Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия

Изключваме няколко нейни враждебни изказвания
22 юли 2024 19:52, Инна Ангелова
189
Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След натиск от страна на демократите, Байдън се отказа от възможността за втори президентски мандат и обяви подкрепата си за Камала Харис. От Кремъл не останаха изненадани от действията в Щатите и казаха, че вицето Харис по никакъв начин не е допринесла видимо за отношенията с Москва, освен с това, че е направила някои враждебни изказвания, предаде Ройтерс.

Попитан дали Русия е изненадана от решението на Байдън, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че събитията в САЩ през последните години са научили Москва да не бъде изненадана от нищо и че Русия има различни приоритети.

"В последните години това, което се случва в САЩ, ни научи да не се изненадваме от нищо", каза пред репортери Песков. "Не сме много изненадани", добави той. По думите му за Русия приоритет е постигането на целите на т. нар. специална военна операция в Украйна, която президентът Путин нареди през февруари 2022 година.

Засега Кремъл не може да направи заключение какво ще означава евентуална кандидатура на Харис за отношенията между двете страни. Пусков допълни, че до момента Москва не е забелязала принос от нейна страна, що се отнася до връзките между Русия и Съединените щати, освен че е направила някои враждебни изказвания.

"Имаше изявления, които бяха наситени с доста враждебна реторика към страната ни, но действията ѝ не са нито плюс, нито минус за отношенията ни", каза още Петков.

Казала Харис многократно е изразявала подкрепа за украинския президент Володимир Зеленски и обвинява Русия, че води "варварска и нехуманна" война.

Попитан дали Путин и Харис са се срещали или са имали някакъв контакт, Песков заяви, че "ако бъда честен, не помня да е имало какъвто и да било контакт между президента Путин и Харис".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
КаНала Мирис.Обикновен травеppc от демократите.Какво Песков искаш от такова нещо?!?!
34
11
 
4
 
! Отговори
кръгъл идиот преди 1 месец
Борис Джонсън на срещата с Тръмп е въвеждането на "специални мерки за защита на говорещите руски език" в Украйна и глобално възстановяване на отношенията на САЩ с Русия, с възможност за връщане към времената, когато Русия е била "уважаван партньор на Г-8 и НАТО", Крим да си остане руски, и да се оттегли искането за връщане на границите от 1991 г. на Украйна. Ах, колко великодушно. Късно е либе, за китка. Крим си е руски и без Джонсън, ама още малко и половин Украйна ще е руска, а ако продължавате да упорствате и Британските острови ще станат руски.
33
5
 
14
 
! Отговори
Само СДС преди 1 месец
Президентът Харис каза че не смята да прави промени в НАТО, а помоща за Украйна ще е приоритет
32
6
 
15
 
! Отговори
Видно е преди 1 месец
Руските плъхове са изплашени
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво пречи Тръмп да управлява от затвора, ако спечели изборите?
30
4
 
8
 
! Отговори
леле преди 1 месец
Тоя трезвен ли е
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не му пука за отношенията с русия скоро няма да съществуват в сегашния си вид така ли иначе
28
4
 
9
 
! Отговори
смеххх преди 1 месец
Ама то няма нормална държава дето да иска отношения с вас
27
7
 
4
 
! Отговори
де е дедо бай Издън? преди 1 месец
Да не се спомина? Два дни го няма никакъв?
26
4
 
12
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
До 123 ТЕ ДОРИ НЕ МОГАТ И ТОАЛЕТНИ ЧИНИЙ ДА СИ ПРОИЗВЕДАТ. ОКРАДОХА ОТ УКРАЙНА ВСИЧКИТЕ ***. ТОВА МОСКОВИЯ Е ДОЛНОПЛЕМЕ. ЗЛО НА СВЕТА.
25
6
 
8
 
! Отговори
ТОВА ОТТЕГЛЯНЕ преди 1 месец
ТОВА ОТТЕГЛЯНЕ НА ГОЛЕМИЯ американски политик Байдън под огромен натиск, Е ДЕЛО на РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ШПИОНИ в Демократическата партия. Републиканската партия открай време контролира демократите чрез внедрените в нея шпиони-републиканци.Спомнете си аферата Уотъргейт в 1973-1974 г. Републиканската партия е една полуфашистка организация.Не казвам изцяло фашисти, но едно 80-90 % фашистка партия може би.Демократите са прогресивната, лявоцентристка либерална партия. Защитават прогреса и човешките права.
24
0
 
11
 
! Отговори
Въй въй преди 1 месец
В НОРМАЛНА държава Такъв ИДДДИОТТТ, който може да забрани аборт дори при ИНЦЕСТ и изнасилване, ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПРОКЪЛНАТ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО, КАМО ЛИ ДА БЪДЕ ИЗДИГНАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!! ИНКВИЗИЦИЯТА РЯПА ДА ЯДЕ!
23
2
 
10
 
! Отговори
Кремъл е за! преди 1 месец
Винаги подкрепя неадекватните американски президенти! По- полезни са за Русия!
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя какво очаква, да изберат човек на КГБ ли? Откъде накъде президент на чужда държава трябва да защитава имперската фашистка политика на пРосия.
21
8
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Някога баба Ванга, беше казала, че последният президент на краваристаня, ще е от боядисаните... Мнозина свързваха това с обонго... Но дали не е имала впредвид хариса... ===)))
20
2
 
6
 
! Отговори
Що бе? преди 1 месец
веселка е! Хилежа и е заразителен!
19
3
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Хара хуна...:)))
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми да! Не е като Тръмп с огромни заслуги към Русия!
17
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да отбележим че Тръмп е осъден, повтарям, ОСЪДЕН. Било в лъжа, било в финансови измами или сексуални работи. И вместо да се откаже и да се скрие вдън земя, се бута като типичен нагляр. Същия е като нашите Борисов, Пеевски, Горанов, Овчаров и сие...