Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината

Водят се преговори с работни групи
6 авг 2024 14:32, Инна Ангелова
141
Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че очаква до края на годината постигане на “справедлив мир”. Съобщението му е разпространено в страницата на президентството. Зеленски обърна внимание, че е от основно значение за Украйна да се съкрати до минимум времето между обявяването на пакетите помощ от чужбина и използването им на фронтовата линия, съобщи Укринформ.

Зеленски засегна дейността по прилагането на украинската формула за мир. “В момента се водят преговори с членовете на работните групи по точките от мирната формула – как и кога ще дадем необходимото съдържание" за прилагането им”, заяви украинския президент.

“Целта ни остава същата: да подготвим реална основа за справедлив мир, който да сложи край на войната тази година. Това е постижимо", посочи Зеленски и продължи:

“Тази сутрин министърът на отбраната Рустем Умеров ми докладва за пакетите в подкрепа на Украйна. Абсолютен приоритет е да предоставим на войниците ни оръжия и съм благодарен на всичките ни партньори, които наистина доставят обещаното навреме. Сега готвим нови пакети, които да укрепят позициите на Украйна през есента", заяви Зеленски, цитиран от БТА.

Той допълни, че е изслушал и доклад от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, който в момента е на фронтовата линия, за да определи специфичните нужди на украинските бригади и да прецени ситуацията в различните направления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
време е населението на днешна украйна да изхвърли владимир зеленски от сцената, иначе оправия няма!
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зелев иска мир , САЩ не дават ,.. ще си играе орото до края , нали янките и саксите от англия сринаха ЕС , и всичко е ТОЧ-НО !Само където и САЩ вече е в РЕЦЕСИЯ !
24
2
 
14
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
Владимир зеленски е най-лошата сбъдната мечта на руснаците, населяващи днешните руски украйнини! Слава на Русия! САЩ - вън от Европа!
23
2
 
10
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 1 месец
Zеления потник пак е пребозал с белото прахче.....СЛАВА КОКАИНА !!!
22
2
 
20
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
До кога ще го чака г-н Путин този зелен продажен, крадлив просяк, съсипал цял народ, убил стотици хиляди укроински мъже, само и само да се подмаже на запада, да забогатее. Не случайто сащ инсталираха марионетката зеленски, не случайно организираха цветните революции - всичко е планирано, и ние знаем това!
21
14
 
2
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 1 месец
Никакъв мир до пълната победа и безусловната капитулация на РуZия! ВСУ вече разполага с изтрбители Ф16 които вчера свалиха два Су 35 и поразиха склад за муници. А онзи ден бе поропена руската подводница Ростов на Дон, клас КИЛО! Контраофанзивата тепърва започва!
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ароматния пръч, и как си представяш референдум за отказ от теритовии, например 300 хиляди бежанци от Мариопол просто е така да забряват за всичко което са имали, за миналото си е така да кажат че го дават на рашка
19
3
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Ами, то вярно е, че от тях всичко може да се очаква, но чак пък да влязат до края на годината в състава на руската армия, едва ли.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този вид войни продължават 4 години и накрая Русия побеждава . Чеченската война , ВСВ . Как я разбира Путин победата мога само да гадая ама като видя Чечения май ще има безусловна капитолация . Празнуване на деня на победата над евроатлантизма . Предаване на всички евроатлантически оръжия за организирането на триуф на червения площад . С нарисувани натовския пречупен кръст на Ф16 ки абрамси хаймарси атакамс бредлита . Аз така си представям победата на Русия .
17
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Как в живот ще имат дори утре да свърши войната - украинският народ, ще тънат в нищета и мизерия като нас с тези милярди дьлгове кьм еврейските банки
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
справедлив мир с военнопрестъпници няма, докато шайката около Путин е на власт в Кремъл мир няма да има, това е! иначе приказки всякакви
15
2
 
10
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Зеления сигурно смята че до тогава Украйна ще си е върнала всички територии, включително Крим, и ще е на влезнала символично 100км на руска територия по дължината на общата граница. Освен това договорът за мир щял да включва предаването на Кремъл на Украйна за да служи като украинско посолство. Извод: Зеления трябва да смени бялото!
14
0
 
9
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Справедлив,но нали беше необходим референдум за отказ от територии,а референдум няма?
13
2
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
НЕ МОЖЕ ГЕНЪТ ТИ -ДА Е ИЗСРАН В ИЗРАЕЛ И ДА СЕ ПУПИШ ЦИОНИСТКИ В УКРАИНА ---И ЗА ШМИГАЛ СЪЩОТО !!!!!!!!!!! НООО ПЪРВО СМАЗВАНЕ НА САЩ !?!?
12
2
 
21
 
! Отговори
до Слава Украiиi преди 1 месец
Сещам се за една 6-та Армия която също маршерува на Червения площад, ама не победоносно, а на път към лагерите в Сибир. Дано не стане пак така.
11
3
 
16
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Дреме му на продажника Зельо за "справедливия мир", важното е за си избърше ръцете и да излезе сух и чист, доколкото е възможно, от най- гн.усната история досега в 21-ви век.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
надайте се бугароруззопитеци. хахахахаххахахаххах
9
3
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Тия Маринка не успяха да опазват ти за Москва си фантазирай
8
2
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Ако украинците го бяха лин чували като кадафи - много от тях щяха да са живи днес а Украйна да не е разпродадени на западните банкиЖалко, че до пуснаха да се случи майдана
7
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
абе,некой запознат ли е с УСЛОВИЯТА за постигане на "СПРАВЕДЛИВ" мир?..Какво значи "справедлив" ?..И защо хем говори за мир,хем пришпорва "партнерите" му да му доставят оръжие ?..За мир ли се готви,или за КАСАПНИЦА ?