Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар

Трябвало да нанесат максимална вреда в отговор на санкциите
13 юни 2024 19:48, Елка Василева
364
Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова руснаците да се мобилизират, за да нанесат "максимална вреда" на западните общества и инфраструктура в отговор на все по-тежките санкции, налагани срещу Москва от САЩ и техните съюзници, съобщи Ройтерс.

"Трябва да отговорим. Не само властите, държавата, но и народът като цяло. Все пак те – САЩ и техните (тук Медведев употребява нецензурен епитет – бел. ред.) съюзничета ни обявиха война без правила", написа Медведев в официалния си канал в социалната мрежа „Телеграм“, който има над 1,3 милиона последователи.

Още по темата
"Всеки ден трябва да се опитваме да нанесем максимална вреда на тези страни, които наложиха тези ограничения. Да навредим на икономиките им, на техните институции и на техните владетели. Да навредим на добруването на техните граждани, на увереността им в бъдещето", допълни Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Киев и критиците на Кремъл омаловажават влиянието на Медведев, представяйки го като своеобразно "плашило", чиято задача е да възпира действията на Запада заради Украйна, отбелязва Ройтерс.

В последния си коментар той говори за нуждата да се откриват слабите места на западните енергиен сектор, индустрия, транспорт, банкиране и социални услуги с цел засилване на общественото напрежение.

Западните служители вече са говорили за предполагаеми руски саботажни дейности на Запад, включително палежи, като някои призоваха движенията на руските дипломати да бъдат ограничени. Кремъл, който заяви днес, че обмисля ответни действия срещу САЩ, които биха отговаряли най-добре на собствените интереси на Москва, а също така руското външно министерство отхвърлиха твърденията за саботаж като неверни.

Същевременно Медведев, който оттеглянето от президентския пост заема „ястребови“ позиции, заяви, че трябва да се засили информационната война срещу Запада.

"Пищят ли за това, че използваме фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина" написа той.

Допълнително той призова Русия да въведе оръжия в космическото пространство и да въоръжи противниците на Запада, след като новите американски санкции накараха Московската борса да прекрати използването на долара и еврото в търговията.

Други нови мерки на САЩ включват мерки срещу базирани в Китай фирми, продаващи полупроводници на Москва, а също повишаване на „риска от вторични санкции за чуждестранни финансови институции, които се занимават с военната икономика на Русия“, което на практика ги заплашва със загуба на достъп до финансовата система на САЩ.

Междувременно лидерите на Г-7 се събраха на годишната си среща на високо равнище в Италия и вероятно ще обявят, че са се съгласили поне принципно относно плановете за отпускане на заеми на стойност 50 милиарда долара за Украйна, като използват лихвите от замразени руски суверенни активи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Русия
Как страните от Г-7 планират да противодействат на Русия и Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До до 265 сакън минирай никаква маша при ракията то мишето не е такъв смок
264
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
1 руска рубла по евтина от 1 БГ стотинка
263
1
 
12
 
! Отговори
до 262 преди 3 седмици
Само Маша не!!!!!!!!!!! Постоянно ще сънувам как ми изпива всичката ракийка!И ще се събуждам с хълцане! Само това не,моля ви.
262
2
 
19
 
! Отговори
Правило преди 3 седмици
Щом Медведя пищи,значи някъде дерат мечката!
261
1
 
22
 
! Отговори
Медведев преди 3 седмици
Ще забраним на американците да използват рублата!
260
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ще пусмеш маша гола да сануваме кошмари ли ? мини клоун )))
259
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дмитрий Алкохолевич се ядоса и реши да не ползва за един ден айфона си.
258
2
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 седмици
Господин Медведев, хората на запад не са крепостни!
257
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Д. Тръмп: Аз съм истински приятел на Русия. Затова ще засиля още санкциите, защото те са от "полза за руската икономика". )))
256
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами той и без тяхна намеса си е такъв.. и ще става още по зле !!!
255
2
 
20
 
! Отговори
московия преди 3 седмици
Руският аятолах призова за свещен джихат срещу неверниците.
254
6
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 3 седмици
-Да навредим на техните "владетели". Напрай сметка тоя за какви ги мисли неговите сънародници докато ги праща за пушечно месо на фронта, а на ортаците му децата гуляят в Монако и Маями, в този "лош" запад с парите на народа:)
253
5
 
21
 
! Отговори
... преди 3 седмици
еми то цялата фамилия на путин живее на запад той путин щял да наврежда на запада! ем де ше живеете бря!? у сибир ли? ама то как след като и 99% от руснаците искат да живеят на запад!? даже и продажната путинофилия тука НЕ иска да и пщатае в рубли а иска да и се плаща в долари и евро и иска да живее на запад! та ко ше рушите бря "много" сте "умни" ей!!!!
252
18
 
6
 
! Отговори
Киро Кюмюра преди 3 седмици
Само така, Митя!
251
3
 
31
 
! Отговори
На кой Запад? преди 3 седмици
На Запада, където трупате парите откраднати от Русия ли? Или на онзи запад където учат или живеят наследниците Ви ли? Я стига глупости, Вие искате да навредите на обикновения човек(ако можете) навсякъде по света, който с право се възмущава от кървавата война в Украйна и не споделя вашите "ценности", на другия лъскавия и богат Запад, Вие искате само да ПОДРАЖАВАТЕ, но и това никак не Ви се получава!
250
2
 
23
 
! Отговори
Баце преди 3 седмици
Медведката така реве, все едно са го пращали на санаториум в Симитли..
249
1
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 3 седмици
До Анонимен256 щот е финландска направия, за туй.
248
5
 
20
 
! Отговори
БМММУ преди 3 седмици
Тоя е на някви сибирски гъби или лишеи...
247
4
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
как така ги свалят със стотици и има само скинати кабеле, и баш тия дето удариха задхоризонтния радар у су57цата не можаха да неутрализират. пълна липса на малшанс значи
246
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Познайте в коя държава може да умрете на опашка за олио? В коя държава може да умрете на стълбите на болница? Не е Русия и не е Франция.....