Москва предлага 22 хил. долара на мъжете, които отидат на фронта в Украйна

Русия се опитва да запълни армията си
24 юли 2024 21:30, Нели Христова
295
Москва предлага 22 хил. долара на мъжете, които отидат на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС

Властите в град Москва предлагат рекорден бонус на новобранците, които решат да се бият в Украйна, в последния знак за надпревара за увеличаване на броя на руските войски.

Финансовият стимул идва докато президентът Владимир Путин се бори да наеме войници за своята армия, а пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна продължава трета година.

Кметът на Москва Сергей Собянин въведе еднократен бонус от 1,9 милиона рубли (около 22 000 долара) за жителите на града, които се присъединят към армията, според изявление от вторник.

Всеки, който приеме предложението, ще спечели до 5,2 милиона рубли ($59 600) през първата си година служба, се добавя в изявлението.

Тези, които желаят да се присъединят към битката в Украйна, могат също да получат еднократни парични плащания от около $5,690 - $11,390 за наранявания, "в зависимост от тежестта", а семейството на войник, убит в действие, може да получи $34,150.

Въпреки че броят на загубите в Русия остава забулен в тайна, оценките сочат, че броят на загиналите сред войниците е висок. Повече от 70 000 войници вероятно са били убити или ранени само през май и юни, каза британското министерство на отбраната в актуализирана информация от 12 юли, тъй като руската армия е изправена пред големи загуби на нов фронт в района на Харков.

Изчислено е, че Русия е загубила 87% от действащите сухопътни войски, които имаше преди да започне инвазията си в Украйна, и две трети от своите танкове преди нахлуването, каза пред CNN източник, запознат с разсекретена оценка на американското разузнаване, предоставена на Конгреса през декември миналата година.

Социалните медии са пълни с видеозаписи, заснети от дронове на руски войници, убити или осакатени в битките, които войниците мрачно наричат ​​"месомелачка" срещу украинските защитници. Украинските войници често са говорили за това как руснаците ги превъзхождат числено превъзхождащите и честно се сблъскват с т. нар. "атаки от човешка вълна" . По думите им командирите на врага изглеждат щастливи да толерират бруталните нива на изтощение.

Тъй като смъртните случаи сред персонала нарастват, Кремъл търси навсякъде, за да намери бойци, които да изпрати на фронта.

Путин нареди на въоръжените сили на страната да увеличат числеността на войските със 170 000,
което ще доведе общия брой на руския военен персонал до повече от 2,2 милиона, включително 1,32 милиона войници, съгласно указ, публикуван от Кремъл през декември.

Това се равнява на увеличаване на размера на руската армия с 15% и бележи второто подобно разширяване на армията, откакто Путин започна своята инвазия.

Путин първоначално нареди незабавна "частична мобилизация" на руски граждани през септември 2022 г. след поредица от поражения, които предизвикаха взаимни обвинения в Москва. Мобилизацията означаваше, че гражданите, които са военни резервисти, могат да бъдат призовавани, а тези с военен опит подлежат на наборна повинност.

Мобилизацията доведе до ожесточени демонстрации – особено в регионите на етническите малцинства в Русия, където бяха съсредоточени усилията за мобилизация – и предизвика масово изселване на мъже на военна възраст, които бягат от страната, за да избегнат участие във войната.

Въпреки че кампанията за мобилизация беше спряна през ноември 2022 г., след като официални лица казаха, че целта за набиране на 300 000 души персонал е изпълнена, Русия набира бойци извън границите си, за да се бият в Украйна.

Русия е вербувала около 15 000 непалци да се бият във войната в Украйна, като много от тях са останали травматизирани, докато неизвестен брой остават изчезнали или вероятно мъртви. Непалски войник, който говори пред CNN, каза, че афганистански, индийски, конгоански и египетски новобранци са сред тези, които се обучават в руските военни академии за чуждестранни бойци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
15
 
5
 
! Отговори
До Юлиан преди 1 месец
Абе те украинците природно са си така tъпи
101
6
 
13
 
! Отговори
Спас С Големия Прас преди 1 месец
Кой нормален човек би си жертвал живота за пари? Аз и за 1 милиард не бих си жертвал живота. Защото изгубиш ли си живота, губиш всичко. И от тия 22 хил.
100
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в България човек умря на опашка за олио! Но опашката не мръдна! Май ставаше дума за олио по 4 лева
99
9
 
7
 
! Отговори
Юлиян до 111 преди 1 месец
Пишман "експерте",събуди се!Разтрий си хубаво очите и погледни какво си "нацвъкал"!Ставаш за смях.Може ли да си толкова елементарен?Сигурно като малък си ял вафлата с хляб от много акъл и си ходил на училище само в събота и неделя.Сериозно те съветвам,скрий се.Тук не е за теб.Тук твърденията за да бъдат взети под внимание,трябва да бъдат доказвани.Това няма да е по силите ти.
98
8
 
4
 
! Отговори
До 113 преди 1 месец
И за това никой не праща в Уколандията войници официално,а ти като се събуди краката ти отвити
97
12
 
7
 
! Отговори
Юлиян до 100 преди 1 месец
Пак елементарни приказки и твърдения,неподкрепени с никакви аргументи.Падението и упадъка е в"евроатлантическите нрави и"ценности".Д-ж-е-н-д-ъ-р-изъм,правото на невръстни деца да сменят по свое усмотрение пола си и да съдят родителите си ако им отказват в това,премахването на понятието баща и майка.Ето това е истинско падение.Дано да ти стигне акълът да го разбереш.
96
14
 
8
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
А бе на приказки Русия всеки момент ще падне,само дето мобилизационния и план е за 30 милиона,а оръжията са на склад,заводи дълбоко под планини издържащи на ядрен удар,необходимост от 50 милиона армия на който реши да нахлуе в нея.Все дребни неща и какъв Ланс би имала Русия срещу 32 страни членки на НАТО,освен че има повече ядрени оръжия от тах,че и повече танкове.Тъй,че всеки момент ще се предаде Русия.Ха,ха,ха;Ай лека нощ и сънища мокри в изобилие.
95
10
 
9
 
! Отговори
До 110 преди 1 месец
Да знаем за Мизрябълите от Уколандията всички са свързани с Москва и всеки е длъжен да ги харесва,а защо британския министър на отбраната нарече Зеленски нагъл неблагодарник
94
11
 
13
 
! Отговори
Военен експерт преди 1 месец
Ръждясалите руски танкове и МТ-ЛБта се пукат като пуканки в Украйна. Путин е в колапс. Най-добре е Русия да капитулира сега и да заплати щетите на Украйна до момента, защото сметката всеки ден става по-голяма а и загубите на руските военни като персонал и техника са катастрофални. Путин да спре да дрънка глупости че САЩ предизвикали войната, а да си признае че направи гигантска грешка нападайки европейска държава.
93
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 100 Така е както казваш НАТО и САЩ ги няма в Украйна, но това никак не пречи на хвалипръцковците от Кремъл да се фукат час по час че се бият с НАТО.
92
2
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 1 месец
Само дето тия дават утре може и да не са депутати, защото не дават техни пари и не са вечни депутати
91
5
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Който има дава,който няма се храни с миризмата от кебапчетата на депутатската кухня.То бива завист,ама пак толкова не бива Ха,ха,ха!
90
3
 
4
 
! Отговори
До 100 преди 1 месец
И къде е САЩ и НАТО, защото не парти войници в Уколандията,а Зелето толкова се натиска за НАТО,а точно САЩ го режат
89
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наште шюшюминги им се плаче за рашка - НЕМА ТАКИВА *** по света .
88
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Падението на велика Русия и великия руски народ е катастрофално. Никакъв патриотизъм, отиват на фронта само за пари и най-възмотителното е че след 100 годишно дърдорене в Русия за дедоларизация заплащането на руските "патриоти" е само в долари. И тия нещастници ще се борят с НАТО и САЩ.
87
8
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Българи няма какво да питате тук за Руската армия,тъй като има наказателна отговорност.Допудимо е само да идат в приятелска армия,каквато официално се смята,ще е украинската,така че се питайте помежду укрофеновете -"ти ще ходиш ли?А Русия за какво да в мразя?Дори Борис трети построява паметника на Шипка след като сме били на страната на Германия първата световна война.Историята си е история,а тези дето искаха да сменят празника дано вече не са депутати.
86
4
 
4
 
! Отговори
Юлиян до 87 преди 1 месец
Минал си и ти покрай експертите,но явно отдавна,само веднъж и то много отдалече,та нищо не си видял и разбрал.Ама като ми пееш, Пенке ле,пей си!...и да не забравиш да си "поверваш"!
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната е към краят си.От Москва може да предложат и парична награда за украинци които издадат военна информация на Русия.
84
5
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Москва предлага долари. Нема такъв провал.
83
5
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Ами в Украйна ще имат колкото си искат ток каза Полша,но първо Полша трябва да бъде освободена от таксите за емисиите от въглищните и централи и второ тока да е предварително платен от ЕС.На ход е Брюксел.