Експерт: Конфликтът в Украйна върви към замразяване

Марк Рюте е един от ястребите в Европа, оценява доц. Искрен Иванов
10 юли 2024 09:39, Елка Василева
73
Експерт: Конфликтът в Украйна върви към замразяване
Снимка: архив, БГНЕС

Конфликтът в Украйна върви към замразяване и задънен изход. Не виждаме осезаем напредък за нито една от двете страни. Това мнение изрази пред БНР доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Много зависи по какъв начин съюзниците ще се споразумеят да помогнат на Украйна, посочи анализаторът, като обърна внимание върху разделението в мненията как да се оказва съдействие на Киев. Той определи този дебат като "решаващ".

Докато Байдън е президент, няма да има разчупване в дебата как украинците да използват оръжията, които Западът им предоставя, смята доц. Иванов.

Няма как с магическа пръчка Тръмп да сложи край на войната в Украйна, изтъкна той и допълни, че в САЩ има влиятелни индустриални и политически лобита, които имат интерес Русия да бъде изтощена от този конфликт, коментира преподавателят във връзка със заявките на Доналд Тръмп да прекрати бързо войната, ако спечели президентския вот.

"Байдън и Тръмп виждат сдържането на Русия по различен начин", посочи доц. Иванов.

Украйна няма как да стане член на НАТО преди края на войната, напомни Искрен Иванов. По думите му САЩ няма как да вкарат Украйна под ядрения си чадър, докато тя воюва с друга ядрена сила.

"Марк Рюте е един от ястребите в Европа. Очаквам да бъде доста по-твърд и по-краен от Столтенберг", каза специалистът относно новия шеф на НАТО, който ще поеме поста наесен.

Нито един ръководител на натовска страна не може да бъде посредник за приключване на конфликта в Украйна. Посредникът трябва да е еднакво отдалечен от двете страни, подчерта доц. Иванов за знаковите визити на унгарския премиер Виктор Орбан в Украйна, Русия и Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от Русия
САЩ: Индия може да убеди Путин да сложи край на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 седмици
ВСЕКИ Е ИЗПЕРКТ --- "ТРЕПСКЕ " --- СУПЕР КВАЛИФИКЕЙШЪН !!!!!!!!!!!?????
65
0
 
1
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 седмици
Мистър Мраз е комиксов герой,който не е оживял,а и да оживее мечката ще го стопи от загряване.Колкото повече ръчкат мечката,толкова повече мечешки масаж ще отнесат.Само гърне с мед може да я успокои.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя утрепания мишок от къде го изкопахте е ! Тоя голяма врачка тоя . Като гледам как Русия всеки ден освобождава нови населени места все ми се струва че НАТОВСКАТА отбрана е пред рухване . Защо да спира Русия невиждам повод ? За да излъжат отново ли както Минските споразумения и както когато свалиха обкръжението на Киев
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Уточнение към мнение. Рейгън умря доста отдавна а Горбачов беше жив до миналата година.
62
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колективният Запад(както се изразяват кремълските мужици) бавно и съдържателно стопява Русия, докато не я докара до просешка тояга както това направи навремето Рейгън.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не може да бъде замразен .Трябва да бъде разрешен. Тоест Нато трябва да отстъпи от приемане на украйна. Но пак ще излъжат. Следователно на Русия и трябва победа.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Грантаджиите освен за копейки бункери жужета за друго не се сещате ?!?
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мисля че Русия може да използва ТЯО преди президентските избори и това ще сложи край на войната. Това е нейния шанс. Не че аз мисля така но вижсам че я лринуждават.
58
7
 
3
 
! Отговори
Дънди преди 2 седмици
Само миризливите копейки мислет,че ако дойде Тръмп на власт и войната ще спре за два дена и то в полза на Русия! Но на тях им е простено. С един мозъчен неврон кое по на пред да правят-да дишат ли,да пият вода ли,да мислят ли?!
57
1
 
6
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 2 седмици
От експерт:Русия трябва да спечели тази война,независимо колко ук,ро,на,ци,сти ще очисти!
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Засрамете се холивудски звеезди защо не казвате нищо за убитите руски деца било в Донбаа в Крим ,нищо за теракта в Москва. Болницата в Киев 2 жертви в Газа 202но ви е все едно.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма форум защото нито един краварски тррол няма мнение за конфликта .Те знат само "путинисти и копейки" най много нещо за бункери да измислят.
54
9
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 седмици
Засрамете се, г-н Путин!" С тези думи холивудската актриса Джейми Лий Къртис се обърна към Владимир Путин, разтърсена след атаката срещу детската болница "Охматдит"
53
7
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 седмици
Конфликта в Украйна върви към публично и беспирно изгаряне на руски окупатори! И да става каквото ще!!! Слава убийците на окупатори!
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мнението е дипломатично макар че е либерално. Рюте не може да стане шеф на Нато , шефа трябва да е американец или норвежец които са протежета. Зеленски трябва да бъде отстранен за са има мир. Мандата му изтече и е редно и Запада да се замисли за това.
51
0
 
9
 
! Отговори
агент 006 Мъдлър преди 2 седмици
Видиш ли експерт, значи точно обратното ще стане.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МОЖЕ И ДА ГО ЗАМРАЗЯТ НО ПЪРВО ЩЕ ИЗБИЯТ БАНДЕРИТЕ
49
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Този експерт определено има проблеми с хромозомите и развитието си. Вижда се от далеч.
48
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отиде 20 години тази война. Всъщност 10. Дотогава Путин ще е умрял. Или ще ще е гръмнал. Кой ще издържи 20 г. в бункер? Това - черен дроб, сърце, г.з, кръст, далак. Накрая ще остане само по мерак. И дотам.
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Видиш ли под някоя тема скупчени копейчици, значи темата им е бръкнала в здравето.