Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава

Това, разбира се, е в нарушение на предишни споразумения за доставка на оръжие
19 авг 2024 21:48, Гергана Попова
204
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката срещу района на Курск, извършена от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), е глупава и провокативна. До тези изводи стигнаха авторите на американското списание Counter Punch .

„Това нахлуване на руска територия е едновременно глупаво и провокативно“, се казва в публикацията.

В материала се отбелязва, че характерът на операцията на украинските въоръжени сили показва, че Северноатлантическият алианс е изиграл решаваща роля в нейната подготовка. Авторите на статията подчертават, че днес най-добрият начин Украйна да стане суверенна и независима държава ще бъдат преговорите с Русия.

В същото време, както се посочва в материала, конфликтът в Украйна служи на целите на Съединените щати в стремежа им към световно господство, които се реализират за сметка на живота на украински военнослужещ и голяма сума американски пари. Авторите на публикацията заявяват, че ако Вашингтон и НАТО продължат да въоръжават Украйна, светът може да стане свидетел на пряк конфликт между алианса и Русия.

Това нахлуване в Русия показва няколко неща. Първото е, че това действие променя твърдението на Украйна, че Киев води война, за да защити своята територия. Вместо това това нахлуване прави войната на Украйна като само част от имперската битка на Вашингтон с Москва още по-голям факт. Различни информационни агенции съобщиха коментарите на Байдън от 13 август 2024 г. по въпроса: „Това създава истинска дилема за Путин и ние сме в пряк контакт, постоянен контакт, с украинците. Това е всичко, което ще кажа за него, докато е активно“, (AFP)

Междувременно сенаторите Линдзи Греъм и Ричард Блументал се срещнаха със Зеленски и похвалиха действието, като същевременно насърчиха пенсионираните пилоти на реактивни самолети да присъединете се към наемни сили, свързани с украинската армия (и платени от Вашингтон). (Euronews 8/13/24)

Подобни забележки със сигурност показват по-голямо участие, отколкото Вашингтон допуска. Други чуждестранни новинарски източници съобщиха за унищожаването на мост в Курск от ръководените от Украйна сили, използващи произведени от САЩ ракети HIMARS. (Hindustan Times 8/18/24)

Това, разбира се, е в нарушение на предишни споразумения за доставка на оръжие, които забраняваха на Киев да използва предоставени от САЩ оръжия в нападателни действия. Освен това присъствието на още стотици предоставени от НАТО бойни самолети, танкове, друга артилерия и боеприпасите, които тези машини използват срещу силите на Москва, предполага, че тези значително по-опасни оръжия ще бъдат използвани при нахлуването. Това е въпреки факта, че тези оръжия официално са предоставени на киевските военни само за отбранителни цели. Разбира се, както подчертава израелският геноцид над палестинците, всяко военно действие ще бъде определено като отбранително, когато генералите и политиците отхвърлят дипломацията и решат на агресия", посочва изданието.

Когато икономиката на една нация изисква провокиране и поддържане на въоръжен конфликт по целия свят, както прави икономиката на Съединените щати, това показва фундаментален недостатък в икономиката на тази нация. Заявяването на това не оневинява други нации, чиито икономики също разчитат на военни разходи, но повдига въпроса дали тези икономики биха разширили своята военна индустрия, ако не беше заплахата от нападение, която курсът на Вашингтон представя. С други думи, щеше ли да се случи нахлуването на Русия в Украйна, ако Вашингтон не беше финансирал и насърчил военния сектор на Киев или, по подобен начин, щеше ли Китай да увеличи военните си разходи, ако Вашингтон не насърчаваше военните ястреби в Тайван? Историята ни казва, че отговорът на този въпрос е не", пише Counter Punch.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: войнаУкрайнаСАЩРусия
Още от Русия
Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
14
 
! Отговори
Mен преди 4 седмици
Това е добре, но защо чакате първо американците да кажат истината за да го напишете
113
11
 
5
 
! Отговори
Хаахх преди 4 седмици
CounterPunch е ляво онлайн списание.Хахаха са почват да наизлизат всички *** и да повтарат едно и също нещо.Очаквам сега и по социалните мрежи да им пратят задачите.Руски некадърни смешници.
112
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това го знае всеки здравомислещ човек с изклучение на местната атлантическа фауна. За тях дори Зеленски да пръдне то ще да е някакъв много прозорлив стратегически ход. Те не мислят, оставили са това задължение на Зеленски.
111
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Смях в залата. Все едно чета руски опорки, а те стават все по-отдалечени от реалността.
110
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това списание е като - "една жена каза", е там на пазара и всички и повярваха.
109
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
То тази атака няма и някаква цел. Взеха изоставени погранични села ... и големия мегаполис Суджа с население от 4 хиляди жители.
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що да е грешка, руснаците изкъртиха хохлите в Донбас, рев реват, сълзи и сополи, другата седмица се отваря оперативен простор и ще стане едно меле...
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 139. Да не си някакъв военен гении ?
106
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Перфектна атака и плодовете ще се берат на есен!
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слава на кой? какво е това украине? имало ли го е някога? Щото вече няма такова нещу.
104
7
 
6
 
! Отговори
none преди 4 седмици
Гласът от САЩ по скоро идва от руZия.
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Паметниците на руските войници са за да ти напомнят защо си Български поданик, а не Турски. Ама понеже си необразован и да ти напомнят няма смисъл.
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че те стигнаха до Киев. И понеже поискахте да се изтеглят в името на мира те се изтеглиха. И като разбраха, че ги лъжете ви каза човека "Потърпи красавице". И половината енергогенерация падна. БВП падна 4 пъти. Населението се смали над 2 пъти. Изчезна черноморския флот. Почти изчезна авиацията. Внесохте повече военна техника отколкото някога е произвела Русия и пак нямате. Кредитния рейтинг ви е близо до абсолътната нула. Казахави, Потърпете красавици. Какво не разбрахте?
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с трансграничната? Стигнаха ли вече Курск?
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с членството на държавата Украйна в НАТО? Държавата Украйна стана ли вече членка на НАТО?
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Руснаците за 3 дни стигнаха до Киев и Украйна клекна на преговори, а укросополите с цялата военна мощ на НАТО цели две седмици се лиrавaт към Курск и не могат и на 10 километра да влязат докато 3500 вече дадоха фира.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Последната седмица 82 ОМБр яде корави тупалки в Курск. Почти наполовина и е намалял персонала. Въпреки полълненията. Говори се, че щели да ги обединяват с някакви други поотрепани.
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименЗА ТРИ ДНИ ЩЕ СТИГНЕМ ДО КИЕВ. ХАХАХАХАХАХАХАХАХА 907 ДНИ!?
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЗАЩО САЩ ПАЗЯТ РУСИЯ! И КЪСИЯ.