Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Играта с обръчи беше катастрофална. След това направиха най-доброто изпълнение за мен на смесени уреди от другите ансамбли заедно с това на Китай, но кел файда. Нямаше как да компенсират тотално слабото си представяне на обръчи.
42
2
 
18
 
! Отговори
Юлия преди 1 месец
Ако играеха Русия и Беларус щяха да са шести. Сравнително добро класиране. Браво.
41
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей ги, безделниците и непостигналите нищо в тоя живот (освен че кретат на някоя посредствена службица и са пръкнали тъповато ***) пак се наредиха да анализират, плюят и критикуват.
40
2
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Първото съчетание което изиграха нашите беше много трудно. Тези обръчи постоянно бяха във въздуха. И тъкмо си помислих, че няма как при такова интензивно хвърляне да не стане грешка и тя стана. Сблъскаха се 2 обръча и паднаха на земята. Друг път с по-умерени амбиции и съчетания. Искахме да шашнем журито и накрая четвърти
39
2
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
До 14. Много интересно си изброил избирателно САМО тези, които явно политически са ти омразни. А други нямат вина, така ли?
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е спорт и не се заслужава да тровим настроението заради него. Винаги има печелещи и губещи. И на момичета ще им мине след ден-два. Животът не винаги е справедлив!
37
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
глупава нация, във всичко сме последни
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не взехте малко санкционирани рускини за ви донесат медал.
35
5
 
8
 
! Отговори
За след 4 години. преди 1 месец
1. Прекратяваме субсидирането за олимпийска подготовка.2. Със спестените пари увеличаваме парите за премии.3. Натурализираме всички желаещи с потенциал да получат премия.
34
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кел файда, че вчера бяха първи.
33
18
 
10
 
! Отговори
Толко Зле преди 1 месец
станаха за Присмех на Света! Жалка картина!!
32
15
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 месец
Едно време бяхме на 3 то място с над 40 медала а сега не са 40 а нито един медал и сме сигурно на 223 място:)))) На първо място по свободно падане сме:)))) Както казах Насар е ливанец иначе ако искате и Фелп,с и Болт, и Байлс, и и, Меси, и Роналдо, и Джокович, и който искате ги броите за българи но не са.
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално и коректно.Из.ьсра.ел с десет грешки втори след китайските зомбита.Италия,силата им е в други отборни спортове,дават преки предавания след 12 .Чак след тези доказани школи и ние!Колкото се може по-назад барабар с Украйна.Единствените ,които имат качества и излъчване на гимнастички !
30
5
 
25
 
! Отговори
Цццц преди 1 месец
Нашите бяха едно към с италианките във второто съчетание, трябваше да останат в тройката за медали. Абсолютно незаслужено второ място за Израел, съчетанията им бяха по-зле от нашите, ама съдиите ги бутнаха към медалите, защо ли...
29
2
 
25
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
Тръгнаха с голямата кошница и те и Стилияна Николова. Точно в такъв субективен спорт първо си свърши работата, после да бъдат "златни момичета".
28
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом и при отсъсвието на Русия и Беларус не успяха да стигнат до медал, забравете..
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Също както вчера никой не разбра италианката как стана 3-та, днес никой не разбра как Израел станаха втори. Абсолютна подигравка и реваншизъм заради прословутото съперничество България/Русия, което делеше златните и сребърните медали на всяка олимпиада. А сега рускините ги няма, а нас ни бият Израел, Германия и Китай.....е няма такъв филм!
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България 6 милиона със три златни! Турция 82 милиона със 0 златни! Поздравления за Българо/ Ливанеца, Дегестанеца и Украинеца!
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, достойно представяне при тази изключително силна конкуренция.
24
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не забравяме, че българина разбира от много спортове и всичко, но не осъзнава колко е труден този спорт.