Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар

Трябвало да нанесат максимална вреда в отговор на санкциите
13 юни 2024 19:48, Елка Василева
364
Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова руснаците да се мобилизират, за да нанесат "максимална вреда" на западните общества и инфраструктура в отговор на все по-тежките санкции, налагани срещу Москва от САЩ и техните съюзници, съобщи Ройтерс.

"Трябва да отговорим. Не само властите, държавата, но и народът като цяло. Все пак те – САЩ и техните (тук Медведев употребява нецензурен епитет – бел. ред.) съюзничета ни обявиха война без правила", написа Медведев в официалния си канал в социалната мрежа „Телеграм“, който има над 1,3 милиона последователи.

Още по темата
"Всеки ден трябва да се опитваме да нанесем максимална вреда на тези страни, които наложиха тези ограничения. Да навредим на икономиките им, на техните институции и на техните владетели. Да навредим на добруването на техните граждани, на увереността им в бъдещето", допълни Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Киев и критиците на Кремъл омаловажават влиянието на Медведев, представяйки го като своеобразно "плашило", чиято задача е да възпира действията на Запада заради Украйна, отбелязва Ройтерс.

В последния си коментар той говори за нуждата да се откриват слабите места на западните енергиен сектор, индустрия, транспорт, банкиране и социални услуги с цел засилване на общественото напрежение.

Западните служители вече са говорили за предполагаеми руски саботажни дейности на Запад, включително палежи, като някои призоваха движенията на руските дипломати да бъдат ограничени. Кремъл, който заяви днес, че обмисля ответни действия срещу САЩ, които биха отговаряли най-добре на собствените интереси на Москва, а също така руското външно министерство отхвърлиха твърденията за саботаж като неверни.

Същевременно Медведев, който оттеглянето от президентския пост заема „ястребови“ позиции, заяви, че трябва да се засили информационната война срещу Запада.

"Пищят ли за това, че използваме фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина" написа той.

Допълнително той призова Русия да въведе оръжия в космическото пространство и да въоръжи противниците на Запада, след като новите американски санкции накараха Московската борса да прекрати използването на долара и еврото в търговията.

Други нови мерки на САЩ включват мерки срещу базирани в Китай фирми, продаващи полупроводници на Москва, а също повишаване на „риска от вторични санкции за чуждестранни финансови институции, които се занимават с военната икономика на Русия“, което на практика ги заплашва със загуба на достъп до финансовата система на САЩ.

Междувременно лидерите на Г-7 се събраха на годишната си среща на високо равнище в Италия и вероятно ще обявят, че са се съгласили поне принципно относно плановете за отпускане на заеми на стойност 50 милиарда долара за Украйна, като използват лихвите от замразени руски суверенни активи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Русия
Как страните от Г-7 планират да противодействат на Русия и Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
7
 
25
 
! Отговори
Русобил преди 3 седмици
След като превърнаха в кошмар живота на руснаците сега джуджетата искат да прецакат и нашия живот- няма да стане.
244
5
 
15
 
! Отговори
НОВА ПОРЦИЯ преди 3 седмици
СТАРИ СМЕШКИ....
243
4
 
28
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 седмици
Не мога да си представя че този гном е бил президент на Русия. Беше по нисък от тревата .Истинския президент и тогава беше Путин. Какво цели с тези п.ро-ст-отии ?
242
0
 
27
 
! Отговори
keizer soze преди 3 седмици
Да бием империалистите! Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - бомбардировач! От тутраканската селищна система... :)
241
5
 
44
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
Значи, не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. Няма по -пропаднали и долни същества от чебурашките.
240
3
 
32
 
! Отговори
1912 преди 3 седмици
Някой може ли да познае на колко водки го е написал това Медведа?
239
2
 
6
 
! Отговори
morgan преди 3 седмици
от къде толко *** в та зи държава
238
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тва водката прави чудеса :)))))
237
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видиш ли руснак, бухай до последно. Тия са баси гнусните твари.
236
4
 
39
 
! Отговори
хах преди 3 седмици
Е нали не работеха санкциите .... БВП на русия бил се увеличил, ами увеличил се е , но този който знае какво е БВП, знае , че произведените оръжия и снаряди влизат в сметките при определяне на БВП, т.е бай руснак не хваща нищо. Средните лихвени проценти ще гонят 18 %, после санкциите не работели...
235
3
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Само из-ро-ди могат да желаят КОШМАР на обикновените хора! За жалост, винаги ги е имало, историята го е доказала!
234
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ХА-ХААААА *** то вашия живот е кошмар в Блатная бе алкохолик ссмотан.Нема по-ттъпи ккопелета от ваттниците.
233
5
 
19
 
! Отговори
ИВАН преди 3 седмици
Тази пръдня пак се размириса.
232
20
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 3 седмици
Компютрите са китайски чудеса, идващи от комунистически Китай ! Вий що не пишете на американските компютри отпреди 30 години, със 100 кила монитор, флопи, модем който заема тел линия с часове, и 20 Мегабайта диск ?????
231
2
 
13
 
! Отговори
До227 преди 3 седмици
Май не си в час от къде какво иде.И това което си написал на китайска операционна система ли е и копютъра свързан с нета чии чудеса са бе мушморок?
230
3
 
28
 
! Отговори
Хей червенушки преди 3 седмици
100% от децата и внуците на руските държавници на високи постове са западни възпитаници.Завършили са вАнглия,Америка,Германия,Швейцария. Учат там,имат къщи и имотии след товаживеят и работят там.Родителите са патриоти,говорят че Русия е 1,обаче пращат децата си на запад и се хвалят с това !! А ,,краварите" са им дали ,компютъра,Интернетработещ под американска операционна системаЗаплашват да им хвърлят атомна бобаqmfod,ekd r; също от ,,краварите"Не заплашват да се конкуриратс IBM Apple и т.н
229
4
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 седмици
До Тиква: Ще кажат те, "великите" гомораши со все мечведа и също "великите" иктери мечо-кухови, да, цитирам "пия, пия бира със ракия, / няма спирка мой'та простотия", наистина напираща и неспираема и дива сила са, кат' диария на мегданя - ще напъва, ще напъва, па накрая ще потече надоле по бутовете и хоп - от крачолите :))).
228
21
 
2
 
! Отговори
Тиква преди 3 седмици
Гей-7 , щтумбарфюрер Урсула и други хиени,мислят как да се спре Русия и Китай,хе хе хе, късно укрофашисти и Нацистка Европа, късно,от тук нататък ще бъде това което Велики ще кажат .Радвайте се на тиквата русенско варено и наркомани от усраина.
227
1
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 седмици
Вълееее ("въй" / "въх" + "леле") :)))! Получиф' сърцетуп, 'фана *** уплах, 'целийо са разтресоф' от ужасТ :))).Туй гоморашите са много страшно нещо, направо тепат кочо с мотик'та (ама от смях), кат' черен облак са надвиснали (черен, щото от хитрост решили да се топлят в тяхнами теплушками, ама горейки "гуми" за лада к'ранта / глина, толкоз' им е акъло') и аха да се изсипе от него нещо (най-вече сажди и мръсотия, пълен смех).
226
3
 
5
 
! Отговори
тиквооо проста преди 3 седмици
не ти се разбира от слюнките