Москва предлага 22 хил. долара на мъжете, които отидат на фронта в Украйна

Русия се опитва да запълни армията си
24 юли 2024 21:30, Нели Христова
295
Москва предлага 22 хил. долара на мъжете, които отидат на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС

Властите в град Москва предлагат рекорден бонус на новобранците, които решат да се бият в Украйна, в последния знак за надпревара за увеличаване на броя на руските войски.

Финансовият стимул идва докато президентът Владимир Путин се бори да наеме войници за своята армия, а пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна продължава трета година.

Кметът на Москва Сергей Собянин въведе еднократен бонус от 1,9 милиона рубли (около 22 000 долара) за жителите на града, които се присъединят към армията, според изявление от вторник.

Всеки, който приеме предложението, ще спечели до 5,2 милиона рубли ($59 600) през първата си година служба, се добавя в изявлението.

Тези, които желаят да се присъединят към битката в Украйна, могат също да получат еднократни парични плащания от около $5,690 - $11,390 за наранявания, "в зависимост от тежестта", а семейството на войник, убит в действие, може да получи $34,150.

Въпреки че броят на загубите в Русия остава забулен в тайна, оценките сочат, че броят на загиналите сред войниците е висок. Повече от 70 000 войници вероятно са били убити или ранени само през май и юни, каза британското министерство на отбраната в актуализирана информация от 12 юли, тъй като руската армия е изправена пред големи загуби на нов фронт в района на Харков.

Изчислено е, че Русия е загубила 87% от действащите сухопътни войски, които имаше преди да започне инвазията си в Украйна, и две трети от своите танкове преди нахлуването, каза пред CNN източник, запознат с разсекретена оценка на американското разузнаване, предоставена на Конгреса през декември миналата година.

Социалните медии са пълни с видеозаписи, заснети от дронове на руски войници, убити или осакатени в битките, които войниците мрачно наричат ​​"месомелачка" срещу украинските защитници. Украинските войници често са говорили за това как руснаците ги превъзхождат числено превъзхождащите и честно се сблъскват с т. нар. "атаки от човешка вълна" . По думите им командирите на врага изглеждат щастливи да толерират бруталните нива на изтощение.

Тъй като смъртните случаи сред персонала нарастват, Кремъл търси навсякъде, за да намери бойци, които да изпрати на фронта.

Путин нареди на въоръжените сили на страната да увеличат числеността на войските със 170 000,
което ще доведе общия брой на руския военен персонал до повече от 2,2 милиона, включително 1,32 милиона войници, съгласно указ, публикуван от Кремъл през декември.

Това се равнява на увеличаване на размера на руската армия с 15% и бележи второто подобно разширяване на армията, откакто Путин започна своята инвазия.

Путин първоначално нареди незабавна "частична мобилизация" на руски граждани през септември 2022 г. след поредица от поражения, които предизвикаха взаимни обвинения в Москва. Мобилизацията означаваше, че гражданите, които са военни резервисти, могат да бъдат призовавани, а тези с военен опит подлежат на наборна повинност.

Мобилизацията доведе до ожесточени демонстрации – особено в регионите на етническите малцинства в Русия, където бяха съсредоточени усилията за мобилизация – и предизвика масово изселване на мъже на военна възраст, които бягат от страната, за да избегнат участие във войната.

Въпреки че кампанията за мобилизация беше спряна през ноември 2022 г., след като официални лица казаха, че целта за набиране на 300 000 души персонал е изпълнена, Русия набира бойци извън границите си, за да се бият в Украйна.

Русия е вербувала около 15 000 непалци да се бият във войната в Украйна, като много от тях са останали травматизирани, докато неизвестен брой остават изчезнали или вероятно мъртви. Непалски войник, който говори пред CNN, каза, че афганистански, индийски, конгоански и египетски новобранци са сред тези, които се обучават в руските военни академии за чуждестранни бойци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
6
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
А бе вие добре ли сте?"Реално Русия губела войната"!Вие освен официалните български телевизии друго поглеждате ли?Или ви е страх от това което ще видите?Значи хората трябва да слушат несъстоятелни"пудели"като вас,а не украинските командващи,висши и редови офицери и западни специалисти.Всички те в един глас признават,че положението на украинската армия по целия фронт е критично,близо до капитулацията,а вие дето хабер си нямате от военни действия блеете обратното.Кой разбира по-добре,те или вие?
121
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 1 месец
А за наемници не плачем. Сами са си избрали. Маже да имат късмет, а може да останат без крака от някоя мина. Виж съжалявам тези, които ги бият наборните комисии по улиците и ги натирват на фронта зорлем. Те не са искали да са там.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е бесен,че не искат да загиват руснаците с лозунга:''За родину за Путину''.Ясно им е,че войната е без смисъл и мизерията се увеличава.
119
3
 
1
 
! Отговори
Юлиян до "крити преди 1 месец
Критично е,защото не остават вече боеспособни украинци.Затова започнаха да отстъпват,макар и бавно навсякъде.,защото резерви няма и няма откъде да се вземат.А без войници няма армия.Нали все пак войнишки крак трябва да стъпи,да влезе в територията и населеното място на противника.А хора няма!Няма и откъде да дойдат.Трябва да парализират цялата си военна промишленост-заводи,фабрики,цехове,за да изгребат нещо.И то какво"нещо"?"Нещо"като"нищо".А оръжие,снаряди,боеприпаси кой ще произвежда.
118
1
 
7
 
! Отговори
Историка преди 1 месец
Реално Русия губи войната.И в навечерието на разпада на СССР вървяха лъжите. че Запада губел...
117
0
 
3
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 1 месец
а новата волга що не им предлагат :) с 22 000 $ ше могат ли жилище да си купят , като им удържат данък колко остават , ако ги убият на фронта кой ше вземе парите , има ли голем наплив мераклии да наторят украинската земя ,,,,, е такива въпроси ми се въртят в главата
116
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян до преди 1 месец
скърцащите със зъби евроатлантически "щрауси"!Интересен"вид"сте.Скърцате със зъби и уж не сте,а си завирате главата в пясъка,за да не ви види никой"хала"на който сте се докарали.Аз не бих могъл след толкова"тупаница"каквато вашите"обединени сили"понасят,да стана като вас,да си отърся перушината като кокошка след като я е "наярил"петела и все едно нищо не е станало да продължа да пиша бодряшки безсмислици,недоказани и непотвърдени с никакви аргументи и доказателства.Но какво ли не прави неволята.
115
5
 
7
 
! Отговори
Критик преди 1 месец
Уж е критично палажението на украинците, а за 3 години ни в Одеса, нито в Киев направихме паради, а се бяхме засилили чак Берлин и Лисабон да грабнем. Ще си останете само с мераците на джуджето и останалата пияндурска трупа.
114
6
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 131 преди 1 месец
Смешен плач!За разлика от този на Сирски,останалите висши украински командири и някои от истинските неангажирани западни експерти.Всички в един глас тръбят и предупреждават,че положението на украинските части на бойната линия е критично.Те отстъпват постепенно навсякъде,катастрофално не достигат резерви в жива сила,наличните части са наполовина недоокомплектовани,а редките и рехави попълнения не са боеспособни.И така е навсякъде и обрат и спасение не се вижда.Няма как,откъде и с какво.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бялата лада за наследницците остава ли
112
3
 
3
 
! Отговори
Юлиян до 128 преди 1 месец
Шансът в"нормалните армии" е такъв,ако оцелееш в плен.А нали"ненормалните армии"като руската,както твърдите,за да победят,което и правят винаги,трябва да унищожат противника,както обикновенно.За да победиш в една война трябва да унищожиш армията на противника си.Тогава къде е по-голям шансът?Защо тогава не отидете да"оцелеете"в украинската армия.
111
5
 
12
 
! Отговори
Путлерюгент преди 1 месец
Пyтлepиcти, спукана ви е работата. Блядоликите и за пари не искат да се бият вече. Пращайте генерали, полковници и подполковника на фронта.
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на тази армия викаха русофилите, че била на 20-то място по сила в света. Тези неандерталски чобани не са на 50-то място даже.
109
5
 
13
 
! Отговори
Пълномащабното преди 1 месец
С нищо не предизвикано агресивно нахлуване на Путин.
108
5
 
4
 
! Отговори
до 121 преди 1 месец
Абе Спасе как за един милиард не би рискувал? Аз за един милион със сигурност бих. Какъв живот ще си загубиш и то тук в България където ни жив да си ни умрял. По-добре пробвай късмета си, шанса не е никак малък особено ако се биеш на страната на Русия където живота няма особена стойност и около 50% от войниците дават фира. Така е било и през ВСВ. Иначе ако си в нормална армия так шансът ти да оцелееш е над 70-80%.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управниците се карат, не могат да се разберат като зрели хора. И понеже не могат да се разберат пускат пропаганда и карат обикновените хора украинци/руснаци които можеха да си пият питиетата като приятели да се мразят и изтребват. Това важи в пълна сила не само за там. Внимавайте кого и какво слушате. Човешкото мислене лесно може да се променя.
106
2
 
12
 
! Отговори
Войн преди 1 месец
Да продължаваш да събираш живи трупове означава, че нещо не е наред с останалите солдати, щото са дали фира на фронта. Джуджето пак ще пи кръв.
105
2
 
12
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
Е, сега вече точно ''Киев за три дня''
104
15
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 1 месец
Е те украинците и за пари не искат и за това се разбягаха като пилци и си мислят,че някой е длъжен да ги храни в чужда държава,а те да се правят на велики
103
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста добре, при все че Усрайната предлага побой, принудителна мобилизация и хвърляне в месомелачката.