Зеленски: Украйна ще разработи план за мир до края на ноември

Поканил Тръмп да посети Украйна
Обновена: 28 юли 2024 22:48 | 28 юли 2024 22:45, Анисия Иванова
224
Зеленски: Украйна ще разработи план за мир до края на ноември
Снимка: БГНЕС

Украйна ще разработи до края на ноември план за действие за постигане на мир. Това коментира украинският президент Володимир Зеленски в интервю за японския телевизионен канал "NHK".

Според него Киев ще започне "подробни дискусии със съответните страни по въпросите на териториалната цялост на Украйна". Освен това Зеленски подчерта, че "не може да отговори на призивите за прекратяване на огъня, докато Русия продължава да окупира украинска територия".

По думите му, ако САЩ и европейските страни останат единни, това ще засили натиска и ще покаже на Москва, че няма никакъв шанс. Зеленски засегна и темата за евентуална победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, предаде "Фокус".

Служители в Киев са се свързали с предизборния щаб на Тръмп и вицепрезидента на САЩ Камала Харис този месец. Зеленски съобщи, че по време на телефонния разговор е поканил Тръмп да посети Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Зеленчука продължава с мечтите. Руснаците няма да обсъждат, а още по-малко да се съгласят с какъвто и да е план идващ от Украйна или западните и господари. От руска гледна точка всяко такова предложение (и най-вероятно ще са прави) ще е просто опит за пауза, за да могат укрите да се прегрупират и въоръжат.
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Са остава някой да напише "Изгладели Папуаски командоси в близост до градски хладилен резервоар край Лвов са се стреляли на месо с УКР трафиканти на имплантанти изкормени от тежко ранени УКР войници като ранените и загиналите при дадената престрелка също били порцирани а понече папуасите победили си наклали огън и подкарали на Дщнер от дясни бедра" Ако това се появи като твърдение на журналистите да им бъде направена ама много серьозна забележка
144
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Обикновено губещия подписва каквото му дадат, а не каквото той каже. Това първо. Второ, много бързо завъртя г.за Зеленю, кани Тръмп, а още не е станал президент!!!
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На салфека както преди......
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски ще подписва мир само в Москва вече :D
141
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хах.. заглавието прилича на виц - истината е , че Украйна не може да реши каквото и да е в този конфликт. Мир им беше предложен още в началото на конфликта... И в Беларус и в Турция ... А сега ще сърбат попарата от неприетите предложения :D
140
0
 
8
 
! Отговори
Офффф преди 1 месец
Пак глупости. Комик.
139
0
 
9
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Късно е либе за китка, както каза един наш шаман
138
0
 
4
 
! Отговори
КъвРускиПланБеПульо преди 1 месец
Освен Путин, и Зеленски умря през 2022, Байдън през 2023, Макрон още по време на раждането си (при което е присъствала и съпугата му), Урсула през 2024. Всички са двойници и клонинги. Докторите правят чудеса. Единствено с двойникът на онаятиработа се предадоха. Тя умря ище през 2021
137
10
 
2
 
! Отговори
КъвРускиПланБеСульо? преди 1 месец
Путин умря в 2022 Никой не взема насериозно двойници, тройници и четворници на умрелия бункерен плъх ! Какъв руски план ви свири вКРАТУНИТЕ ? Русия няма легитимен президент ! Никой не ги бръсне ЗАслива !
136
8
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
На международните борси се наблюдава небивал търсене на рубли. Анализатори обясняват, че било по - евтино да се ползват вместо да се купува тоалетна хартия
135
0
 
5
 
! Отговори
а слалом с пералня и преди 1 месец
МАРАТОН С ТОАЛЕТНО СЕДАЛО ! А ВИСОК СКОК С ХЛАДИЛНИК ? ЗАЩО ги забрави БЕ КОПЕЙКИН ???
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вади го тоя план, зелен, и да се свършва. Що ги бавиш толкова?
133
9
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Някой знае ли колко станаха медалите на руснаците на Олимпиадата? Жалко че няма дисциплини по пиене и стрелба с ракети по детски болници - щяха да са първи. Ама и гладните западния и :не можело с допинг. А как иначе бе, нали са руснаци?!!
132
9
 
2
 
! Отговори
Путин умря в 2022 преди 1 месец
Никой не взема насериозно двойници, тройници и четворници на умрелия бункерен плъх ! Какъв руски план ви свири вКРАТУНИТЕ ? Русия няма легитимен президент ! Никой не ги бръсне ЗАслива !
131
1
 
2
 
! Отговори
Руския план е преди 1 месец
като татарските - след като им целунат ботушите ще ги приемат за част от тях.Традиции.
130
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 2024 дронове атакуваха 15 НПЗ в 10 руски региона. Шефът на Gunvor Group за търговия с нефт Торбьерн Торнквист заяви : Русия дневно губи до 600 000 барела преработен нефт. До средата на март 2024 са загубени 16 процента от руското производство на автомобилни горива : НПЗ Роснефт вРязан, Лукойл в Кстов, които снабдяват Москва. Славянский НПЗ в Краснодарский край, Сыранский и Куйбишевский НПЗ в Самарска област и т. н. За ремонта са нужни импортни резервни части.
129
0
 
5
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Баба ми казваше,ако бях мъжка щях да имам дръжка,но няма.
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ху*чо, Тръмп няма време за вашите циркови номера. Човекът всеки ден е в три щата, сутрин, обед, и вечер, опитвайки се да стане президент.....и е същото време да остане жив. Що не поканиш новата ти любов Камала на разходка в Украйна ?? И що не кажеш Тръмп какво толкова ти каза в онзи разговор по телефона ??? Или не е за казване.....?!?!
127
2
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Кравар Евроатлантик: Това са условията на Русия за сключване на мир. И това и Путин и Лавров са е казвали винаги Къде е лицемерието тук?