Медведев заплаши: Украйна може да престане да съществува до 2034 г.

Тогава лидерите на НАТО нямало да бъдат на постовете си
17 юли 2024 12:09, Нели Христова
200
Медведев заплаши: Украйна може да престане да съществува до 2034 г.
Снимка: БГНЕС

Украйна може да престане да съществува до 2034 г., когато уж се планира да бъде приета в НАТО. Не е изключено точно на това да се базират думите на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг. Това заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в интервю за aif.ru.

"Не напразно генералният секретар на НАТО Столтенберг наскоро открито каза, че смята влизането на Украйна в алианса за добър сценарий... През 2034 г. Тоест - никога", каза политикът.

Медведев обясни, че дотогава лидерите на страните-членки на НАТО няма да бъдат на постовете си, "а някои от тях дори няма да бъдат на този свят". Във връзка с това заместник-шефът на Съвета за сигурност призна, че няма да има и "прословутата страна 404".

Според него обещанията за присъединяване на Украйна към "рая на НАТО" никога не са имали смисъл и в крайна сметка са се оказали "празна фраза, средство за промиване на мозъка на украинския народ".

"Винаги е било ясно, че Киев няма да стане член на алианса", допълни Медведев.

Той обърна внимание на факта, че още преди 2014 г. е имало "повече от достатъчно" примери за неприятелски действия от страна на Киев и НАТО. "Едно е да изграждаш спокойни отношения с НАТО, да участваш в някакви полумитични съвети (ние също участвахме в тях, макар и без илюзии), а друго е директно да декларираш желание за присъединяване към блока", отбеляза Медведев.

Според него решението на втория украински президент Леонид Кучма да допълни през 2003 г. доктриналните документи за националната сигурност с теза за бъдещето на Украйна в НАТО е първият и много неприятен сигнал за събуждане. Следващата стъпка беше „хамското поведение на [бившия украински президент Виктор] Юшченко, който започна открито да играе по правилата на НАТО, особено по време на конфликта в Южна Осетия през 2008 г., което не остави съмнение относно курса към интеграция в НАТО и конфликта с Русия“.

"Очевидно значителна част от продажния, корумпиран украински елит тогава наистина е вярвал в атлантическите перспективи на своята провалена държава. И те просто са сложили "яйцата си в различни кошници", като имат предвид, че капиталът им е на Запад", каза заместник-ръководител на Съвета за сигурност, отбелязвайки, че НАТО подхранва вярата на тези фигури "в светлото атлантическо бъдеще", като подписва незначителни документи с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
До 44. Ами това важи и за много други държави бе, съветски шушляк. Всичко в този свят е динамично и се променя в една или друга посока. Какво си мислиш, че ни казваш?
33
8
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Тоя неадекватния цял ден ли ще го показвате? Мечкадаров да си търси донор на дроб :)))))))))))))))))))))))))
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами путинарко управлява в голташка пРосия, що не идете там? Не ви се живее в тинята и предпочитате ЕС ли? Знам, те и колхозниците го предпочитат и драпат като мачки по ламарина да имат имоти в ЕС. Даже кАпейката Волгин отиде в Брюксел за евраци, а не в Казан примерно, за копейки.
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Представи си колко мaлоумен реално трябва да си да ходиш да гинеш за този на снимката. Или за бункерния дядка или арабския кон или всички останали в Кремъл. Руснаците са по-т.ъпи и промити от Северна Корея. Честито.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
През 1990 г. Украйна бе 60 милиона и в първата десятка на индустриалните държави в света. Сега след 34 г. е 25 милиона и по индустрия зад стотицата. През 2034 г. ще бъде около 10 милиона бананова република
29
8
 
4
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Не, аз искам Путин и вас да управлява, да влезете в правия път. А и ще ни трябва работна ръка за усвояването на Сибир. Евроатлантикът е идеален работник и за тайгата.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC, марш в Прогнилая Рус час по-скоро, и тогава Путин ще те управлява
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахах, другаря Мендель тоя път яко подряза крилете на нашите копейки, които се надяват и стотици пъти са писали че "Украйна нямало да съществува до няколко седмици или месеци" а то все не става и не става...
26
13
 
9
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Аз предлагам първите укропитеци да бъдат заселени на обратната страна на Луната. Начело със Зеления укропитек. Вчера писаха, че имало пещери там. Идеално, укропитеците ще станат хора, ще излязат от пещерите и ще открият обратната страна на Земята.
25
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой народ не желае да живее под руском или ким ир сенском режимом
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тоя като изтрезнее го пускат да заплашва, после пак влиза в бара и в будна кома :D:D
23
6
 
10
 
! Отговори
Чували сме ги тия преди 2 месеца
Ще фучат ще пуфтят ще заплашват ... докато не капитулират ... До тогава и руския онлайн хор в бг статиите ще е така . Всеки го знае
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А да сетих се имаше американски лаборатории заради тях беше.
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като е ясно, че няма да влезне в НАТО защо ги нападнахте. Не беше ли точно заради това?
20
7
 
9
 
! Отговори
Медвиедев преди 2 месеца
до 2034 - ти как си бе - Пращайте Сарматите и да се Свършва!
19
9
 
12
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
абе, баш верни думи са това, украйна винаги е била руска земя, никога не е имало царство украйна, както е нямало украински цар, крал, хан, император...Русия никога няма да даде тая земя на никого - запада и янките го знаят много добре!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приеха ли Украйна на части в НАТО? Нали обещаха?
17
11
 
14
 
! Отговори
Мужик преди 2 месеца
Със сигурност обаче до тогава императора джудже вече ще се е телепортирал в пъкъла където му е мястото и Медведев ще е някъде в изгнание и няма да може да коментира сегашните си думи.
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този екстремист отново взе думата.....всяка партия си има говорител за нелицеприятни изказвания,който събира всички негативи
15
11
 
14
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Украйна 2.0 може и да влезе в НАТО. Въпросът е, къде ще се намира Украйна 2.0. Дали в изгнание, дали на някоя територийка, преотстъпена от Полша, дали като Израел, някъде на Антарктида примерно. Там все още има свободни места.