Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир

Съгласно условията на Украйна, е условието за срещата
Обновена: 25 фев 2024 17:52 | 25 фев 2024 17:37, Анисия Иванова
159
Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир
Снимка: БГНЕС

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде обсъдено прекратяване на продължаващата вече две години руска инвазия, съгласно условията на Киев, заяви днес високопоставен украински официален представител, цитиран от Ройтерс.

Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане на визията за постигане на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която след това би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, каза ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

"Може да има ситуация, в която ние заедно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен планът, в случай че този, който представлява страната агресор в този момент, наистина би искал да сложи край на тази война и да се върне към справедлив мир", заяви Ермак по време на излъчена по телевизията конференция в Киев.

Зеленски за първи път обяви своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата предвижда да бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и пълно изтегляне на руските войски.

Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия.

Кремъл казва, че към момента няма основа за мирни преговори между Русия и Украйна и че мирният план на Киев е абсурден, тъй като изключва Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хубаво е ако в Украйна е премахнат закона за забрана за преговори, не стана ясно от горепосочените ,дали е така,ако не е направено просто според украинския закон тези преговори са незаконни.И се обезмисля целта на европейците като посредници.
72
3
 
25
 
! Отговори
Ех, преди 6 месеца
Укронацитата яко дезертират и фронта се разпада! До Харков няма нито един укрепен район който да спре руснаците! Укрите се опитват да печелят време за някаква реорганизация, но този път руснаците едва ли ще се хванат на въдицата за трети път. След падането на Харков, вече ще се преговаря за Одеса и Киев...Ако още има Украйна разбира се!
71
2
 
26
 
! Отговори
Ха ха преди 6 месеца
Щели да направят план и после да извикват някой от Русия, за да му бъде връчен. Тия всички са на тежка дрога.
70
2
 
28
 
! Отговори
наркомански хитрости преди 6 месеца
Руската армия проби укрепената линия Бахмут Авдеевка която се оборудва и укрепва 10 години от 2014 . Вече няма какво да спре победният ход на Руската армия ! Путин трябва да е много *** да ви се върже на лъжите след Минските споразумения коийт бяха потъпкани от НАТО лъжата за мирни преговори след обсадата на Киев за което Русия свали обасдата. Трети път няма да има ! Бой по НАТОВСКИТЕ каски до Лисабон този път
69
17
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 6 месеца
Империята не се ли разпадне - мир - йок.
68
2
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 6 месеца
До АнонимеН: Забравил си да изключиш Caps Lock на клавиатурата си. И вече четвърти път пишеш почти едно и също. Дай си малко почивка.
67
5
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 6 месеца
Зеленски е подписал декрет с който се забраняват преговори с Русия. Докато не отмени този декрет, преговори с Русия няма да има, независимо при какви условия. Сега Зеленски се опитва да прави финтове: Не да има преговори, а да се събере Зеленски с тези, които се прегрещат с него и там тържествено да връчат на представител на Русия (наприме на министър Лавров) този т.н. "Мирен план на Зеленски". Няма да го бъде, никой от Русия няма да отиде на такава среща, на която Зеленски да им връчва нещо.
66
4
 
19
 
! Отговори
---* преди 6 месеца
Русия да не би да им вярва на тия .Натовските *** уж нямаше да се простират под полата на Русия.А ще прибират укропитеците в НАТО ,както подметката стол-Тенбургер каза не дали ,а кога.Никога казвам аз. По скоро ще се разнасят огромни гъби над САЩ .
65
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Слава Кокаине - Евреям Слава :)))
64
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нещата вървят към своят край и някой започна да се усуква като ***,Украйна се прощава един път завинаги със загубените територии,остава неутрална държава без ядрено оръжие и без право на членство във военни алианси!
63
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Укрите осъзнаха, че вече не могат да излъжат никой и почнаха да се офлянкат :)))
62
4
 
33
 
! Отговори
обективен преди 6 месеца
А Киев иска среща за мир? И ще настоява да се изтеглят руснаците? Ааааа веднага ще се съгласят - ама трябва да извикат отново Борис Джонсън - както направиха в Истанбул..
61
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фронтът се разпада с такава бясна скорост, че нищо чудно Украйна да капитулира още преди изборите за президент в Русия на 17 март.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Знайко ... понеже ние сме най големите щастливци...
59
5
 
33
 
! Отговори
Смях преди 6 месеца
Не знаех , че губещата страна може да диктува условията .
58
27
 
5
 
! Отговори
Знайко преди 6 месеца
Най нещастната икономика базирана на незачитане на живота на руските хора продължава да изнудва света чрез ядрена заплаха за да може олигарсите на Русия да си пълнят гушите
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Истинския ти баща .... докато СССР воюваше в Афганистан, краварника пращаше на муджахидините оръжие и помагаше на талибаните... СССР де факто воюваше срещу краварите, същото както в момента се случва в окрайна...
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз видях новината за Навални в 24 часа.
55
18
 
2
 
! Отговори
Истинския ти баща преди 6 месеца
До Fck Americaабе *** ами Съвецкия съюз каква я свърши в Афганистан бе
54
13
 
3
 
! Отговори
Продължавайте преди 6 месеца
И *** е задунайска губерния.