Руската армия остана без войници, започнаха да набират и жени

Страната е загубила 240 010 войници в хода на войната
22 юли 2023 22:15, Нели Христова
952
Руската армия остана без войници, започнаха да набират и жени
Снимка: БГНЕС

Русия набира все повече жени, които да се бият в отбранителните части близо до границата на страната с Украйна, съобщават от Newsweek.

В миналото Русия не е използвала жени военнослужещи за бойни действия, а миналата есен член на руския парламент каза, че страната ще се обърне към новобранците само като "последна инстанция".

Въпреки това, тъй като Русия продължава да търпи високи нива на жертви в Украйна и се бори да попълни редиците си с нови мъже, властите в поне един регион се надяват, че жените бойци могат да запълнят празнините в отбраната.

Според The Moscow Times служители в югозападната област Белгород на Русия са съсредоточили неотдавнашните усилия за набиране на служители за укрепване на отбранителните части върху бойци от женски пол. Белгород беше място на ескалиращи атаки през последните месеци, за които регионалните лидери обвиниха Украйна. (Киев отрече да е замесен в атаките в Белгород, докато две групи, които заявиха, че са отговорни за някои от инцидентите, се идентифицират като руски дисиденти.)

В четвъртък Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че Русия е загубила 240 010 войници в хода на войната, която руският президент Владимир Путин започна през февруари 2022 г.

Съобщава се, че Русия е изправена пред проблеми при постигането на целите си за набиране на персонал. В края на март британското министерство на отбраната заяви в актуална информация от разузнаването, че Кремъл подготвя "голяма кампания за набиране на военни" с надеждата да назначи допълнителни 400 000 войници. Въпреки това министерството каза, че Русия няма да постигне тази цел.

"Много е малко вероятно кампанията да привлече 400 000 истински доброволци", пише отделът, добавяйки, че "регионалните власти ще се опитат да изпълнят определените си цели за набиране, като принуждават мъжете да се присъединят".

Знаците сочат, че Русия търси други начини да попълни редиците си. Тази седмица парламентът на нацията удължи максималната възраст, на която мъжете могат да бъдат мобилизирани да служат в армията. Законът, приет във вторник, позволява на мъжете да служат до 70-годишна възраст.

Миналата есен Кремъл заяви, че няма намерение да набира жени, а Татяна Буцкая - депутат от Държавната дума и първи заместник-председател на Комитета за семейството, жените и децата на Държавната дума - каза тогава пред URA.ru, че не вярва, че жените трябва да бъдат призовавани на служба.

"Това не е част от нашата история... Винаги има мъж воин и жена, която го чака, пазейки огнището. Жените винаги са приемали различна защита", каза тя. "Като цяло, войната не е за жени. А жените биха били мобилизирани само в краен случай."

Като още едно доказателство за малката роля на жените в силите на Путин, руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви през март, че 1100 руски жени служат в Украйна и че въоръжените сили на страната му имат общо 39 000 жени в редиците си. Тази цифра представлява малка част от 1,15 милиона активен военен персонал в руските въоръжени сили.

Руските държавни телевизионни станции напоследък се опитват да привлекат жени новобранци, като излъчват програми, които подчертават работата на изцяло женска част, получаваща военно обучение в Белгород, съобщи The Moscow Times. Твърди се, че някои от кадрите показват как учителки и библиотекари стрелят с пушки.

Moscow Times сподели публикация в Telegram, която включва обява за набиране на жени, публикувана първоначално от Наталия Колесникова, член на териториалната отбрана на Белгород.

Независимият руски новинарски канал Verstka разговаря с Колесникова, която каза, че новобранците в Белгород ще преминат курс по основно военно обучение, както и ще се научат как да управляват дронове.

Тя също така отбеляза, че макар да няма изисквания за възраст или физическа годност за новобранци, бъдещите наборници "трябва да разберат, че ще трябва да бягате, скачате и т.н., всеки решава за себе си дали може или не".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


952
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
599
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо слагаш минус да не би да си се познал в описанието. Не отиваш ли по улиците и не поглеждаш ли фактите в очите. Фактите са че едни се скъсват от работа а други работят гласоподаватели на управляващите партии у нас и в ЕС.
598
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е пълно с русофили да заминават да се бият за своя идол.
597
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите нямат нито една жертва такива весели компании са по морето също и нашите роми и други подобни и те много весели и безгрижни а кофите по градовете преливат от отпадъци.
596
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг плажовете са пълни с плажуващи не работещи бежанци и също така не работещи роми които обаче имат пари и са управляващи на които никой нищо не може да каже. Не работят нито едните нито другите но имат пари ОТ КЪДЕ ?
595
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при нас има ли ?
594
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте се занимавали с Русия. До кога ще храните бежанци мигранти и роми които нито учат нито работят но понеже са контингент на управляващите са ок.
593
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гонене на всички весели украинци от България.За тях няма война държава ги издържа и наглеят после що хората са против тях ,ама ние трябва да работим,за да има пари за издръжка,а то ми досажда с простотиите си.
592
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Екскурзиантите са два типа външни и вътрешни. Един дол дренки са нагли и нахални противни и долни и в червата. Отравят живота на работещите хора.
591
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 1 година
649,а онзи,със зелената тениска,се обясняваше,че срещу цивилни,у крайна "героите",не стрелят но скоро ответния удар,ще бъде жесток.
590
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Екскурзиантите са нагли и нахални и понеже получават всичко наготово тровят живота на хората взели отпуска от работа и отишли за няколко дена на морето.
589
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие си работете пишете си за жълти стотинки но ние бяхме на морето и видяхме веселите екскурзианти за които няма война нямат и проблеми всичко им осигурено от правителствата. Българския народ плаща и на екскурзиантите.
588
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 650 Ами нямаме ,а не харесваме нагли създания да ни се обясняват.Тук не ти е Украйна.
587
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 647 Така ли бе ,за това ли изгоряха западните танкове и ония иска още,а Бен Уолъс му го каза на Зеленски,че не сме ви склад за оръжия.Ами като се губи техника се губят и хора.Само дето никой няма пари да те издържа да действаш внимателно.Точно за това ги натискаха украинците за тая контра.
586
9
 
5
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
До 646. А бе, нещо комплекси ли имате от американците, че все те са ви в *** съветски кратуни?
585
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера бендеро-нацистите убиха руския военен кореспондент Журавльов с касетни боеприпаси.
584
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Русия е 150 милиона държава и може да мобилизира толкова мъже колкото цялото население на Украйна дето е останало.Трябва да си много слабоумен дава вярваш на такива твърдения.
583
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 639. Да то отговоря и на теб, като на един куп други заблудени русофили. Върви, само че не е според твоите съветски разбирания от ВСВ - юруш цялата армия из полето. Върви внимателно, пресметливо, с проучване на слабите места в отбраната на рашистите и си пазят хората. Знаем, че за Кремъл човешкият живот никога не е бил ценен. Те затова и дори при успешните си операции през ВСВ даваха по 5-6 пъти повече жертви от германците.
582
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен украйна не е нито развита нито западна страна дори според мен не е европейска страна макар че е в Европа. Но украйна е прокси на САЩ и изпълнява волята на господар поне на източна Европа и всички и се въртят на заповедите особено България е направо обсебена и поробена тече вопиюща украинизация.
581
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и ракетите им свършиха лани ама нали разглобяват перални и имат части да пукат яко
580
4
 
5
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Хи-хи-хи, айде като свършат и жените, после и маймуни от Африка може да докарат.