Bloomberg: Русия е знаела за готвеното нападение срещу Курск

Руското военно командване не е информирало Владимир Путин
Обновена: 9 авг 2024 07:57 | 9 авг 2024 07:40, Анисия Иванова
196
Bloomberg: Русия е знаела за готвеното нападение срещу Курск
Снимка: БГНЕС

Руското военно командване е знаело, че се подготвя нападение срещу Курската област. Те обаче не са информирали руския президент Владимир Путин, пише Bloomberg, като се позовава на източник в руското командване.

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов е изправен пред нарастващи критики, след като украинските войски извършиха най-голямото си нахлуване на руска територия, откакто Кремъл започна войната преди повече от две години, съобщава "Труд".

Според близък до Кремъл човек Герасимов и високопоставени служители привидно са отхвърлили предупрежденията на разузнаването, че украинските войници се събират близо до границата със западната руска област Курск цели две седмици преди да започнат нападението, и никой не е информирал президента Владимир Путин. Отбранителните сили на територията на Русия са били изненадани и са оказали слаба първоначална съпротива на украинското настъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
3
 
! Отговори
Чао путин преди 1 месец
Ако малката мармозеmka nymя начело в Кремлин не овладее бързо положението в Курск това ще е краят на актуалното ръководство в Кремлин.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе те все знаели,пък никакви мерки не могат да вземат.РУСКО ПОЗОРИЩЕ НЕОБЯТНО.
36
6
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 1 месец
В бункер е само зеленото мишле, защото само Киев го бомбят,просяците нямат ,с какво не са си направили,а американците не им дават такива оръжия,че ги е страх да не ходят после за Гъби
35
9
 
9
 
! Отговори
Попикан путин преди 1 месец
Дребосъкът гледаше като nonukан като обсъждаха нахлуването в Курск. Безценна гледка.
34
8
 
10
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Като не ходи на фронта и се крие в бункера като мишле за какво да му казват?
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе,знаела? Толкова ,колкото и за военната база в Липецк,която гори цяла нощ, е знаела ..:-))
32
10
 
13
 
! Отговори
хехе преди 1 месец
Знаела била? Затова ли е в толкова смешна и жалка ситуация,че чужди бойци да маршируват по нейна територия? Просто това е поредното доказателство за "величието" на най-голямата и пропаднала страна в света ,докъдето я доведе самовлюбеното недоносче в Кремъл!
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След пътвите две отбранителни линии след руската граница нататък няма никой. Влязоха си като на разходка в парка украинците.
30
4
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
28,четеш като дявола евангелието. А какво ще кажеш за приятелството между Полша и Германия преди това?
29
10
 
13
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Най-добрите резерви на Украйна изгоряха. Отсега нататък пътят към Киев е открит.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Лекар...за битката при Курск говорят хиляди, но малко говорят за ето това- 23 авг 1939г Хитлер и Сталин чрез М о л о т о в/Рибентроп подписват договор за ненападение, на 1 септ 1939 в Полша навлиза Германия, на 15 септ навлиза Русия- следват 20 000 заклани заровени в общ гроб край Катин, на 16 окт Германия и Русия обявяват че имат обща граница- Полша е разпределена- а после Сталин продължава да убива, руши и присъединява- Литва, Латвия, Молдова, Финландия- следва Хитлер напада съюзника си
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да го информират този полудял дядка? Нали някой трябва да опере пешкира накрая и това ще е именно Путин. На повечето руснаци не им се воюва, а на тези, които им се правеше това вече не са между живите. Военните корумпета, крали армията до припадък накрая ще стоварят всичко върху главата на Путин. Цял свят видят какъв "голям стратег" се оказа кремълския господар. Тридневната му операция се точи три години. Но у нас някои още си го издигат в култ и гледат на него като кумир.
26
3
 
8
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
нещата вървят на зле, както в руските украйнини, така и в мюсюлманския край! Нищо хубаво не се задава на хоризонта!
25
1
 
6
 
! Отговори
хах преди 1 месец
Е какво да кажат, изненадаха ни....., нали ще паднат от някоя тераса
24
12
 
10
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Искаха и тия да стигнат до курската АЕЦ, както руснаците до Киев, ама не познаха. Нали никой в Блумбърг не очакваше Русия да нанесе превантивен удар? Как смятате, че Русия ще ги унищожи тия, ако тръгне да събира войски и тя около границата? Не само наивни сте еврогъзлантичета, но и глпви.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инфаркт и инсулт за путин. Няма да издържи, въпреки че не му пyкa за народеца! Той е най важен на света!
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само, че не са обградени ами всичко живо пред тях се разбягва и продължават да навлизат навътре в Русия. Освен това са доста повече от 1000 и строят укрепления, тоест не е набез, а се готвят да са там за дълго. Знам, че по первъй канал промиват мозъците с отчаяни лъжи, ама както не можеш да отречеш, че влязоха в Русия, така след някой ден ще те застигне истината и за другите неща, щеш не щеш.
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошото е, че тия дни ще летят сармати из киев и ще има цивилни жертви. Търпението на г-н Путин не е безгранично /справка Израел/
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ключовата дума е ПЪРВОНАЧАЛНА . Вече сме на Ответен удар. Порадвайте се още малко, че нямате време.
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тези 1000 урки няма да минат обартно границата, това е сигурно. Вече са в капана - обградени са и ще умрат, за съжаление повярваха на наркомана и се принесоха в жертва!