Украйна: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на ден

Киев планира данъчна реформа, за да покрие дефицита в бюджета
Обновена: 30 юли 2024 21:40 | 30 юли 2024 20:47, Анисия Иванова
177
Украйна: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на ден
Снимка: БГНЕС

Украинският финансов министър Сергий Марченко каза днес, че войната на страната с Русия струва на Киев повече от 135 милиона долара на ден, предаде ДПА.

В интервю за РБК-Украйна Марченко каза, че месечните разходи по сигурността и отбраната са се увеличили до 166 милиарда гривни (4,04 милиарда долара).

Украинското правителство в момента планира голяма данъчна реформа, която да покрие дефицита в бюджета на стойност около 12,2 милиарда долара. Сред предложените промени е увеличение на военния данък от 1,5% до 5 процента. Първоначално такова увеличение бе предложено през 2014 г. след анексирането на Крим от Русия. Този вид данък се начислява отделно от основния данък върху доходите, съобщи БТА.

Освен това, покупката на коли и бижута е обект на военен данък между 15% и 30 процента. Според информация в медиите продажбата на нови автомобили в големите украински градове се е увеличила рязко, след като е съобщено за тези планове.

Украйна отблъсква руската инвазия вече повече от две години. Около половината от държавния бюджет в момента се финансира от чуждестранни заеми и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
ЪхЪ преди 1 месец
На Украйна ли, или на Европа? Пък и нагли!
158
1
 
1
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 месец
НАркомани от САЩ удариха жестоко ЛИБИЯ<ЙЕМЕН<СИРИЯ И УКРАЙНА с нагло престъпни диверисонно терористични манипулации.През 2012 Украйна бе най проспериращата република В ЕВРОПА. ПРез 2014 ОКУПИРАХА УКРАЙНА с пси активни генератори..НАредиха жесток военен терор срещу Источна Украйна.. Убиха зверски десетки хиляди вкл много изгорени живи./вижте окупация на Украйна 2014 - 2024..През януари 2022 показаха видео репортажи от заседание на "Путин " В москва ПАтрушев получил заповед от САЩ
157
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ние работим за американския крах, току-що посъветвах руснаците за изпреварващи ядрени удари по ню йорк.
156
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
До руския крах: Това за зеленото диктаторче ли става дума?
155
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
На вас не струва нищо,струва на глупавите ви донори. Които са в паника заради задаващата се огромна загуба за тях. Щото Украйна и да оцелее няма как да плати.
154
6
 
10
 
! Отговори
руския крах преди 1 месец
Подобно на Северна Корея, диктаторчето ще изцеди силите на руснаците за своите болни амбиции, но те си го заслужават, заслужават и името крепостни, защото нямат думата, нямат свобода и не се борят срещу дребното джудже, което ги праща с телата си да наторяват украинските земи.
153
9
 
10
 
! Отговори
мхм преди 1 месец
А колко украински живота на ден струва, докато Зеленски и тайфа заделят трохички и залчета от Европейските и Американски помощи за лично ползване за "черни дни"? Надзирават унищожението на собствения си народ в името на чичко паричко и чичо Сам.
152
0
 
10
 
! Отговори
сусо преди 1 месец
Айде стига вече! Сядайте за преговори, но май и за това не ставате!
151
11
 
14
 
! Отговори
блатото Рашистан преди 1 месец
Като гледам "силата" и "мощта" на прехвалената руска армия си викам, добре че дъртите гущери от КПСС не ни впрегнаха да се бием с НАТО, преди 40-50 години. Със сигурност щяха да ни избият барабар с "непобедимата" руска армия.
150
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до ....Да дават и повече, откакто навлязоха до средата на Украйна. С черните чували събират труповете на загиналите украинци, а те не са малко. Украйна не праща чували, обречени хора!
149
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въобще не ви жалим,трябваше да приемете мира когато ви беше поднесен на тепсия 2 пъти,междувпрочем тогава Путин ви съжали и ви предложи много изгодни условия=защото искаше час по скоро да прекрати тая братоубииствена воина,сега когато има толкова пролята кръв едва ли вече ще може да ви предложи друго освен безусловна капитулация.Реално вече и тои не може да спре воината на тоя етап
148
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такава мощна икономика като украинската тези пари са жълти стоъинки. Едва ли друга държава бинсе справила по-добре без никаква помощ отвън. Зеленски е велик пълководец индържавник щом продължава да разбива руското сборище и да навлиза навътре към Москва... Така де! Ееех, мечти!!!
147
2
 
7
 
! Отговори
ceci_ преди 1 месец
Голям праз, ЕС ще развърже кесията, е БГ да даде 2-3млрд, колко му е
146
10
 
15
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 1 месец
Давайте братушки,всички тук сме с вас.Който е на обратното мнение е промит жъл.то.па.ве.тни.к клечащ за центовеи скимтящ като бандерите.
145
6
 
17
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 1 месец
Зеленски на танка пред Кремъл. - Къде е Путин? - Заключил се е в бункера, не отваря!Зеленски се провиква: - Излез страхливецо, предай се без бой!Тогава Зеленски се събужда и гледа - целият в пот, а краката му отвити!
144
6
 
14
 
! Отговори
Ссср преди 1 месец
Капитулирайте веднага и няма да се харчите повече.
143
2
 
14
 
! Отговори
У крайна щи победи преди 1 месец
Зеленски е най-великия пълководец в историята, а не дилетант като император Наполеон и Хитлер - обединителя на ЕС преди години. Те не можаха да победят Русия, защото не могат да стъпят на малкия пръст на император Зеленски. Той скоро ще е пред Москва - или зад, някъде в Сибир.
142
8
 
16
 
! Отговори
Стар виц преди 1 месец
Стар виц - Ето оригинала:Съпругата на Зеленски го буди посред нощ:- Ставай Володимир. Путин те търси, за да говорите. Украинският президент се надига и сънено пита:- На кой телефон? - Какъв телефон? Той е на вратата!
141
7
 
8
 
! Отговори
Путин ви намигна преди 1 месец
Немате пари, действайте!
140
5
 
18
 
! Отговори
Мара преди 1 месец
Финансовият министър Сергий Марченко нещо се е объркал защото войната я плащаме ние. Ако ли пък много се е притеснил, да спират военните действия. Не разбраха ли, че няма да стане на тяхната.