Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия

Изборите вече са насрочени за 17 март 2024 година
Обновена: 8 дек 2023 15:05 | 8 дек 2023 14:30, Елка Василева
247
Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че ще се кандидатира на изборите догодина за нов мандат на поста, предаде ТАСС.

Още по темата
Путин е казал това пред участниците в церемония в Кремъл.

Решението е очаквано. Путин остава много популярен в Русия според официалните проучвания на общественото мнение въпреки войната срещу Украйна. Смята се, че той ще спечели без проблеми изборите, на които се очаква да няма сериозни съперници.

Основните лидери на руската опозиция като Алексей Навални са в затвора или в изгнание.

Вчера горната камара на руския парламент насрочи президентските избори догодина за 17 март.

Путин, който наследи на президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 г., вече е бил президент по-дълго време от който и да е друг управник на Русия след Йосиф Сталин, изпреварвайки дори Леонид Брежнев, който беше начело на СССР 18 години.

На 7 октомври руският президент навърши 71 години.

Поддръжниците на Путин отхвърлят критиките към управлението му, като посочват независими социологически проучвания, които показват, че той се радва на одобрение от над 80 %. Те твърдят, че Путин е възстановил реда и част от влиянието, което Русия изгуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз.

ТАСС цитира  резултатите от последното проучване на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), според които  78,5% от руснаците вярват на Путин, а одобрението на дейността му се радва на одобрението на 75,8 на сто от анкетираните. Проучването е проведено от 27 ноември до 3 декември.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
9
 
6
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
никой не може да спре сибирската мечка! измислената у-крайна е обречена!
99
7
 
6
 
! Отговори
Сперматозоит преди 9 месеца
Вече и на новородените бебета в кувьозите на родилния дом, и дори на неродените в утробите на майките, и даже на сперматозоидите които току що се изпразнили стана ясно, че агресора Путин който нападна без причина невинната мирна Украйна загуби войната и се провали с гръм и трясък, и Русия е рухнала под убийствените санкции на цивилизования запад.
98
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Германия губи своята промишленост. Доскоро Германия беше наричана локомотивът на Европейския съюз, но сега все по-често я наричат "болния човек на Европа", пише The Economist.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ауууу........., ми ся!?
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Новина Той Путин ако знаеше че ще загроби Русия нямаше да се роди, щеше да предпочете да хване обратния път във вaгинатa.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Потресен съм от ниското ниво в Българската политика. Първо пробиотика Кирчо дето две изречения не може да върже, после Гълъб ли беше врабче ли беше някакво дето кквото му казаха това подписа и направи. И накрая инсталираха на ротационен принцип някаква с мозък на амеба и това безгръбначно на снимката, което буквално му се виждат конците как ги дърпат. Тая държава запАда пред очите ни.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най после се реши , завалията.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Викни Нинова за 4 години ще ти докара апокалипсис във всички структури като наследничка на Луканов...
92
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ПОЛОЖЕНИЕТО Е МНОГО СЕРИОЗНО, ЗАЩОТО СЪС ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ФАЛШИВИЯ ГЛУПОВАТ ПУТИН ЩЕ СЕ ОПОЗОРИ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАВИНАГИ! ИЗБОРИТЕ ЩЕ СА ТОТАЛНО МЕНТЕ НО И ДА НЕ СА Е ВСЕ ТАЯ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СТАВАТ СЪУЧАСТНИЦИ НА РЕЖИМА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ! РУСНАЦИТЕ ЗАВИНАГИ ЩЕ СТАНАТ МРАЗЕНИ ПО-СВЕТА И НЕНАВИЖДАНИ ВСИЧКИТЕ !!! РЕЖИМА СГРЕШИ СЪС ИЗДИГАНЕТО НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН И ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ!
91
0
 
3
 
! Отговори
А у нас преди 9 месеца
Кенет Мъртан направо да се кндидатира за президент, кнет на СФ и МП. А министърът на ПпДБ да му пусне една флашка с 52% и да се свършва! Какво ни измъчват с екземпляри като тия Кирчо Кокорчо Терзийчо и другите. Безмозъчни, нагли илитерати без капка дар слово и логична мисъл плюещи клише след клише! Плюят Плюят! А платените медии събират тия плюнки и го славословят в статии какви големи политици били. Да идва Мъртан и да върти Бг и София. Стига вече с тия чу-ча-ла.
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наздраве, русофили! Друго си е да си пенсионер или безработен чичак и да пиеш от сутрин. ДА ЖИВЕЙ ВОВА!
89
1
 
4
 
! Отговори
Новина преди 9 месеца
Г-н. Путин в коридора е дошъл един човек, каза че знае бъдещето.- Разстреляйте го ако го знаеше, нямаше да дойде!
88
6
 
6
 
! Отговори
А Шолц, Как е хават? преди 9 месеца
Скоро говорих к комшия работещ дълго време в Германия, на въпроса как е в Германия, отговора беше, Германия не е това което беше, нещата не вървят на добре. Спад в икономиката, криза в политиката, затвориха заводи и там криза с работната ръка, заплатите отиват за ежедневни нужди, хората го усещат, но си мълчат.
87
4
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 9 месеца
Ами така е. Западните лидери гордо нарекоха конфликта с Русия война на изтощение, но изглежда, че самите те бързо се изчерпват. Как да не изпаднеш в самоубийствено настроение и депресия?
86
9
 
7
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Извратеняци,радвайте се че Путин ще е пак президент,защото ако беше дошъл някой по хард,щяхте да ревете много.
85
7
 
5
 
! Отговори
А Европа полудява преди 9 месеца
Най-често споменаваните от европейските граждани причини да им се разхлопа дъската са притесненията, свързани с военните операции в Украйна, влошаването на стандарта на живот и мрачните перспективи за бъдещето.Тук си струва да припомним, че именно Европа, подбудена от САЩ, инициира икономическия развод с Русия, в продължение на 10 години активно участва в превръщането на Украйна в неонацистка антируска държава
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Алкохолиците не издържат в коментарите, чак стихчета съчиняват за Вова. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
83
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
РЕЖИМА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СИ ИЗБРА ДА ПРОДЪЛЖИ С ВОЙНАТА!! ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВОЙНА, САНКЦИИ И ДЕЛА ДОКАТО НЕ СЕ РАЗПАДНЕ! КРАЙ С РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
82
9
 
2
 
! Отговори
Индустрията гърми преди 9 месеца
в Русия! А същевременно до такава степен напредва Немската ДЕиндустриализация, че се налага да съкращават масово. Но в опит да намалят социалната цена наместо да съкратят 20% от работната сила просто намаляват работното време на всички с 20%! С идеята да е паралелно на намаляването на производството което също скоро ще стигне 20%! Ауфвидазеен Дойчланд!
81
3
 
1
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
Супер.