Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!

Това може да има последици за войната в Украйна
19 юни 2024 20:06, Нели Христова
398
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Снимка: БГНЕС

Русия и Северна Корея са подписали споразумение, което предвижда "взаимна помощ" в случай на "агресия" срещу която и да е от тях. Това е заявил президентът Владимир Путин, който е на посещение в КНДР.

Руският президент също така нарече позицията на Пхенян за Украйна "поредно доказателство за суверенната му политика".

Путин обърна внимание на изявленията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да позволят на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

"Това не са само изявления, това вече се случва и всичко това е грубо нарушение на ограниченията, които западните държави са поели в рамките на различни международни задължения", каза Путин.

Русия също така не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен Ун: "Руската федерация не изключва за себе си развитието на военнотехническото сътрудничество с Корейската народнодемократична република в съответствие с подписания днес документ."

От своя страна Ким нарече Русия "най-честния приятел и съюзник" и посочи Путин "най-скъпия приятел на корейския народ", според доклад на държавната агенция РИА.

Ким Чен Ун каза пред репортери, че Северна Корея ще отговори "без колебание" на "инциденти или войни", пред които е изправена или неговата страна, или Русия, след подписването на новото споразумение с Москва.

Ким не уточни какво ще доведе до отговора или какво смята за "инцидент или война".

"Няма да има разлики в тълкуването или колебание в изпълнението на задължението да реагираме с обединени усилия на различни инциденти или войни, които вече са изправени пред нашите страни или ще се изправят пред нас в бъдеще", каза севернокорейският лидер .

Ким също така обяви, че отношенията между Северна Корея и Русия са надградени "до новото ниво на съюз".

Новият договор между двете страни е "напълно мирен и отбранителен", добави Ким.

Той каза, че договорът ще ускори създаването на "многополюсен свят", където никоя доминираща държава не може да притежава хегемонна власт.

Този пакт за взаимна отбрана може да има последици за войната на Русия в Украйна. Русия може да включи Северна Корея по-общо в конфликта, цитирайки украинските атаки срещу руски градове като Белгород или региони, анексирани от Украйна, която сега счита за руска територия.

Сега също ще бъдат зададени въпроси за това какво може да направи Русия след това, за да смекчи санкциите срещу Северна Корея, след като наскоро наложи вето върху подновяването на надзорния панел на ООН.

Освен подробностите, които грабват заглавията, Кремъл казва, че други подписани документи включват споразумения за изграждането на граничен пътен мост и сътрудничество в здравеопазването, медицинското образование и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от Русия
В Русия осъдиха американски войник на близо 4 г. затвор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
5
 
8
 
! Отговори
Дановски преди 1 седмица
Сега щели да бъдат зададени въпроси "какво може да направи Русия, за да смекчи санкциите срещу КНДР. Прощавайте, но само бавноразвиващи се магат да поставят подобни въпроси. Подписаният вчера договор за всестранно стратегическо сътрудничество между РФ и КНДР, анулира абсолютно целия пакет на ограничения срещу Пхенян.
273
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега зеления да отпрашва към КНДР и да уговаря Ким колко е лош Путин. А Володимир прибра ли се дома или още се шматка по света по измачкана зелена фанелка, която само Шолц вече му харесва? Шолци, земи си една такава друшка пропита с пот и урина.
272
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И КНДР и социалистическият Виетнам отдавна се стремяха към обятията на Русия, но Президентът Путин ги пренебрегваше, за да не обиди Колективния запад. Днес му е пох
271
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А след Северна Корея отива в социалистически Виетнам-на 115 място по Индекс на Развитие на Човешките ресурси и средна заплата от 400лв/жени/615лв мъже- все благоденстващи държави- хаирлия да е!
270
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отношенията между КНДР и РФ са надградени до най-високото ниво от 1945 г. насам
269
12
 
11
 
! Отговори
аа преди 1 седмица
Либерастията е самоунищожителен елемент за Запада.Венецът на либерализма се оказа правата на пееерасите,лесбийките,объркванена детския мозък относно това дали днес е момче или момиче,настъпление на извратеността наречена пеееерастия и лесбийство,джендърство,мързела на човека/неработещи,лежащи на ръцете на родителите и харчещи парите им,и обществото да ги търпи тези търтеи/,моралната деградация и пр.Е,там в Русия тези нещо ги няма.Нямаше ги и у нас.Огледайте се днес какво е у нас,и преценете.
268
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
324- и се върнаха в Русия или живеят в подлият запад, а мислят да се върнат в матушка ...някога, за сега социалните плащания на 2 000 000/5 000 000 руснаци в Германия са по високи от заплатите в Рашистан- така че не се връщат- остават ненавиждайки запада...
267
10
 
15
 
! Отговори
ебахти пародията преди 1 седмица
руското падение е безгранично.
266
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Председателят Ким Чен Ун каза пред репортери, че КНДР ще отговори "без колебание" на "инциденти или войни", пред които е изправена или неговата страна, или Русия. Може би под "инциденти или войни" той разбира всеки един удар с оръжие западно производство по територията на РФ.
265
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
322, така беше до преди 2 години: руски милиардери живееха в дворци и имения за милиони в обединения Запад, но алчните рептили стъпкаха в калта собствените си правила за неприкосновеност на частната собственост и експроприираха именията и яхтите на богатите руснаци. Руснаците разлюбиха подлия запад. Ненавиждат го.
264
5
 
6
 
! Отговори
Дановски преди 1 седмица
Това не е пакт за взаимна отбрана. Подписаният вчера договор слага началото на всестранно стратегическо сътрудничество между РФ и КНДР. Подписаният вчера договор анулира абсолютно целия пакет на ограничения към Пхенян. Недалновидният Запад се тресе от истерия и паника. Самият той тласна КНР и КНДР в обятията на Руската Федерация.
263
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДВА ДИКТАТОРА- ДВА ВЕРНИ ДРУГА! Когато видя че над 20 000 000 руснаци трайно настанили се във фалирала и лоша Европа и Руски милиардери живеещи в дворци и имения за милиони в обединения Запад се отправят в колони към Северна Корея, Китай, Индия- значи нещата са се обърнали, а то сега какво само приказки, приказки......
262
2
 
1
 
! Отговори
До Ганди преди 1 седмица
Ама падна и удари главата в един камък.....
261
0
 
2
 
! Отговори
Цветарка преди 1 седмица
А се смеехте на Зеленски!?
260
6
 
8
 
! Отговори
C тези идиоти преди 1 седмица
не ни занимавайте.
259
3
 
9
 
! Отговори
Ганди преди 1 седмица
Вовата първо се наведе и се хвана за палците на китаецо , а сега и на дебелото джудже, язък че яздеше коня гол до кръста,да го ожалиш тоя мачо мен
258
6
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
Оказва се, че малка Северна Корея може да произведе 5 милиона снаряда, а "големия" ЕС не може да произведе и 500 хиляди за година ! А за капацитета на Китай, който е с Русия, изобщо не можем и да си представим ! Сигурно 500 хиляди снаряда на ДЕН !
257
4
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
Мноо слаб се оказаха Запада и нато, Сащ и ЕС са има няма един милиард, а БРИКС, в който е Русия е ТРИ милиарда ! Отделно има толкова държави, които са с Русия, списъка е дълъг ! Запада щял да изолира Русия, как бе ?? ,че самия Запад е джудже срещу големите !
256
5
 
6
 
! Отговори
Луди диктатори преди 1 седмица
Агресорът щял да се защитава от агресия... Наистина, на всички властолюбци нещо не им е наред в умовете и в душите. Спорно е само дали са психопати по наследственост, или имат само предразположение, което впоследствие довежда до отклонения от нормалното. Затова демокрацията е най-добрата защита срещу такива като горните двама. Не бива да допускаме овластяване на подобни индивиди! Защото ги има и тук...
255
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Разгром 305. Умен си като екоактивист опушващ Соунхендж.