Русия атакува Киев, двама души са ранени

Шест многоетажни жилищни блока са повредени
23 юни 2024 12:30, Нели Христова
77
Русия атакува Киев, двама души са ранени
Снимка: БГНЕС

Русия започна въздушна атака срещу Киев и околната област, принуждавайки ангажирането на системи за противовъздушна отбрана за отблъскване на ударите, съобщи кметът на украинската столица и по-широката администрация на Киевска област в приложението за съобщения "Телеграм".

Двама души са ранени, а шест многоетажни жилищни блока, както и други сгради, са повредени при руската ракетна атака, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Украинската противовъздушна отбрана е прехванала две от общо трите руски ракети, изстреляни срещу Киевска област, написа в "Телеграм" командващият ВВС на Украйна Николай Олешчук.

Двама души са пострадали от падащи отломки, но състоянието им не налага хоспитализация, съобщи началникът на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко.

Отломки от прехванатите ракети са нанесли щети по шест многоетажни жилищни блока, като засегнатите апартаменти са над 20, допълни Кравченко. Поражения има и по бензиностанция, аптека, административна сграда и по три автомобила.

Системите за въздушна тревога бяха задействани в 4:50 ч. местно време в Киев и околностите му, както и в още няколко града. Местни жители разказаха пред Ройтерс, че в рамките на около един час в украинската столица и околностите ѝ са се чули няколко взрива.

По-рано тази нощ Украйна изстреля десетки дронове, насочени към няколко руски области, но няма съобщения за щети, казаха днес руски официални лица, предаде Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили пък съобщи, че са унищожили командния пункт на руски мотострелкови полк. "ВВС на Въоръжените сили на Украйна, във взаимодействие с други компоненти на Силите за отбрана, нанесоха успешен удар по пункта за управление на мотострелковия полк на противника, който се намираше в село Нехотеевка, Белгородска област. Според резултатите от бойната работа целта е поразена успешно", съобщи Генералният щаб, цитипат от УНИАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Русия
Велизар Шаламанов: Русия ескалира напрежение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Преди месец нападнаха хора в магазин за хляб. Същата работа. Умишлено избиват цивилни укрите.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Укрите винаги бият по цивилни жени и деца отишли на плаж в почивния ден. Позорно падение за укрите..
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Киев е време да бъде сринат със земята!!!!!!!
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Минус за Алекс но отива плюс. Какво става тука ?!?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Имам проблем със зрението и клавиатурата. Извинявам се. Минус за ОМБРЕ 82 каквото и да значи това украинско съкращение ! Системата отчете плюс но е минус !
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Минус за омбрелата. Сиатемата му отчете плюс не знам защо. Но аз му алафам минус.
44
2
 
2
 
! Отговори
82 ОМБР преди 5 дни
До Обективен "Обективен",същия този днешен ден,колко човека са ранените и загинали в Киев от руската ракета бре обективния?!?!?
43
4
 
1
 
! Отговори
82 ОМБР преди 5 дни
Руски,още ли ти се плажува в Севастопол!? Кажи де?;)))) Слава на Украйна!
42
3
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 5 дни
Четирима души са загинали ,144 души са ранени , от тях 5 деца на плаж в Севастопол след нападение на бандеровците с ракети ATACMS.
41
2
 
7
 
! Отговори
ПЕТKO KATЪPA преди 5 дни
Ония чаршафосаните хусити свалиха за два месеца 4 или 5 MQ "Ripper"-a и не им пука,а над Черно море руснаците ги оставят да набелязват цели и да съпровождат ракети и дронове до тях!Време е да за "хусити"!
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да удариш плаж с касетъчни бойни глави, ей това е връх на тероризма. Укрите си просят ядрена гъба. Не знам Путин до кога ще ги търпи.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Укрофашистите удариха плаж, пълен с деца в Севастопол с ракети ATACMS с касетъчни бойни глави. Има петима убити и над 120 ранени. Петима мирни жители, трима от които деца, загинаха при украинска атака срещу Севастопол. Броят на ранените надхвърли 120, като най-малко 27 са деца.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Руското МО казаха, че обмислят затварянето на въздушното пространство над Черно море, заради ударите с Атакамс днес над Севастопол и това е политическо решение. Ще го вземе Путин. Решили са обаче Киев да ударят. Днес американските военни специалисти са насочвали ракетите към Севастопол, само те имат техническата възможност, но само към мирни хора са го направили, събрани заради празника Света Троица.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Снимката не е от Киев а от Куев. Или там някъде.Сори
36
4
 
16
 
! Отговори
емо преди 5 дни
защо не напишете за атаката на украинците с американски ракети по плаж край Севастопол, при която са пострадали повече от 120 души, като са загинали най-малко пет, от които три деца. нали американците им разрешиха да атакуват цели в Русия и те го правят - избиват цивилни.
35
1
 
2
 
! Отговори
Говедовъд преди 5 дни
До До Говедовъд...Теб съм те броил.не се притеснявай!
34
3
 
1
 
! Отговори
До Говедовъд преди 5 дни
Ако така броиш и говедата си, ще станеш милЬОнер. :):):)
33
2
 
11
 
! Отговори
Говедовъд преди 5 дни
А при атаката на плажа на Севастопол с ATACMS с касетъчни глави са пострадали 120+ души,повечето деца!Не знам какъв ypод го е замислил това,дано не остане ненаказано!
32
3
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 5 дни
След като двама са пострадали от отломки,както и шест многоетажни блока възниква въпросът,ако не бяха ги прехванали какво са щели да ударят толкова ценно няма информация.
31
2
 
4
 
! Отговори
Калашников преди 5 дни
Краварите си просят подводница в езорото до статуята както беше през 2014 и тя да се изпразни с 400 ядрени заряда ! Нека ПВО свали 90 % останалите стигат !