Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага

Той иска да бъде утвърдена неговата "формула за мир"
30 май 2024 08:15, Нели Христова
124
Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че "Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага на фронтовите линии", цитиран от "Укринформ".

Той обърна внимание във вечерното си видеообръщение на ситуацията в Покровското и Кураховското направление в източната Донецка област и в Купянското и други направления в съседната Харковска област, на север. Украинският президент благодари на военните части, които правят всичко необходимо, за да стабилизират обстановката на фронта.

"Ние също така се подготвяме за всяка по-нататъшна вражеска активност - ясно разбираме какви задачи поставя Путин на своята армия и с каква цел. Ще му отговорим - със сигурност", подчерта Зеленски.

В своето видеообръщение той обвини Русия, че оказва натиск върху държави, за да не участват другия месец в Швейцария в среща на високо равнище, посветена на усилията за слагане на край на войната, предаде "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че Зеленски иска на форума на 15 и 16 юни да бъде създаден фронт за оказване на натиск върху Русия и да бъде утвърдена неговата "формула за мир", която призовава за изтегляне на руските войски и възстановяването на границите на Украйна от 1991 г., информира БТА.

"Близо 100 държави и международни организации" вече са част от "глобалните усилия" за разрешаване на конфликта, обяви украинският лидер. Той изрази увереност, че "Русия вече няма да може да провали срещата на високо равнище, въпреки че полага големи усилия да направи това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски още ли вярва в дядо коледа. Още чака някой да му помогне.Тая помощ която му предлагат е като мечешка услуга. Избиха му народа, той за победа мечтае. Жалка картинка.
93
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украина на украинците. Окупаторите вън!
92
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
к'во стана с оня дето го издирва международен съд за отвличане на деца?
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е завзела 20 процента от територията на Украйна а режимът на Нюланд, представляван от Зеленски е завзел 80 процента от територията на Украйна.
90
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Масов убиец на собствения си народ. Управлява, незаконно за да поддържа най-мръсните и кървави далавери на 21 век.
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато гражданите на една държава си мислят, че правят "свободен и демократичен" избор и избират политици като ето този, като Слави Трифонав Евроатлантика, като Ноевци, Кирчовци, Кокорчовци, да не се чудят че след това те управляват не за полза на избирателите си а на тези които са ги натрапили на народа си, борейки се с цитирам фалшивите новини с цензура и истински лъжи. Така че гласувайте за Киро, Кокоро, Рашков, требе да подкрепим амириканския оръжеен бизнес. Ей го да ни купат чертежи
88
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОТ КОГА ГУБЕЩИЯ ЧУЖДОПОСТАВЕНИК НАЛАГА ФОРМУЛАТА ЗА МИР НА ПОБИДИТЕЛЯ?
87
1
 
18
 
! Отговори
бай Бай преди 3 месеца
да де, ама не Русия оказва натиск върху държави да не участват в швайцерското заупокойно сборище, ами нарко-нациститският клоун-резидент натиска разни държави и техни ръководители да участват. Да де, ама ей го на - РолингДжо се изнизва като мокра връва. Хитрец! Да не говорим пък какво ще му покажат и кажат от Китай...
86
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До m,к.86 Зеленски не е военен от кариерата, до преди 3 години той е бил актьор и просто не си представя какво ще стане с него ако украинските войски рухнат под напора на руските войски и вече физическата немощ. Засега руснаците не си дават зор и чакат да дойдат президентските избори и старецът с деменция да отстъпи мястото на бизнесмен,който да прецени, че икономическата война е с предимство пред убийството на стотици хиляди хора и разрухата на държава,която не може да си върне заемите.
85
2
 
17
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Покрайна да се готви да подписва! Краят й наближава.
84
2
 
18
 
! Отговори
m преди 3 месеца
Зеленски толкова ли е глупав?Той не знае ли, че мъжете в Украйна са избити, ранени и избягали?Какво въоръжение иска като няма хора ? Ако не вдигне веднага бялото знаме путин ще му избие целият народ и ще му вземе цялата територия.Целият ЕС трябва да натисне Зеленски да подписва мира при условята на путин. Иначе губи цяла Европа.Не ме интересува нито Украйна нито Расия, защото губещи сме и ние.
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе Стилияне, млад си още, не ги разбираш! Има един лаф - Като ме няма, ако искат могат и да ме бият!
82
2
 
14
 
! Отговори
Стилиян преди 3 месеца
Значи тия наистина не са добре. Как ще водиш преговори за мир като единия участник в конфликта го няма.
81
3
 
15
 
! Отговори
Искрен преди 3 месеца
До АнонименКоя държава запази точно? Затънали са в дългове, половин Украйна вече е собственост на корпорации, а другата половина е срината със земята. Човешките загуби са огромни - жертви, емигранти. Верно, че войната е най-големият бизнес, ама в момента ставаме свидетели на толкова цинично и нагло жертвоприношение от страна на САЩ и ЕС, таковаха мамата на Украйна, като ги тласнаха в тая прокси война. Жалко за хората. Дано само не са ни подготвили нещо по-сериозно и да не ни изпържат бързо
80
2
 
14
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
се подготва, че чак свят и се извива! По-интересно е какво ни готвят на нас! Да не ни сготвят набързо, противно на обещанията и уверенията!
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грешко на природата,зелено оживяло абортче,скрий са някъде ,че много ми лазиш по нервите,зарови се някъде ама така че и с термо камера да не те открият.
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И как точно се подготвя, маже dупaратa яко с вазелин ли.
77
4
 
23
 
! Отговори
До украинците преди 3 месеца
Вържете го тоя и войната ще свърши, няма нужда от оръжия, войници, жертви,пари. Просто го вържете!
76
4
 
21
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 месеца
На всеки следващ етап преговорите ще са по-неизгодни за Киев
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
76 - какво се чудиш? - това зелено м"еко,тело може и да е "лидер" на нашите п"рос, таци.