Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир

Съгласно условията на Украйна, е условието за срещата
Обновена: 25 фев 2024 17:52 | 25 фев 2024 17:37, Анисия Иванова
159
Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир
Снимка: БГНЕС

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде обсъдено прекратяване на продължаващата вече две години руска инвазия, съгласно условията на Киев, заяви днес високопоставен украински официален представител, цитиран от Ройтерс.

Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане на визията за постигане на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която след това би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, каза ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

"Може да има ситуация, в която ние заедно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен планът, в случай че този, който представлява страната агресор в този момент, наистина би искал да сложи край на тази война и да се върне към справедлив мир", заяви Ермак по време на излъчена по телевизията конференция в Киев.

Зеленски за първи път обяви своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата предвижда да бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и пълно изтегляне на руските войски.

Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия.

Кремъл казва, че към момента няма основа за мирни преговори между Русия и Украйна и че мирният план на Киев е абсурден, тъй като изключва Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Безнадеждно е закъснял Зеленски. Руснаците вече няма да искат мир. Ще стигнат до Лвов. Зеленски трябваше да мисли трезво по-рано.
112
21
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
МОКРИТЕ СЪНИЩА НА ПРОПАДНАЛИТЕ ПУТИНИСИИ, ЧЕ УКРАЙНА ЩЕ ГИ МОЛИ ЗА МИР ПРЕДИ ДА СЕ Е ОБЯВИЛ ПОБЕДИТЕЛЯ ОТ ИЗБОРИТЕ В ФАЩ :D
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама, ясна ли е Зельовата визия вече? Може пък да се тръшне руснаците да си прибират завзетите и разрушени селища и да си ги строят наново. Нема той тепърва да възстановява. Ако не са съгласни, няма мир, още селища ще се рушат и после да му мислят руснаците кво ги чака.
110
3
 
16
 
! Отговори
Ссср преди 6 месеца
Капитулирвай Зеленски. Няма как да бъдат победени руснаците.
109
1
 
19
 
! Отговори
НН преди 6 месеца
Щом се поставят неизпълними условия - предаване на територии и руско население, както и участие на Западни страни в разговорите /а на тях не им трябва мир/ - не се мисли сериозно за това. Този начин на преговори е невъзможен и условията практически неизпълними. Просто след махането на украинския генерал и преди избори в САЩ заинтересованите искат да си измият ръцете - един вид, ето ние искаме мир, но Путин е лош и отказва.
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всичкото наркоман от киевската шайка,наредено в шпалир на червеният килим в Москва,умоляващо за край,най вероятно тогава може да има някакви преговори!
107
0
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 месеца
Няма начин Москва да приеме абсурдните искания на Киев ! Защото, вече са признати като независими държави ДНР и РНРи вече са част от Руската федерация! Още повече, че Русия е твърдо решена да лиши Киев от Черноморски излаз, както и да неутрализила всеки бъдещ опит на Украйна да се милитаризира и да има на нейна територия американски или други военни бази!
106
0
 
10
 
! Отговори
До103 преди 6 месеца
Означава,че наркозависимият клоун"управлява"не Украйна а единствено жена си,ама като гледам каква е хубавелка се съмнявам дали и с това се справя и му е позволено!
105
2
 
16
 
! Отговори
Чък преди 6 месеца
Това е първата фаза, след още няколко фази на примирение ще са още по словоохотливи и ще се полусъгласят с руските условия. Само че, всичко това са номера, за да печелят време и да се прегрупират и получат ново оръжие. Този филм руснаците го гледаха в няколко серии при Минските договорености и знаят крайния резултат. Не мисля че отново ще се вържат.
104
9
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 6 месеца
*** живей две години в рузия или северна корея, после се върни, ако можеш.....и на база на опита който си имал на живот като затворник в рузия или северна корея.....си редактирай коментара.....и
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мема как, ще трябва да се кланят и молят!
102
2
 
12
 
! Отговори
Какво преди 6 месеца
означава "чуждестранните партньори"? В преговори участват страните в конфликта. Нали ония не участвали? И, защо те трябва да определят на Украйна и Русия при какви условия да сключат мир?
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изтрещелият наркозависим клоун поставял условия,това граничи с пълна лудост!
100
25
 
2
 
! Отговори
do 87 преди 6 месеца
Пич, прав си абсолютно, имената на държавите се пишат с главна буква. В случая русия не е държава, а терористична организация, сборище от главорези. По нещастни стечения на обстоятелствата наследили ядрено оръжие и готови да унищожат всичко, ако видят зора. Това обяснава с каква лекота и без да мислят ликвидират доскорошните си хора от СССР. Все едно ти да отидеш да заколиш братовчедка си, само защото можеш. Е, с голяма буква ли да те пишат?
99
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя наркоман заедно с господарите му хептен са изтрещяли!!! Хем ядът лобут до спукване,хем с неадекватните си кратуни решили,че могат и условия да поставят! Укра е капо и съвсем скоро ще изчезне от картата на света!!! Браво на братушките,показаха им на укрофашистите и останалите хищници какво значи боен дух и непобедима сила! Пълна победа за РУСИЯ и сполука в укротяването на враговете и!!!
98
2
 
19
 
! Отговори
Условие за мир преди 6 месеца
Единственото условие за мир в Украйна да се вдигне армията и народа и пометат еврейската хунта, която ги управлява в името на чужди интереси. Дните на Ермак, Буданов, Зеленски, Кулеба и т.н. са преброени. Залужни, време е!
97
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Откога капитулацията на Украйна се нарича преговори"съгласно условията на Украйна"
96
2
 
20
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 6 месеца
Лъже малкото еврейче. Нали Великобритания забрани на Украйна да преговаря. Че кой е Зеленски, за да взима решения. Той е кукла на конци в ръцете на батковците ОТТ дивия запад.
95
3
 
24
 
! Отговори
Ей, сетих се преди 6 месеца
Явно Украйна има намерение да капитулира. Само в този случай ще има мир по условията на Украйна.
94
4
 
24
 
! Отговори
Ама друг път преди 6 месеца
Ала-бала за широката публика. Угажда на господарите си Зеленски, а народът измира за благото на Великобритания и САЩ.