Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир

Съгласно условията на Украйна, е условието за срещата
Обновена: 25 фев 2024 17:52 | 25 фев 2024 17:37, Анисия Иванова
159
Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир
Снимка: БГНЕС

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде обсъдено прекратяване на продължаващата вече две години руска инвазия, съгласно условията на Киев, заяви днес високопоставен украински официален представител, цитиран от Ройтерс.

Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане на визията за постигане на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която след това би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, каза ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

"Може да има ситуация, в която ние заедно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен планът, в случай че този, който представлява страната агресор в този момент, наистина би искал да сложи край на тази война и да се върне към справедлив мир", заяви Ермак по време на излъчена по телевизията конференция в Киев.

Зеленски за първи път обяви своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата предвижда да бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и пълно изтегляне на руските войски.

Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия.

Кремъл казва, че към момента няма основа за мирни преговори между Русия и Украйна и че мирният план на Киев е абсурден, тъй като изключва Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
19
 
! Отговори
чудя се и се мая преди 6 месеца
Тези хора изобщо могат ли да разсъждават трезво, или дрогата съвсем ги е изпържила!? На кого пробутват тези постановки и кой си мислят, че може да ги приеме сериозно!
92
17
 
3
 
! Отговори
ИЗВОДЪТ е преди 6 месеца
че Баба Меца е надупена .Ще стане като 1990 г когато и нас натириха и ни казаха оправяйте се .
91
2
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Кокаинът дава крилааа!
90
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Комара поставял на слона условия,как той трябвало да се съобразява с него иначе го грозяло пълно изпиване на кръвчицата и капитулация!Тия явно са минали на нова бяла субстанция,най вероятно дарена им от колумбийските "командоси"
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АнонимеН, може ли вече да ти викаме Юли (на галено от Юлия)? Щото това ти е новия ник, както виждаме.:)
88
2
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 6 месеца
Нагло туй нещо укропитека! Ем ще ви бият, ем ще се молите да не ви затрият съвсем. Срещите вече свършиха - имаше поне 2 такива и 2 пъти не се спазват. Тоя Путин се оказа много търпелив човек..
87
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гари Каспаров каза войната НАТО - Русия ще завърши за един месец а главорезите от Кремъл ще бъдат повесени от крепостните .
86
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 78 Пич, ще ти пишат двойка по български език. Държавите се пишат с главни букви. Например Русия. Заради едната омраза не променяйте правилата на езика.За бога пич, пиши правилно.
85
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е знак че рашка вече е опечена и и предлагат мир, ако нема МИРА ЩЕ ИМА СЕКИРА . Американците знаят повече от всички на света даже какво става всяка минута у кремля.
84
0
 
8
 
! Отговори
българина преди 6 месеца
защото ще загубят всичко......... така не става. сега ще заубите всичко
83
0
 
11
 
! Отговори
Жалки са преди 6 месеца
Правят си сметки без кръчмаря.
82
0
 
5
 
! Отговори
До Пак по опорката? преди 6 месеца
"До АнонимеН: Забравил си да изключиш Caps Lock на клавиатурата си. И вече четвърти път пишеш почти едно и също. Дай си малко почивка." --- Това е бял дерт. АнонимеН вече пише постове с Ник "Юлия ". Процесът от превръщането на АнонимеН в Юлия просто не искам да си го представям!
81
2
 
20
 
! Отговори
Смешницииии преди 6 месеца
Натовският балон се сссссспука. Лъжите и небивалиците вече са гротескни. Вдигайте белите знамена и си бършете задните части с тези на дъгата, ***, че сте се омазали до уши. Братушките и техните приятели ви направиха за смях. Смешно НАТО, смешни САЩ. Чао, чао, чао
80
2
 
17
 
! Отговори
Фляк преди 6 месеца
Спокойно, братушките ще лобутят хазарите още няколко години. Жалко е само за невинните жертви. Дано Бог забрани на злодеите и фашистите, и да дойде скоро руската победа над световното зло
79
2
 
20
 
! Отговори
тоя на снимката преди 6 месеца
е ермак идеолог на украинския нацизъм
78
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пичуе, русия с МАЛКА буква. Терористи и главорези не заслужават повече.
77
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи вие ще решите, а после ще поканите Русия да и връчите решението. Отсега мога да ви кажа да не си губите времето.
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Запада пак крои номерца.Целта им е да печелят време точно сега когато губят.Ще използвт да това време за да напомпят и доставят нови оръжия
75
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Късно е либе за китка,когато в началото на войната вид имахте своя шанс за преговори в Истанбул където можехте да договорите някакви по приемливи условия и да инкасирате минимални разрушения и жертви,вие се наведохте на рижавият наглосаксонски наглец Борис Джонсън и решихте че ще"побеждавате"е как сега,нито победихте,нито имате шансове в предстоящите преговори!
74
2
 
19
 
! Отговори
Фейк преди 6 месеца
Аха сега тук искат мир?!