия остана без войници, започнаха да набират и жени

Страната е загубила 240 010 войници в хода на войната
22 юли 2023 22:15, Нели Христова
952
Руската армия остана без войници, започнаха да набират и жени
Снимка: БГНЕС

Русия набира все повече жени, които да се бият в отбранителните части близо до границата на страната с Украйна, съобщават от Newsweek.

В миналото Русия не е използвала жени военнослужещи за бойни действия, а миналата есен член на руския парламент каза, че страната ще се обърне към новобранците само като "последна инстанция".

Въпреки това, тъй като Русия продължава да търпи високи нива на жертви в Украйна и се бори да попълни редиците си с нови мъже, властите в поне един регион се надяват, че жените бойци могат да запълнят празнините в отбраната.

Според The Moscow Times служители в югозападната област Белгород на Русия са съсредоточили неотдавнашните усилия за набиране на служители за укрепване на отбранителните части върху бойци от женски пол. Белгород беше място на ескалиращи атаки през последните месеци, за които регионалните лидери обвиниха Украйна. (Киев отрече да е замесен в атаките в Белгород, докато две групи, които заявиха, че са отговорни за някои от инцидентите, се идентифицират като руски дисиденти.)

В четвъртък Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че Русия е загубила 240 010 войници в хода на войната, която руският президент Владимир Путин започна през февруари 2022 г.

Съобщава се, че Русия е изправена пред проблеми при постигането на целите си за набиране на персонал. В края на март британското министерство на отбраната заяви в актуална информация от разузнаването, че Кремъл подготвя "голяма кампания за набиране на военни" с надеждата да назначи допълнителни 400 000 войници. Въпреки това министерството каза, че Русия няма да постигне тази цел.

"Много е малко вероятно кампанията да привлече 400 000 истински доброволци", пише отделът, добавяйки, че "регионалните власти ще се опитат да изпълнят определените си цели за набиране, като принуждават мъжете да се присъединят".

Знаците сочат, че Русия търси други начини да попълни редиците си. Тази седмица парламентът на нацията удължи максималната възраст, на която мъжете могат да бъдат мобилизирани да служат в армията. Законът, приет във вторник, позволява на мъжете да служат до 70-годишна възраст.

Миналата есен Кремъл заяви, че няма намерение да набира жени, а Татяна Буцкая - депутат от Държавната дума и първи заместник-председател на Комитета за семейството, жените и децата на Държавната дума - каза тогава пред URA.ru, че не вярва, че жените трябва да бъдат призовавани на служба.

"Това не е част от нашата история... Винаги има мъж воин и жена, която го чака, пазейки огнището. Жените винаги са приемали различна защита", каза тя. "Като цяло, войната не е за жени. А жените биха били мобилизирани само в краен случай."

Като още едно доказателство за малката роля на жените в силите на Путин, руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви през март, че 1100 руски жени служат в Украйна и че въоръжените сили на страната му имат общо 39 000 жени в редиците си. Тази цифра представлява малка част от 1,15 милиона активен военен персонал в руските въоръжени сили.

Руските държавни телевизионни станции напоследък се опитват да привлекат жени новобранци, като излъчват програми, които подчертават работата на изцяло женска част, получаваща военно обучение в Белгород, съобщи The Moscow Times. Твърди се, че някои от кадрите показват как учителки и библиотекари стрелят с пушки.

Moscow Times сподели публикация в Telegram, която включва обява за набиране на жени, публикувана първоначално от Наталия Колесникова, член на териториалната отбрана на Белгород.

Независимият руски новинарски канал Verstka разговаря с Колесникова, която каза, че новобранците в Белгород ще преминат курс по основно военно обучение, както и ще се научат как да управляват дронове.

Тя също така отбеляза, че макар да няма изисквания за възраст или физическа годност за новобранци, бъдещите наборници "трябва да разберат, че ще трябва да бягате, скачате и т.н., всеки решава за себе си дали може или не".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


952
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
619
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отворено общество съкращава контингента си с четиридесет процента браво.
618
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 659.Така ли бе просяк,А ние го правим,за да ви покажем,че сте долни същества дето нямат две гънки на мозъка.Толкова сте необразовани,че и на вързано куче хляб не можете да дадете.Ама пропускате нещо много важно,че сте в чужда страна и ние може и не само да пишем ,за да ви покажем кой,какъв е .Успех с писането..
617
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато забележа грубо фалшифициране на лайковете и дислайковете и нарочното им манипулиране по десет и повече наведнъж напускам форума на позорните лъжи и и синуации ще си получите заслуженото по божия воля ...
616
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към кого са адресирани безсмислените ви коментари русофили? Ха-ха-ха! Никой освен нас, евроатлантиците не ви обръща внимание.... А ние пък го правим единствено за да ви се подиграваме на абсурдите и лъжите които съчинявате... Ха-ха-ха!
615
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите сте вие и ще носите отговорност за делата си сорроси. Слагай минуси. Това може да помогне на шляхтичите по курортите и навсякъде.
614
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 645 И кой пък ти каза,че трябва да идваш тук,че не е ясно Кажи бе уркопитек нещастен.Кой е длъжен да се занимава с теб.Ти нещо си си въобразил ,ще твоите проблеми са проблеми на целия свят.Айде в Украйна и си го решавай с руснаците, ***.
613
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен че пристигат на ята сорросоидите използват и VPN фалшификация.
612
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плюсовете и минусите са фалшифицирани и манипулирани в полза на сорросоидите които веднага пристигат на ята , не търпят истината да им се казва. Дежурни са по минуси на истината. Но тя ще победи въпреки това. Обречени сте сорросоидите. Някои ги гледам по телевизията на човек не приюичат защото това са грешни пари които заработвати. Обречени сти. !!!
611
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злобата е вредна за здравето русофили *** иТъпи ... Украинците не са в България без основателна причина... Отлично знаете какво става в Украйна. Сърдете се на вашите фашисти от Русия...
610
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гонене на всички нагли украинци бе.Помискиха ,че са центъра на света и тук им е Украйната им.
609
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 648 Ами като българофили .ще те изритаме към Украйна,за да разбереш къде се намираш.Това ще е май-полезното .Е така да видиш къде се намираш
608
10
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Абсолютни глупости и измишльотини. Нещо бъркате Русия с Украйна, където не стигат войници! Ама нали е важно да промивате мозъците на заблудените наивници!
607
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единия минус се позна и цъфна.
606
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо които не сме съгласни с политиката спрямо украинците която е напълно неправилна и е за сметка на нашия народ това не значи че сме русофили още по малко пък путинофили. От къде накъде неграмотен сорросоид безработен без осигуровки дори ще ни праща на фронта , да заминават сорросоидите айси.
605
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 640 И ти как го разбра ли това,че не харесваме да ни занимават с украинската простотия.Трябва ли България да се намесва в чужди конфликти.Ами не трябва ли украинците да си стоят в станата и да си я защитават.ДА.А като бе ме искат защо на нас трябва да ни пука,какво се случва в Украйна,а? Та чак ми тръгнали да ми казват,че сме били длъжни да ги търпим.Аре у лево.
604
13
 
4
 
! Отговори
Към 640 преди 1 година
И с евроатлантици е пълно. Айде мешките на рамо и марш на украйнината си да *** за краварския кеф
603
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус и за "Западняк" и на него минуса не му се хваща не знам защо и до утре да кликам все тая. Някой като е заключен и край.
602
0
 
5
 
! Отговори
Фитьо преди 1 година
Заглавието е нечия мечта.В статията е написано,че се търсят доброволци и няма основание да отказват на жени,за да не се ползват новобранци.В Пентагона са наясно,че мобилизационния план е за39 милиона.При това оръжията за тях са на склад.Да си смятат колко такива операции може да водят.Да,за Украйна е пълномащабна война.
601
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците били в България и в Европа ,заради руснаците,...шебеци по-голямата част от собствената им страна е свободна,защо не са там и с кръв и пот да допринасят за независимостта и целостта си!!!??? Само да припомня ,че над 2 000 000 украинци все още работят в Русия!!!Иначе много обичат родината и властта си -10 000 000 по Европа + 2 000 000 в Русия 12 000 000,повече от една трета са подвили опашки патриотете...!!!
600
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус за 640 "В България е пълно.....Пълно е с бежанци роми и мигранти ... Пълно е и с отпадъци кофите преливат по градове и паланки само ядове.