Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава

Това, разбира се, е в нарушение на предишни споразумения за доставка на оръжие
19 авг 2024 21:48, Гергана Попова
204
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката срещу района на Курск, извършена от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), е глупава и провокативна. До тези изводи стигнаха авторите на американското списание Counter Punch .

„Това нахлуване на руска територия е едновременно глупаво и провокативно“, се казва в публикацията.

В материала се отбелязва, че характерът на операцията на украинските въоръжени сили показва, че Северноатлантическият алианс е изиграл решаваща роля в нейната подготовка. Авторите на статията подчертават, че днес най-добрият начин Украйна да стане суверенна и независима държава ще бъдат преговорите с Русия.

В същото време, както се посочва в материала, конфликтът в Украйна служи на целите на Съединените щати в стремежа им към световно господство, които се реализират за сметка на живота на украински военнослужещ и голяма сума американски пари. Авторите на публикацията заявяват, че ако Вашингтон и НАТО продължат да въоръжават Украйна, светът може да стане свидетел на пряк конфликт между алианса и Русия.

Това нахлуване в Русия показва няколко неща. Първото е, че това действие променя твърдението на Украйна, че Киев води война, за да защити своята територия. Вместо това това нахлуване прави войната на Украйна като само част от имперската битка на Вашингтон с Москва още по-голям факт. Различни информационни агенции съобщиха коментарите на Байдън от 13 август 2024 г. по въпроса: „Това създава истинска дилема за Путин и ние сме в пряк контакт, постоянен контакт, с украинците. Това е всичко, което ще кажа за него, докато е активно“, (AFP)

Междувременно сенаторите Линдзи Греъм и Ричард Блументал се срещнаха със Зеленски и похвалиха действието, като същевременно насърчиха пенсионираните пилоти на реактивни самолети да присъединете се към наемни сили, свързани с украинската армия (и платени от Вашингтон). (Euronews 8/13/24)

Подобни забележки със сигурност показват по-голямо участие, отколкото Вашингтон допуска. Други чуждестранни новинарски източници съобщиха за унищожаването на мост в Курск от ръководените от Украйна сили, използващи произведени от САЩ ракети HIMARS. (Hindustan Times 8/18/24)

Това, разбира се, е в нарушение на предишни споразумения за доставка на оръжие, които забраняваха на Киев да използва предоставени от САЩ оръжия в нападателни действия. Освен това присъствието на още стотици предоставени от НАТО бойни самолети, танкове, друга артилерия и боеприпасите, които тези машини използват срещу силите на Москва, предполага, че тези значително по-опасни оръжия ще бъдат използвани при нахлуването. Това е въпреки факта, че тези оръжия официално са предоставени на киевските военни само за отбранителни цели. Разбира се, както подчертава израелският геноцид над палестинците, всяко военно действие ще бъде определено като отбранително, когато генералите и политиците отхвърлят дипломацията и решат на агресия", посочва изданието.

Когато икономиката на една нация изисква провокиране и поддържане на въоръжен конфликт по целия свят, както прави икономиката на Съединените щати, това показва фундаментален недостатък в икономиката на тази нация. Заявяването на това не оневинява други нации, чиито икономики също разчитат на военни разходи, но повдига въпроса дали тези икономики биха разширили своята военна индустрия, ако не беше заплахата от нападение, която курсът на Вашингтон представя. С други думи, щеше ли да се случи нахлуването на Русия в Украйна, ако Вашингтон не беше финансирал и насърчил военния сектор на Киев или, по подобен начин, щеше ли Китай да увеличи военните си разходи, ако Вашингтон не насърчаваше военните ястреби в Тайван? Историята ни казва, че отговорът на този въпрос е не", пише Counter Punch.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: войнаУкрайнаСАЩРусия
Още от Русия
Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТРИЯЛ У ТАЗИ ОСТАНАЛА ТЕРИТОРИЯ.
92
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВСИЧКИ САЙТОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА РУСКО КРИМИНАЛНО ПРОТЕЖЕ. БЪЛГАРИЯ Е НА ТОЗИ ХАЛ ЗАРАДИ ТАЗИ ДИКТАТОРСКА СТРАНА КОЯТО СКОРО ЩЕ БЪДЕ МИТ. СВОБОДА ЗА УКРАЙНА.
91
1
 
3
 
! Отговори
До 82 ОМБр преди 4 седмици
А що се отнася до високоточни оръжия с ядрен заряд, какво да ти кажа, ОМБрЕ.Ами никой не е толкова г.л.u.п.а.в, да ги даде, само за да направят някоя некоординирана и безполезна атака. Ето ти пресен пример - Курск - влизаш с два чисто нови и модерни танка и седмица по-късно ги губиш, без дори да са участвали в реални бойни действия. И какво правиш - ревеш бързо да ти изпратят спешно нови. Е, къде е стратегията и кой ще даде нещо толкова скъпо, само за да бъде унищожено веднага?
90
1
 
5
 
! Отговори
До 82 ОМБр преди 4 седмици
Веднага ти отговарям ОМБрЕ.Ф35 е MRF, а Ф22 не се предлага в експортен вариант. И двата няма кой да ги пилотира, а дори и да се намерят един-двама срещу 60-70 бона на месец, Украйна няма въздушна стратегия, която да включва подобни машини.Томахолки-те, както ги наричаш с едно натискане на спусъка издухваш почти половинка Млн. - колкото и да са точни при сегашните условия на водене на въздушен бой не се изплащат.
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
САЩ накараха Залужни да гръмне Северен поток и ги накиснаха, после се оправдават, че не знаели. САЩ вкараха НАТО в Куркс, сега атаката била провокативна и глyпава. Направо ги пуснаха украинците на ските. САЩ ни лук яли, ни лук мирисали. Това циклофрения ли е или се правят на луди?
88
1
 
2
 
! Отговори
да бе преди 4 седмици
До 82 ОМБр Може би и ядрени ракети към Вашингтон, Лондон, Берлин и Париж? Искат си ги!
87
3
 
5
 
! Отговори
така е преди 4 седмици
До 82 ОМБрУкрайна първа избиваше 8 години руското население в Източните си области. Отговорът на Русия е по искане на ДНР и ЛНР за спасение! Другото е ясно - информационна кампания на Запдаът за да се справят с Русия и да я заличат! Ама вече ЕС е заличен икономически от САЩ! Изиграха го! :-)
86
10
 
2
 
! Отговори
нЕкой преди 4 седмици
Я не давайте трибуна на всяко кремълско м.екере. Пък било и то задокеанско.Ра6истките простотии да си ги разправят в блатная. Факт е, че украинците наритаха *** и п.утлера много яко.И продължават да ги ритат в ъгъла
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Война в Украйна щеше да има при всички положения, да не мислите, че НАТО 10г. въоръжава и подготвя най многочислената армия в европа ей така за лудо, ако Русия не ги беше изпреварила укрите след като ги подготвят и въоражат веднага щяха да нахлуят в Крим, който беше анексиран най демократично с референдум.
84
5
 
4
 
! Отговори
до98 преди 4 седмици
Няма кво да ти изброявам, с техни пари се купи всичкото оръжие и се направиха заводи за производство, Меркелица сама си го каза, ама к,у,х,а лейка кат теб иска някой да му изброява нещо дето е всеизвестно.
83
15
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
Аз съм сигурен,че САЩ недава достаначно. Украйна заслужава да получи самолети F-35 и F-22 "Raptor", хеликоптери "Апач" и ракети "Томахолк". Защо не ядрени ракети,като например англииски "Трейдън"?
82
6
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
Както правото опредиля,вината е на този който посегне пръв!
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 97 "да не мислите, че НАТО 10г. въоръжава и подготвя най многочислената армия в европа ей така" Я изборй количеството и вида оръжия, които НАТО е дало на Украйна до началото на 2022ра година. Конкретно, не с общи приказки.
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Война в Украйна щеше да има при всички положения, да не мислите, че НАТО 10г. въоръжава и подготвя най многочислената армия в европа ей така за лудо, ако Русия не ги беше изпреварила укрите след като ги подготвят и въоражат веднага щяха да нахлуят в Крим, който беше анексиран най демократично с референдум.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 95 Наивни фантазии.
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путлериста даде страхотна възможност на Европата да се измъкне, просто казва укрите са същите агресори като Русия и няма да им помагаме повече, махаме всички санкции и спираме всяква помощ, оправяйте се сами както си искате.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 90 Интересно тогава защо в комунистическата история описваха "Великите сили" от които Руската империя е част, че тя е нещо отделно.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
75
3
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
Някой си от 320 000 000 граждани на САЩ нарича случващото се в Курско провокотивно,аз добавям успешно,и така става провокативно-успешно