Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия

Изборите вече са насрочени за 17 март 2024 година
Обновена: 8 дек 2023 15:05 | 8 дек 2023 14:30, Елка Василева
247
Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че ще се кандидатира на изборите догодина за нов мандат на поста, предаде ТАСС.

Още по темата
Путин е казал това пред участниците в церемония в Кремъл.

Решението е очаквано. Путин остава много популярен в Русия според официалните проучвания на общественото мнение въпреки войната срещу Украйна. Смята се, че той ще спечели без проблеми изборите, на които се очаква да няма сериозни съперници.

Основните лидери на руската опозиция като Алексей Навални са в затвора или в изгнание.

Вчера горната камара на руския парламент насрочи президентските избори догодина за 17 март.

Путин, който наследи на президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 г., вече е бил президент по-дълго време от който и да е друг управник на Русия след Йосиф Сталин, изпреварвайки дори Леонид Брежнев, който беше начело на СССР 18 години.

На 7 октомври руският президент навърши 71 години.

Поддръжниците на Путин отхвърлят критиките към управлението му, като посочват независими социологически проучвания, които показват, че той се радва на одобрение от над 80 %. Те твърдят, че Путин е възстановил реда и част от влиянието, което Русия изгуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз.

ТАСС цитира  резултатите от последното проучване на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), според които  78,5% от руснаците вярват на Путин, а одобрението на дейността му се радва на одобрението на 75,8 на сто от анкетираните. Проучването е проведено от 27 ноември до 3 декември.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 78 Чудя ти се на русофилския акъл, какво правиш още в България ами не си запрашил за Москва да си живееш живота? Това русофилите наистина сте били много глyпави, предпочитате да мизерствате в България вместо да богатеете в Русия.
79
2
 
10
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
Единствен кандидат. Ако има друг ще падне случайно от някой мост. Или ще се спъне в Трафопост или ще го удари Халеевата комета.
78
6
 
5
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 9 месеца
БОЖЕ ПУТИН ТИ ХРАНИ . ДАЙ НА ПУТИН СВЕТЛИ ДНИ !!!!!!
77
6
 
4
 
! Отговори
Кой храни ромите преди 9 месеца
Бойко Методиев Борисова разполага с мафиотска милиции от роми и полицаи-наркомани по области! Пазете се!
76
6
 
5
 
! Отговори
ало ало преди 9 месеца
78,5%!....всеки управник по света може само да си мечтае за такъв процент доверие! СЛАВА НА ПУТИН!
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Джуджето е с единия крак в гроба, само чакат да свърши войната в Украйна за да му препишат всички вини за нея и да го ликвидират другарчетата му.
74
5
 
6
 
! Отговори
другаре преди 9 месеца
Русия и икономика в едно изречение са две взаимно изключващи се думички. Не ставайте смешни. И вие знаете, че Русия е една много бедна държава. Другото са глупости, където и децата не им вярват. Хубав ден!
73
9
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 9 месеца
Точно така е! Слепците обаче не виждат! Икономическата роля на Европа в света продължава да намалява според СУИФТ еврото вече е отстъпило място на юана в международните разплащания. Конкурентоспособността на европейските продукти пада. Производствената им цена се е вдигнала до неконкурентноспособни нива, защото тя вече не се поддържа от евтините руски енергийни ресурси.
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ще загърмят!!! САРМАТ са за САЩ, за Европа не се нужни стратегически ракети. Русия може да унищожи западна Европа с тактически ядрени удари.
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Диктатора за какво се кандидатира, нали си е президент? Може би за пред хората?
70
5
 
4
 
! Отговори
А междувременно преди 9 месеца
Цените в ЕС бият рекорди, икономиката му е в рецесия, индустрията му е в упадък. Индексът на бизнес активността в производството и услугите в еврозоната падна до най-ниското си ниво по-ниско от времето на т. нар. пандемия, а икономическият растеж на същата се е свил почти пет пъти от 2022 г. насам. А най-силните икономики в ЕС Германия и Франция вече са с отрицателен БВП растеж. Според информация на статистическата служба на Европейския съюз безработицата в еврозоната през септември е нараснала до 6,5% (в Русия е наполовина по-малко).
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Копейкин и неговия прислужник Цончо Ганев са поръчали тава баклава за да почерпят парламентарната група за благата вест дошла от меката на възрожденците Масква.
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един от най "от най-скъпите градове в света - Москва: Ток, вода, парно, стълбища, чистота и жега макс възлизат на 100 лв. на месец - за всичко, през всеки месец в годината, дори най-студените!!! Яйца 0,15ст/бр. Хляб 40-90ст. Българско сирене произв. в Сърбия/Русия-макс.6лв/кг; Картофи 40ст; Дюнер огромен много вкусен с подарък кока кола или кавото си пожелаеш - 3,50лв; Еднократно билетче до всяка точка в мегаполиса 95ст, (метрото лети на всеки 2мин до 1:30ч. след полунощ), всеки втори билет в течение на час 50 ст. Бензин 1,10лв/лт.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички автобуси и TAXI (такситата са москвичи) са електрически.
66
3
 
3
 
! Отговори
Ще загърмят!!! преди 9 месеца
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски няма ли да се кандидатира?
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Москва е най-чистата и най-уредената европейска столица, западните столици изглеждат като мpьсно гето в сравнение с Москва. Улиците са невероятно чисти, асфалтът е уникален, гумите издават такъв специфичен звук, както когато сцеплението е перфектно. Всяка уличка се чисти машинно, дори и в неделя сутрин, нито една дупка в междублоково пространство! Кофите за бyклук имат напечатан график кога се чистят, обикновено на два дни. Всеки вход си има градинка с цветя в отлично състояние,детски площадки и игрище. В парка да не говорим.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А в Украйна кога ще има избори?
62
4
 
4
 
! Отговори
До евроатлантициЙтИ преди 9 месеца
Наполеон влиза в Русия с армия от 700,000 души която надминава милион заедно с поддържащия персонал. Реално той впряга силите на цяла Европа срещу Русия. В армията му има много Поляци други народи. Що се казасе до Хитлер, операция Барбароса заплчва с настъплението на 3 милиона и 900 хиляди души армия срещу СССР. Русия губи близо 30 милиона души в следствие на ВСВ но все пак успява да отблъсне нацистите. Така че айде малко по-полека с изкривяването на историята!
61
8
 
9
 
! Отговори
Добре преди 9 месеца
Тоя ще закопа русия.