Русия евакуира над 76 хил. в Курска област

Нарекоха нахлуването "терористична атака"
10 авг 2024 19:30, Инна Ангелова
540
Русия евакуира над 76 хил. в Курска област
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е евакуирала повече от 76 хиляди души от граничните райони в западната си област Курск, откакто Украйна започна изненадващата офанзива.

"Повече от 76 хиляди души са временно преместени на безопасни места", предаде ТАСС, цитирайки изявление на служител от регионалното министерство на извънредните ситуации.

Руският Комитет за борба с тероризма заяви, че Украйна е предприела "безпрецедентен опит да дестабилизира ситуацията в редица региони на нашата страна". Той нарече нахлуването "терористична атака" и твърди, че войските на Киев са ранили цивилни и са разрушили жилищни сгради.

Украинските лидери останаха мълчаливи относно операцията, а Съединените щати, най-близкият съюзник на Киев, заявиха, че не са били информирани предварително за плановете.

Русия е разположила допълнителни войски и техника, включително танкове, ракетни установки и авиационни части, за да спре настъпващите войски
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
9
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Така и ще си умрат по фургони и палатки. Селата им руската авиация че ги изравни със земята.
299
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната ще свърши с тежко поражение и загуба на много територии за Украйна. Голяма част от тудоспособното мъжко население е избито. Страната има огромни дългове. Още 5 милиона украинци си дигат чукалата и бягат от страната. Ще започнат безредици и бунтове срещу властта.
298
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ee, украинците освобождават украино говорящите райони на русия и прочистват от фашисти. научиха се от съседа си, повтарят каквото са видели. просто украинците си нямат арабски главорези, че да пуснат и те, както руснаците полваха чеченци. щеше съвсем да е копи пейст и забавна картинката.
297
3
 
6
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Хохлите увеличиха линията на фронта. Сигурно щото им беше малко :D :D :D
296
0
 
2
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Мдаааа, а тяхното е разходка в паркааааа, ти да видиш...
295
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко статистика: На Русия бяха нужни между 70 хил и 100 хил жертви, за да превземе 390 кв км в Авдеевка за една година. На украйнците им трябваха 5 дни, за да вземат 470 кв км в Курск без значителни загуби и продължават. И между другото днес е първия ден от началото на войната, в който Украйна има повече танкове от Русия.
294
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно ми е, когато Украйна я намлатят и капитулира, тия украинци, които останат живи и се върнат от фронта, какво ще си кажат - къде е ЕС, къде е НАТО, какво стана сега, защо ручахме жабетата, защо един милион измряха на фронта? Къде е сега ЕС и НАТО, къде да дантелените прашки?
293
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е сега , какви са тези обиди - терористична атака. Може да е просто специална военна операция.
292
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците, които според Герасимов и бг копейките вече са избити в момента са в покрайнините на Рилск и почти не срещат съпротива. Нова порция руски подкрепления са на концерт. Руските телеграм канали са залети от кадри от горяща руска техника и предали се солдати.
291
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв беше смисълът да нахлуват Курска област? Даже и западните специалисти се учудват. Едва след 2 дни САЩ заявиха че Украйна "имала право да се защитава", но нищо не знаели. Истинските мотиви и коварните планове на киевската лудница, дори и да съществуват, нямат никакво значение, защото краят за украинските терористи ще бъде само един и той ще бъде жесток.
290
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пиянките в Кремъл нали казаха, че веднага вадят ядреното ако някой нахлуе и има заплаха за териториалната цялост на Русия?! Що стана сега, що било терористична атака, напълниха гащите не ли е така?!
289
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Характерно е, че победоносните видеоклипове в "Тик-Ток" от бойци на ВСУи от руска територия в Курка област са коренно различни от реалната ситуация от "другата страна": в 23 населени места в Сумска област (граничеща с Курска област на Русия) спешна задължителна евакуация от населението беше обявено вчера. Кучето знае чие месо е яло и какъв ще бъде отговорът.
288
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италианските вестници са възмутени от украинците използвали италианско оръжие при нахлуването в Курск. Обезпокоени са, че това ги прави съучастници.
287
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква опасност представляваше Курска област за Украйна, където има само някакъв граничен гарнизон. С какво стреляха от там по Украйна, какви военни обекти има там - летища, складове, командни пунктове?
286
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Рашките ако воюват срещу някой по-числен противник" - че нали нямаше по силни от украинските терминатори? Ква стана тя...
285
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казваха, че са 1000, оказа се, че са над 10 000. И че голяма част от тях не са украинци. Ако бяха украинци нямаше да напреднат и на 5 километра. Видя се какво могат по време на миналогодишната контраофанзива.
284
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците започват да действат на малки групи. Опитват дълбоки пробиви. В общия случай ги отркиват с термокамери на дроновете и ги оправят бързо. По последни новини в пробива са участвали доста френски "наемници", част от които вече лежат неподвижно по цпециализираните руски камиони, понеже украинците не са имали време да ги евакуират. Руснаците са започнали да нанасят удари по полевите болници на украинската армия в приграничните региони, за да няма надежда за ранените чуждестранни наемници.
283
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1000 украинци съсипаха руснаците за 5 дни. Рашките ако воюват срещу някой по-числен противник ще го закъсат яко. Ясно е,че ще изтласкат украинците и после за наказание ще избомбят десерки жилищни сгради в Украйна,но да не си укрепиш границата срещу страна с която воюваш е пълна пародия. Чак *** не смее да се покаже и да коментира.
282
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна евакуира 27 милиона от 45 възможни. И дума не може да става за сравнение.
281
1
 
4
 
! Отговори
До 352 преди 1 месец
Чак да се чуди човек толкова ли нямат пари на тая психиатрия ограда да сложат