US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица

И двете страни трябва да намерят алтернативен метод
22 юни 2024 21:30, Инна Ангелова
323
US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна е дотигнала до задънена улица, а Русия не е успяла да постигне целите си, но въпреки всичко не е готова да седне на масата за преговори. Също така руските войски претърпяха значителни загуби в хода на бойните действия, които продължават повече от две години. Това мнение изказа бившият председател на Обединения щаб на началник-щабовете генерал Марк Мили на среща в Принстънския университет, посветена на глобалните предизвикателства,  съобщава Voice of America.

Според Мили, когато нито една страна във войната не може да постигне военните си цели, са необходими преговори, но Русия не е показала желание да влезе в такива, а самият Владимир Путин – по думите му - "не е надежден партньор за преговори“, пише “Труд”.

"Малко вероятно е някой да успее да постигне политическо решение с военни средства. И двете страни трябва да осъзнаят това и да намерят алтернативен метод за решаване на политическия проблем – преговорите. Но трябва да бъдем реалисти – руснаците очевидно не са готови за преговори“, заяви Мили.

Американецът също така подчерта, че решението за водене за преговори ще зависи от Украйна, но едва ли ще се стигне до чисто военно решение за войната.

"Нито една от страните не е готова да преговаря и те ще продължат да се атакуват взаимно, освен ако на бойното поле не се случи нещо наистина непредсказуемо и неочаквано“, убеден е американският генерал. Той смята, че Путин възнамерява да възроди "нещо като Руската империя, да създаде буферна зона по границите си, да унищожи НАТО и да го отдели от САЩ“.

Мили подчерта, че предоставянето на достатъчно оръжия и издигането на украинската армия до ниво, при което да може изтласка 300 000 руски войници от своята територия, може да се окаже непостижима военна цел. По негови оценки числеността на руските сили на територията на Украйна в момента е около 200 000 войници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от Русия
Въпреки спънките от Путин: Руснаците пият все повече и все по-често
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
1
 
! Отговори
Анатема краваре преди 3 дни
Задънена е за краварете, защото Путин им обърка плановете, бъркайки им дълбоко в г. .за краварски с боксова ръкавица и няма измъкиняне. Слава на Путин!Да живее Русия, стожер на мира на планетата ни !
248
1
 
0
 
! Отговори
Хари Труман преди 5 дни
След ядрените удари ще преговаряме пак. Ваш Труман ;-)
247
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Така е, тогава нека почакаме за да видим въображаемата победа на украинската хунта. Ако България беше водила всичките си войни да край без мирен договор отдавна да сме изчезнали.
246
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Аз не съм видял при война при нито една от войните в човешката история губещият да поставя мирните уславия на печелещия. Това е първият такъв случай. Разбира се че Русия няма как да приеме условията на губещия." - Прав си, но пропускаш нещо важно. Губещият е губещ тогава, когато се признае за губещ или когато победителят го принуди да се признае за такъв. До момента нямаме такова нещо. Украйна не се е признала за губеща, а Русия доколкото виждам не са ги принудили да се признаят за такива.
245
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Аз не съм видял при война при нито една от войните в човешката история губещият да поставя мирните уславия на печелещия. Това е първият такъв случай. Разбира се че Русия няма как да приеме условията на губещия.
244
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Многократно Русия преди и по време на войната апелира за преговори, такива винаги се отказват.
243
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
зАЩО ПРЕСТРАСТНИЯТ НЕ СПОМЕНАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕНОПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС ДА СИ ПРОДАВА ОРЪЖИЯТА ВЪВ ВОЙНИТЕ...ЗАЩО ОСНОВНИТЕ ДОСТАВКИ СА ОТ ПАРТНЬОРИТЕ В НАТО И СЛЕД ТОВА СЛЕДВАТ ПОРЪЧКИ ЗА ЗАМЕСТВАЩИ ВОЕННИ МОЩНОСТИ И ПАК ДО АМЕРИКАНСКИТЕ ОРЪЖЕЙНИ ГИГАНТИ.
242
1
 
12
 
! Отговори
знаем знаем преди 5 дни
Вие американците ще се биете до последния украинец!
241
2
 
11
 
! Отговори
М.Петров преди 5 дни
Тоя уж е военен генерал, а разсъждава като махленско хлапе. Русия е готова за преговори, но САЩ и натовските послушници не са готови. В една такава война няма как агресията и тероризмът от страна на САЩ и техните послушници да победи.
240
8
 
0
 
! Отговори
грешка! преди 5 дни
До до 270по-скоро ще ти го набия отзад сух! *** ЗА Русия и нейните роби
239
0
 
13
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 5 дни
До Коко коко, коко... а, как завършват цветните революции на САШисаните..Ирак, Либия, Сирия и 404 цъфтят и вързват, нали.
238
2
 
15
 
! Отговори
Денков преди 5 дни
Просто е но не е за прости хора,спиране на помощта за Украйна и сами ще започнат преговори ,зеленият клоун да спре просяшката обиколка по Европа и да се проведат избори защото той започна войната в Донбас
237
1
 
13
 
! Отговори
Жуков преди 5 дни
*** нация сте това САЩ.Ще дойде време за разплащане и тогава ще ревете мнпго!!!
236
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Прави той едни изказвания в друга посока преди време и требваше да се изрази в правилната. Хорицата ги ловят по улиците като избягали затворници друго не знам! Безумие
235
17
 
7
 
! Отговори
Коко преди 6 дни
През 1917г руснаците чрез болшевизма, а по късно и чрез износа на соц.революции по света се опита да направи световен хаос( ред).И всички знаем как завърши всичко това.Сега русия пак опитва да направи световен хаос (ред).И ако разбойникът се остави да си разиграва коня той пак ще опитва да сее хаос.А категорично 54 промишлено развити страни са срещу реално 4 безаналогови диктатури.Ще бъде алогично да се остави диктаторски феодализъм да се върне по света каквито и локуми да разтягат тук червените
234
7
 
18
 
! Отговори
Укропитек- Наивник преди 6 дни
Ама кааак ва? Нали пубеждавахме? Нали непобедимата украинска армия напредваше все по назад в посока Киев. Нали рашките нямат войска, нямат оръжие, нямат ракети а скоро се разбра че нямат и танкове. Абе НИЩО нямат. Всеки ден завземали по едно селце. Нищо работа. Ние пъй всеки ден се изтегляме на по-благоприятни позиции. Кой е по-добре? А? Освен това Целия свят ни подкрепя. Половин трилион евро помощи получихме. Английски и американски военни постоянни ни обясняват как врагът е сразен. И ся кво ?
233
6
 
26
 
! Отговори
какви преговори преди 6 дни
сънува Мили, победителя взима всичко, и на този етап не ми се вижда контра наступа да има резултат, Крим си е руски, Москва си е цяла. Ще се изредят всякакви капацитети от всякакъв ранг да ръсят небивалици, а отричат очевадното, запада губи.
232
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тази статия е да консумация на американците. В България, голяма част от населението се е научила да мисли и да поставя под съмнение информацията, с която го облъчват. Всеки нормален човек сам може да прави заключения и изводи.
231
3
 
16
 
! Отговори
Галфон преди 6 дни
Нали до вчера разправяше, че Украйна побеждава а Русия е пред разпад?
230
9
 
30
 
! Отговори
Из.-прав. християнин преди 6 дни
Много нагло изказване. Крадецът вика, дръжте крадеца. Да не би Русия да е разположила базите си покрай САЩ? Това е то западната псевдо демокрация. За 30-ина години западен рай какво ни се случи, а? По-зверска цензура по тв не съм виждал. Вече огромната част от нормалните трудещи се сме работещи бедни. Това иска капиталът и успява, което е направо плашещо. Работиш, бъхтиш се 6 дни в седмицата от 8 до 5 и ти остава един, единствен ден. Той не стига за нищо, естествено.