Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия

Изключваме няколко нейни враждебни изказвания
22 юли 2024 19:52, Инна Ангелова
189
Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След натиск от страна на демократите, Байдън се отказа от възможността за втори президентски мандат и обяви подкрепата си за Камала Харис. От Кремъл не останаха изненадани от действията в Щатите и казаха, че вицето Харис по никакъв начин не е допринесла видимо за отношенията с Москва, освен с това, че е направила някои враждебни изказвания, предаде Ройтерс.

Попитан дали Русия е изненадана от решението на Байдън, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че събитията в САЩ през последните години са научили Москва да не бъде изненадана от нищо и че Русия има различни приоритети.

"В последните години това, което се случва в САЩ, ни научи да не се изненадваме от нищо", каза пред репортери Песков. "Не сме много изненадани", добави той. По думите му за Русия приоритет е постигането на целите на т. нар. специална военна операция в Украйна, която президентът Путин нареди през февруари 2022 година.

Засега Кремъл не може да направи заключение какво ще означава евентуална кандидатура на Харис за отношенията между двете страни. Пусков допълни, че до момента Москва не е забелязала принос от нейна страна, що се отнася до връзките между Русия и Съединените щати, освен че е направила някои враждебни изказвания.

"Имаше изявления, които бяха наситени с доста враждебна реторика към страната ни, но действията ѝ не са нито плюс, нито минус за отношенията ни", каза още Петков.

Казала Харис многократно е изразявала подкрепа за украинския президент Володимир Зеленски и обвинява Русия, че води "варварска и нехуманна" война.

Попитан дали Путин и Харис са се срещали или са имали някакъв контакт, Песков заяви, че "ако бъда честен, не помня да е имало какъвто и да било контакт между президента Путин и Харис".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камила Харис ще е първата жена Президент на САЩ и заедно с Урсула Фон Дерлаен ще победят ботоксовото джудже от Кремъл
74
2
 
1
 
! Отговори
просто да воюваме преди 1 месец
Борис Джонсън на срещата с Тръмп е въвеждането на "специални мерки за защита на говорещите руски език" в Украйна и глобално възстановяване на отношенията на САЩ с Русия, с възможност за връщане към времената, когато Русия е била "уважаван партньор на Г-8 и НАТО", Крим да си остане руски, и да се оттегли искането за връщане на границите от 1991 г. на Украйна. Ах, колко великодушно. Късно е либе, за китка. Крим си е руски и без Джонсън, ама още малко и половин Украйна ще е руска, а ако продължавате да упорствате и Британските острови ще станат руски.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Издънчо си избра за вицепрезидент - Момала, бездетна ...
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
къде е оня с рашистан блатото
71
2
 
4
 
! Отговори
Всеки знае преди 1 месец
До 6 месеца войната приключва и Крим ще е Украински, а всички руски войници ще бъдат избити
70
1
 
2
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Наще краваромучалки са дезориентирани... Още не са им спуснали опорките... Пък и нал са с една, черта, ам не у мозъка... Мъка... ===)))
69
2
 
3
 
! Отговори
USA за смех агейн! преди 1 месец
Нека си изберат тъмното неадекватно нещо - да се позабавляваме още! :)
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Белорус осъдиха на смърт германец за тероризъм. Преди това Кригер е бил и наемник в Украйна.
67
3
 
2
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
До 65. Откъде ти идват такива олигоффренски мисли бе, съветски шушляк?
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жан-Люк Меленшон, основател на лявата партия "Непокорна Франция", която спечели изборите, се обяви за планирано и организирано оттегляне на републиката от НАТО.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция излезе ли от НАТО вече не може да се репчи на Русия и трябва да изтегли всяка помощ за Украйна, щото иначе Русия ще я изравни със земята, още повече, че Франция има ядрени оръжия и Русия не може да си позволи да си играе на ескалации и червени линии, за 10 минути Франция ще стане димящ кратер. Иначе Франция е добре въоръжена и ако не се репчи на Русия може напълно да се защити военно сама, и без НАТО.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изнасяме 1300 мегавата за Украйна. Това води до дефицит у нас и качва цената на тока в България.
63
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина, след разпада на НАТО САЩ могат да вкарат 300 хиляди бандеровци нацисти да пазят Европа, вместо да харчи пари за 300 хиляди американски войници и военни бази. Освен това няма да има нужда от мобилизация, азовците ще се редят на опашка да се запишат за военния контингент в ЕС. Тук Борис Джонсън е в десятката.
62
1
 
1
 
! Отговори
Западняк преди 1 месец
До 60. Само че Байдън не е интересен и след него идва по-силен кандидат. Та така и с Украйна.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен това Борис Джонсън е предложил на Тръмп една добре въоръжена украинска армия от азовци и бандеровци може да замени американския контингент в Европа, което ще позволи на Тръмп да спести пари, да върне американските войници у дома и да принуди Европа да инвестира повече в собствения си отбранителен капацитет.
60
4
 
4
 
! Отговори
Ще има отношения преди 1 месец
След тази война Русия ще изплати 500 милиарда репарации на САЩ
59
3
 
4
 
! Отговори
НАТОвец преди 1 месец
До 56. Кога? Хи-хи-хи, много ти поздрави от варшавския договор.
58
4
 
5
 
! Отговори
Байдън капут преди 1 месец
Скоро и Украйна.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Экс-советник Белого Дома Болтон о том, что Америка при Трампе выйдет из НАТО: В Брюсселе в 2018 году на саммите НАТО Трамп был в миллиметре от того, чтобы выйти из альянса. Он не понимает НАТО. Он видит это с точки зрения того, что Америка обеспечивает оборону для сборища неблагодарных европейцев, которые за это не платят. Если он станет президентом, он точно выйдет из НАТО.
56
5
 
6
 
! Отговори
Камала преди 1 месец
Ами вие заслужавате ли, гнусни съветски агресори?