Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия

Изборите вече са насрочени за 17 март 2024 година
Обновена: 8 дек 2023 15:05 | 8 дек 2023 14:30, Елка Василева
247
Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че ще се кандидатира на изборите догодина за нов мандат на поста, предаде ТАСС.

Още по темата
Путин е казал това пред участниците в церемония в Кремъл.

Решението е очаквано. Путин остава много популярен в Русия според официалните проучвания на общественото мнение въпреки войната срещу Украйна. Смята се, че той ще спечели без проблеми изборите, на които се очаква да няма сериозни съперници.

Основните лидери на руската опозиция като Алексей Навални са в затвора или в изгнание.

Вчера горната камара на руския парламент насрочи президентските избори догодина за 17 март.

Путин, който наследи на президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 г., вече е бил президент по-дълго време от който и да е друг управник на Русия след Йосиф Сталин, изпреварвайки дори Леонид Брежнев, който беше начело на СССР 18 години.

На 7 октомври руският президент навърши 71 години.

Поддръжниците на Путин отхвърлят критиките към управлението му, като посочват независими социологически проучвания, които показват, че той се радва на одобрение от над 80 %. Те твърдят, че Путин е възстановил реда и част от влиянието, което Русия изгуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз.

ТАСС цитира  резултатите от последното проучване на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), според които  78,5% от руснаците вярват на Путин, а одобрението на дейността му се радва на одобрението на 75,8 на сто от анкетираните. Проучването е проведено от 27 ноември до 3 декември.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ги пита някой защо ще правят избори. Само да харчат пари. В САЩ поне имат 2 кандидата и се въртят регулярно и има шоу за зрителите.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става сконтранастъплението?
58
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие май не си давате сметка, че целта на Русия е точно да се достигне до такава позиционна война. От една страна проточвайки нещата изтощават Украйна, а армията на Укрите се нанизва на отбранителните линии на Руснаците и така с минимално собствени жертви постигат максимално жертви на противника. От друга страна цените на горивата се вдигнаха и им идват свежи приходи. Защо да приключват нещата бързо! Танкове губят, но си произвеждат нови а това още повече стимулира икономиката. 3% ръст за 2023.
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Евроатлантичетата се чудят какво значело демилитаризация. Ами Украйна почна войната с 4-5000 бронирани машини включая танкове. Няма ги! Сега чакат леопард някой ако им пратят. Започна с 500,000 добре обучена армия. Няма я. В момента събират хора от кол и въже и даже бременни жени пускат на фронта. А денацификацията, структури като Азовски батальон и разни други дето гастролираха с факли и пречупени кръстове насам натам ще бъдат закопани 2 метра под земята барабар с кръстчетата и слънцата им.
56
4
 
3
 
! Отговори
Излезнах отКарлуково преди 9 месеца
Обяснявах колко много обичам Америка и Запада и как искам да затворим всичко. Всичко да затворим. И Мариците и Козлодуй и кварталната бакалия! Да спрем цялата икономика и да фалираме! И с този акт на икономическо харакири да покажем, че сме истински Евроатлантици и обичаме Брюксел и Вашингтон. Приеха ме обратно в Карлуково. Диагноза шизофрения и мазохистични отклонения. Но днес получих обаждане от централата на ППДБЛГБТ. Казаха ми че имам идеален профил за военен министър!
55
0
 
3
 
! Отговори
боеве в Москва преди 9 месеца
Огромни опашки и боеве в Москва за новогодишния Щелкунчик, има и жертви, пострадал със счупена ръка. Спекуланти продават билетите по 600 хил рубли (6 хил евро).
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ех, ще умра и няма да мога да видя кой ще наследи Путин. Дали ще е Зеленски?
53
7
 
3
 
! Отговори
Натовец преди 9 месеца
Когато влезнахме в НАТО, сълзите ми текоха от щастие! Обичам Америка и Западния модел, а Кокорчо и Кирчо са моите идоли. Но сега видях как посрещнаха Путин в Риад и усетих топлина отзад. Проверих. Оказа се че леко съм понапълнил гащите.!
52
7
 
5
 
! Отговори
Говореше си сам преди 9 месеца
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. ГОВОРЕШЕ СИ САМ!
51
1
 
7
 
! Отговори
притеснен преди 9 месеца
Ех, маа му стара, дали ще го изберат.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Директорът на Болшой подаде оставка, на негово място за генерален директор е назначен Валери Гергиев, който също така остава и художествен ръководител и генерален директор на Маринский. Валери Гергиев има 50 годишен опит в музикалното изкуство, за него в началото са казвали, че няма чувство за ритъм, и дори са отказали да го приемат в музикално училище.
49
1
 
4
 
! Отговори
История преди 9 месеца
.....ИЗНЕНАДААААААА.......ДА ВИДИМ СЕГА КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ....ПОРЕДНОТО ДЕЙСТВИЕ ОТ ТЕАТЪР КРЕМЪЛ....
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Икономиката на Русия се засили, безработицата е на ниско ниво, а строителната индустрия расте, пише Der Spiegel в статия под заглавие "Защо Путин има всички основания да бъде доволен от себе си". Авторът на статията смята, че властта на руския президент никога не е била толкова стабилна, колкото днес.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще управлява ли повече от Сталин? Той ще е новият Сатана за запада. Нека пропагандата започне сега! Само не виждам как ще стигне Петър Велики с тая слаба кампания в Украйна. Досега много малко земя е присъединил към империята. Слаба работа.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Другарката Екатерина Иван-Петровна (чернокож, имигрант, леcбийка) каза, че в първите няколко дни след началото на СВО Вашингтон е очаквал, че "Киев ще бъде превзет точно сега". САЩ първо де факто отписаха официален Киев, а след това стигнаха до обратната крайност: те сериозно вярваха, че Украйна е способна да нанасе стратегическо поражение на Русия.
45
4
 
0
 
! Отговори
Старец преди 9 месеца
Тъжни вести от последния час: Студент се е напил в Банско,другите са станали от масата а той останал да плаща.Оказало се,че не познава парите. Путин се е разплакал за това ,че му предсказали че следващите два мандата няма да му стигнат да довърши специалната операция. Ким Чен Ун се е разплакъл заради спада на демагравската обстановка. Е-еее братко,всичко друго можеш да ги задължиш ама по заповед да се... Е..т не можеш,там е друга политика!!!!
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имаме три години да се подготвим за война с Русия!
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На памперса що не му дадоха пари за Украйна! Щото каза, че ако Путин победи, ще ни нападне и нас, и ще трябва да се бием с Путин.
42
2
 
1
 
! Отговори
аха преди 9 месеца
Предлагам българският парламент да не бърза с промените в Конституцията. Да поизчакат депутатите някой месец, защо после бадева да хлопат камъни по шосетата. Пък на тролеите от Казак препоръчвам да започнат курсове по преквалификация. Хайде, хубав ви ден, другари атлантици!
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Здравейте пичове. Как сте? Добре ли сте? Хайде просто да воюваме!