Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар

Трябвало да нанесат максимална вреда в отговор на санкциите
13 юни 2024 19:48, Елка Василева
364
Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова руснаците да се мобилизират, за да нанесат "максимална вреда" на западните общества и инфраструктура в отговор на все по-тежките санкции, налагани срещу Москва от САЩ и техните съюзници, съобщи Ройтерс.

"Трябва да отговорим. Не само властите, държавата, но и народът като цяло. Все пак те – САЩ и техните (тук Медведев употребява нецензурен епитет – бел. ред.) съюзничета ни обявиха война без правила", написа Медведев в официалния си канал в социалната мрежа „Телеграм“, който има над 1,3 милиона последователи.

Още по темата
"Всеки ден трябва да се опитваме да нанесем максимална вреда на тези страни, които наложиха тези ограничения. Да навредим на икономиките им, на техните институции и на техните владетели. Да навредим на добруването на техните граждани, на увереността им в бъдещето", допълни Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Киев и критиците на Кремъл омаловажават влиянието на Медведев, представяйки го като своеобразно "плашило", чиято задача е да възпира действията на Запада заради Украйна, отбелязва Ройтерс.

В последния си коментар той говори за нуждата да се откриват слабите места на западните енергиен сектор, индустрия, транспорт, банкиране и социални услуги с цел засилване на общественото напрежение.

Западните служители вече са говорили за предполагаеми руски саботажни дейности на Запад, включително палежи, като някои призоваха движенията на руските дипломати да бъдат ограничени. Кремъл, който заяви днес, че обмисля ответни действия срещу САЩ, които биха отговаряли най-добре на собствените интереси на Москва, а също така руското външно министерство отхвърлиха твърденията за саботаж като неверни.

Същевременно Медведев, който оттеглянето от президентския пост заема „ястребови“ позиции, заяви, че трябва да се засили информационната война срещу Запада.

"Пищят ли за това, че използваме фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина" написа той.

Допълнително той призова Русия да въведе оръжия в космическото пространство и да въоръжи противниците на Запада, след като новите американски санкции накараха Московската борса да прекрати използването на долара и еврото в търговията.

Други нови мерки на САЩ включват мерки срещу базирани в Китай фирми, продаващи полупроводници на Москва, а също повишаване на „риска от вторични санкции за чуждестранни финансови институции, които се занимават с военната икономика на Русия“, което на практика ги заплашва със загуба на достъп до финансовата система на САЩ.

Междувременно лидерите на Г-7 се събраха на годишната си среща на високо равнище в Италия и вероятно ще обявят, че са се съгласили поне принципно относно плановете за отпускане на заеми на стойност 50 милиарда долара за Украйна, като използват лихвите от замразени руски суверенни активи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Русия
Как страните от Г-7 планират да противодействат на Русия и Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
4
 
31
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Медведев, алкохолик спиртосан, близо е деня, в който руснаците ще ви линчуват на Червения площад. Припомни си другаря ви Сталин. Вярно, че са овче души и търпелив, но вие с оня недораслия прекалихте. Изпрати сина си на фронта, бе смелчаго.
224
27
 
2
 
! Отговори
Тиква преди 2 седмици
Фашистка еуропа, заслужава да бъде изолирана,предател до предатели, плъх до мишока Сиди и бълват фалшиви новини, радвайте се на урсули микрони и на укрофашисти.Слава на Русия спасители от Турското иго и Нацистка Германия.
223
2
 
24
 
! Отговори
... преди 2 седмици
Тоя май е обявил нещо подобно на джихад. По спокойно господин Медведев, ще пръснеш някой капиляр от безсилие.
222
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
200 рублей за долар.Кошмар.Да.
221
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски каза, че ако Украйна не може да победи на бойното поле, то откровено ще премине на тероризъм на руска територияизвършват терористична дейност и в УЧИЛИЩА. Това заявиха украинците. Те вече избомбиха концертна зала с деца. като освен граждански обекти ще . Защо подминахте подобни скандални изявления, а?
220
4
 
28
 
! Отговори
Off преди 2 седмици
Едно бяло и добро джудже - неговия народ живее в ада, сега иска да повлече и "другия свят" там. Призиви за тероризъм.
219
23
 
5
 
! Отговори
Хи хи до Съвет преди 2 седмици
Всички гледаме към комунистически Китай, откъдето идват всички чудеса на цивилизацията От запада вече нищо не идва !
218
6
 
24
 
! Отговори
Съвет преди 2 седмици
Щ.о все на Запад гледаш б.е другарю? По-добре си приберете руснаците в расия и си живейте в руския "рай". Взимайте пример от братската ви Северна Корея.Оставете го този рош, изгнил Запад....хахаха
217
14
 
7
 
! Отговори
Хи хи до приматееее преди 2 седмици
А ти нещо създал ли си ?? Тостер, ютия ?? В магазина няма такива български. Не чакай другите да ти ги направят, а ТИ го направи !
216
22
 
4
 
! Отговори
Петър Волгин преди 2 седмици
Само така, братушки!
215
2
 
21
 
! Отговори
Истината е... преди 2 седмици
Димочка, пить нодо меньше!
214
2
 
15
 
! Отговори
XA XA XA преди 2 седмици
Не е важно на мен да ми е добре. Важно е на Вуте да му е зле!
213
4
 
19
 
! Отговори
И е Християнин ! преди 2 седмици
По скоро изчадие адово !
212
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тук се вижда че има още ДРУГАРИ да слагат минуси ами кой и е виновен на Русия, тя сама се насади така , или както казват сляп карти не играе .
211
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
димон молим те бе *** хвърли пак бомбите неможем да спим ако не ги хвърлиш поне два пъти дневно непоносимо е )))
210
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
мини кл,,,,оун жириновски поумря та туриха тоя
209
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дима Медведев пак се мята в истерия. Само не разбрах, защо този път не изпепели никого с ядрени бомби? Дима, да не ти свършиха атомните бомби? Нищо чудно - до този момент Дима Медведев самогона е изпепелил както следва: Лондон - 12 пъти, Париж - 11 пъти, Варшава - 21 пъти и Киев - 42 пъти. Това са много бомби, свършили са му. Може да вземе от Лукашенко, той нали има...
208
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Западняците пищят на умряло. Новият световен ред е неминуем. Искаха да превърнат Русия в Ирак, Либия и Сирия, но руснаците са друга бира.
207
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С терористи не се преговаря! Този и другото джудже първи ще бъдат обесени при откриването на първите игри за мир.
206
8
 
27
 
! Отговори
ДАААА преди 2 седмици
Само на такива неща са способни руснаците ! ! ТОВА Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО !