Военновъздушна база гори в руската Липецка област

Обявено е извънредно положение в Липецк и евакуацията на 4 села
Обновена: 9 авг 2024 07:36 | 9 авг 2024 07:20, Анисия Иванова
167
Военновъздушна база гори в руската Липецка област
Снимка: БГНЕС

Военновъздушна база гори в руската Липецка област, на близо 300 километра от границата с Украйна, в район, поразен тази нощ при украински атаки с дронове, предадоха официалните руски агенции ТАСС и РИА Новости, цитирани от Франс прес.

„Пожар избухна на военно летище в Липецка област“, пишат  двете агенции, позовавайки се на регионалното министерство на извънредните ситуации, без да уточняват дали този пожар се дължи на украинска атака.

Още по темата

През изминалата нощ в Липецка област, която не граничи с Украйна, е извършена „масирана“ атака с дронове, при която е повредена електроцентрала, съобщи по-рано областният управител, цитиран от Франс прес.

 „Внимание! Липецк е обект на масирана атака с дронове“, написа губернаторът Игор Артамонов в „Телеграм“. „Енергийната инфраструктура беше повредена“, което доведе до прекъсване на електрозахранването", добави губернаторът в по-късно съобщение, като уточни, че в повечето от засегнатите домове електричеството е възстановено.

Артамонов обяви извънредно положение в град Липецк и нареди евакуацията на четири околни села, "за да се гарантира безопасността на жителите", мярка, която засяга 416 домакинства, съобщава БТА.

Той също така помоли жителите на Липецк да не излизат до края на обявената тревога. Град Липецк се намира на около 200 км по права линия от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Необходимите 200 литра бензин за да бъде изгорен вмирисания труп на путин ще бъдат подсигурени с доброволни дарения.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
русофашагите искаха война- ето получават я. Жалко за убитите руснаци. Те умират докато онзи сатрап се крие позорно в кремълския си бункер.
125
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Укрите бият здраво русофашистката ***
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
руските фашаги искаха война- ето получават я. Този път на руска територия.
123
0
 
1
 
! Отговори
Еии не се научиха преди 4 седмици
Пак някой е пушил , абе четети ги тия книги по охрана на труда
122
0
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
Базата гори поради лошото време или в знак на добра воля?
121
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
ше стане смех голем ако зсу почнат да си берат и самолети.
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уупс :)
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
моковия свършва до Резан ДА свикват Бегородска и Курска Област са Украински и Донякаде Беларуски земи
118
3
 
6
 
! Отговори
ВСУ брилянтна акция! преди 1 месец
ЛИПЕЦК 2 летище: 1.етап: Унищожена електростанция, няма осветление, има паника ! 2. етап: Унищожени 3 Радиолокаторни станции и противовъздушната отбрана става неизползваема ! 3.етап: Идват на вълни бойните дронове и бомбардират петролното депо и складовете за СТОТИЦИ управляеми авиобомби !!! АВИОБОМБИТЕ И ПОЖАРЪТ НА ПЕТРОЛ ВОДЯТ ДО ВЕРИЖНА БОМБЕНА ЕКСПЛОЗИЯ, КОЯТО РАЗРУШАВА летище ЛИПЕЦК 2 със МИГ31 и СУ 34 и бойни хеликоптери. Снимките от спътници ще потвърдят броя на поразените цели.
117
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харесва ми как плачат жителите на Курска област - буквално три реда сълзи и сополи, ютуба е пълен с такива. Руските самальоти ги бомбят, те тичат като зайци, защо не им харесва, те са си техни самальоти ;-)
116
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самальотите летят, ама на парчета.
115
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците са си добре. Поне кенефите не им крадат... Където ги има, де.
114
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** влачат една хронична болест - българофобия, изразяваща се в заподно и турско слагачество и наколенкаджийство. Продават се за лири и центове. Не мислят за бъдещето на децата си а само на корпорациите ... умират от рак от гнусните и некачедствмени капиталистически храни и антибългарска и антиславянска злоба струи отвсякъде докато се разкапват от мързел, разврат, наркотици, алкохол, енергийни напитки, кафе и рак.
113
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сорозоиднатаа изметт пропагандира че българите мразели украинците а обичали руснаците. Не бе, мразим само украинските безродни превратаджии, замесили се с действията на цруу в Майданските събития. Мразим и Костов за участието му в подобен преврат срещу Жан Виденов, единствен честен премиер в България па сега костовите синчета щели да се борят с костовата корупция. МРАЗИМ ЗАРАДИ ОБЕКТИВНОТО БЕЗРОДИЕ, ЧЕ СА ГОТОВИ ДА СИ СЪСИПЯТ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА И НАРОД САМО ЗА КОРУМПИРАНАТА ИМ ВЛАСТ.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2024/08/08/navalni-e-triabvalo-da-uchastva-v-razmianata-na-zatvorni
112
5
 
10
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 1 месец
А в Украйна според вас медиите нито една военовъздушна База не е изгоряла а само училища детски градини и виенски колела...
111
17
 
9
 
! Отговори
Дядо Вангел преди 1 месец
Всички нещастници,нахлули на руска територия ще бъдат избити до крак.Ще спасят живота си само тези,които се предадат.
110
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са тръгнали украинците? Ще бъдат размазани. Жалко за тях.
109
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега вече ще гори и Украйна. Време е да паднат всички червени линии.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко скоро го виждаш това, че вече ми са изчака чакането? От три години се чакам ей сега да стигнете Москва, пък вие очите ви все на запад гледат!