ВСУ не биха отишли в района на Курск без одобрението на Вашингтон

Експерт: Русия обаче остава водещата тактическа ядрена сила в света
15 авг 2024 20:00, Гергана Попова
77
ВСУ не биха отишли в района на Курск без одобрението на Вашингтон
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вашингтон одобри атаката на украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу района на Курск и предостави финансова подкрепа. Това каза Джеймс Кардън, бивш съветник на двустранната руско-американска президентска комисия към Държавния департамент на САЩ, цитиран от The American Conservative.

"Киев не би могъл да извърши бойна атака край Курск без одобрението и материалната подкрепа на Вашингтон. По този начин САЩ и Европа се считат за съучастници в атаката срещу руските територии“, отбеляза още бившият съветник.

Според Кардин решението на украинския президент Владимир Зеленски "за пореден път показа на Москва , че в Киев няма с кого да преговаря". Той добави, че атаката на украинските въоръжени сили само ще удължи боевете.

Офанзивата в Курск подчертава, наред с други неща, присъщия риск от това, което бих нарекъл „извънсъюзнически съюз“. Вашингтон няма договор за съюз с Украйна, но администрацията на Байдън упорства да действа така, сякаш Украйна не е просто договорен съюзник – тя действа така, сякаш оцеляването на Украйна във формата, в която е била за три кратки десетилетия (1992–2022 г.), е от съществено значение за националната сигурност на Съединените щати. Предоставянето от Вашингтон на извънсъюзнически съюз на Украйна накара Киев да действа по начини, които са в ущърб на собственото му оцеляване.

Офанзивата в Курск също показва още веднъж, че идеята, че „ако руснаците не бъдат спрени в Украйна, те ще продължат да завладяват Източна Европа“ е явно абсурдна. Русия не можа да завладее Киев през 2022 г. и дори оттогава води скъпоструваща война на изтощение.

Русия обаче остава водещата тактическа ядрена сила в света и като такава атаката на Украйна срещу Курск поставя нея и нейните военни и финансови поддръжници, включително САЩ и страните-членки на НАТО, в риск от отмъщение", пише още изданието.

Нахлуването в Русия показва още веднъж, че президентът Джо Байдън и неговият съветник по националната сигурност Джейк Съливан, далеч не са прекалено предпазливи — както твърдят редица високопоставени неоконсерватори — вместо това улесняват пътуването на Киев нагоре по ескалиращата стълба. Това е пътуване до неизвестна дестинация.

Украйна не би могла да осъществи офанзивата без одобрението и материалната подкрепа на Вашингтон. Като такива, САЩ и Европа се разглеждат като съучастници в тази изключително символична атака срещу Курск, който в крайна сметка е мястото на най-голямата танкова битка в историята. Битката срещу нацистите през 1943 г. и струва на руснаците около 800 000 жертви. Изводът, който сега се прави в Москва, тъй като те отново се сблъскват с германски танкове на своя територия, не е трудно да се предположи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Русия
Ходът на Украйна с навлизане на руска територия промени бойното поле
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Май ще се наложи спешно кремълското Квазимодо да се спасява в Сев. Корея
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Одобрявам решението на САЩ!
52
1
 
2
 
! Отговори
Кремълският нацистки преди 3 седмици
Режим воден от търсения терорист похитител на стотици деца води завоевателна война и в Украйна и в Грузия, а сега терористът Путин се оплаква , че нападнатите се отбраняват.
51
1
 
5
 
! Отговори
А уж било изненада преди 3 седмици
Киев призна, че е обсъдил със САЩ и Великобритания нападението в Курска област.
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киевският режим трябва да удържи до президентските избори в САЩ, за да се оправдаят дадените милиарди пред американските данъкоплатци. В противен случай чичо Дончо печели безапелационно
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 37- каква мощ на НАТО бе мой? Къде НАТО е постигнало нещо? Един пример дай! Колко пъти на НАТО се е наложило да защитава държава-членка от нападение? Затова е създадена, уж! Виж, за легиони на САЩ и защита на американските интереси- това е истинската му функция! И пак излагации навсякъде! Последната победа помниш ли? Кабул, Афганистан! Моща на НАТО...
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори и американците знаят, че няма как да се спечели война срещу Русия. Още повече от Украина. Самолети, танкове, нахлуване-цирк за сметка на украински млади мъже, останали в земята! *** политика. Само нашите сребролюбци продължават да героизират разни абсурди, като как била притисната Русия в Курск. Ще изтрепят 5-6хил млади мъже, ще запалят още повече градове и села в украина и пак зеленски ще ревне за още пари и оръжия. Омагьосан кървав кръг...
47
5
 
11
 
! Отговори
Малък Праз преди 3 седмици
Наркоманът в Киев дали ще продължава да твърди, че Украйна се бори съвсем сама с Агресорът. То за професионален лъжец като него не е проблем, но вече стават смешни подобни твърдения.
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Одобрението" е дошло от руския ГЩ во главе с Герасимов.На генералите им е ясно, че тази война, не може да бъде спечелена, виждат колко много жертви дава РА.Путин нареди Курска област да прочистена, но сериозни военни сили натам не са пренасочени.Очаквам военен преврат и сваляне на Путин от власт.
45
5
 
8
 
! Отговори
Украинец преди 3 седмици
До 40. Ха-ха-ха, това го слушаме от две години и половина. Украинците ви направиха за смях, ама зомбираните съветски олигоффрени като теб си живеят с кремълските фантазии.
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вярно мислите, че пишете за детската градина. Ако не беше САЩ и Майдан и узурпиране на властта в Украйна нямаше да има, както и война там.
43
1
 
1
 
! Отговори
Zеленски преди 3 седмици
Глу.пости. Ай стига конспирации.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера в Одеса е имало бум-бум. Ама на нашите журналисти е забранено да пишат таива новини.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А новини за Покровско направление има ли?
40
7
 
10
 
! Отговори
кремълско чекименто преди 3 седмици
Путин от алтернатива на Вашингтон стана за посмешище. Болната държава на Европа, за която всички се чудят, дали да и уредят евтаназия или да я оставят да се мъчи до край
39
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това беше предсмъртния гърч на украйна.
38
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 седмици
До Анонимен 30. Това го голореха САЩ. Ама де толкова акъл, че да го запомниш. За разбиране и дума не може да става.
37
13
 
22
 
! Отговори
заривай Руско блато преди 3 седмици
В началото на войната никой не поддържаше Украйна, но бойците и тотално разрушиха мита за великата руска армия и обилно наториха земите си с телата на алкохолизирани мужици и пандизчии наети от Путинкантропа в безумните му имперски амбиции. Сега зад Зеленски освен САЩ стои и мощта на НАТО както и целия цивилизован свят, за разлика от руския агресор приеман само от тирании като Иран и Северна Корея.
36
10
 
10
 
! Отговори
Кво стаа преди 3 седмици
Украинците превзеха ли Курск или сам се предаде. Рашкия май не знае на кой свят е.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 30. По грешка гласувах +, брой го за -