Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението

Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск
19 авг 2024 22:02, Нели Христова
267
Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението
Снимка: БГНЕС

След началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курската област преговорите за мир вече не са в дневния ред, а Владимир Путин се фокусира върху отмъщението, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Изданието пише, че в навечерието на операцията президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал множество сигнали за готовност за преговори: той лично обяви възможността за прекратяване на войната през тази година, изпрати външния си министър в Китай и проведе редица международни срещи, "на които той се надяваше да привлече подкрепа за позициите на Украйна и да проправи пътя за по-широко споразумение“.

Тези инициативи бяха в рязък контраст с предходните две години, когато Зеленски отказа всякакъв намек за отстъпки към Русия.

Но атаката срещу Курската област "разби на пух и прах прогнозите, че двете страни могат да се придвижат към прекратяване на огъня“.

Сега "Киев прави рискован залог, че инвазията ще му даде нови лостове за сключване на изгодна сделка с Кремъл“. Двама бивши руски служители обаче твърдят, че перспективите за преговори за прекратяване на огъня са станали дори още по-далечни. Според един от събеседниците на изданието, че сега Путин е фокусиран "не върху мира, а върху отмъщението".

Украински официални лица подчертават пред NYT, че гореспоменатите публични думи на Зеленски, съчетани с тайното планиране на офанзива в Курска област, "са две части от една и съща стратегия“.

Но "далеч не е ясно дали комбинацията от военен и дипломатически натиск ще проработи с Путин, който досега се е сблъсквал с политически и икономически пречки у дома и е показал, че е готов да направи големи разходи, за да победи Украйна“, се казва в статията.

Руският политик Григорий Явлински, който се срещна с Путин миналия октомври, за да настоява за прекратяване на огъня, твърди, че има надежда за прекратяване на боевете тази година. Но според него тя се е сринала след настъплението на ВСУ в Курска област.

"Събитията, които току-що се случиха, намалиха всички тези шансове, те ги свалиха напълно от дневния ред“, обобщава Явлински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Руска мъка, Глупости не ни се четат! Та вие даже не познавате руски автори, само Пушкин, Тургенев и Гогол знаете, а не само те са писали и са руски писатели! И Гогол е руски писател, такава нация "украинец"(покрайнина) няма!
116
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нищо не е вярно в тази статия, но по принцип е така медиите са за да прикриват някои неща . Този който се договаряше с Русия вече се отказа от надпреварата за президент ,Байдън държеше юздите на украинците 2 г и 6 месеца но вече други казват какво ще става . Малко са посърнали кремълските кръволоци но времето ще покаже.
115
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гарантирам ти, че руснаците са били доста по-напред от останалите европейци, доста по-напреднали, многообразни и оригинални в архитектурата си -------////--------- Затова ли няма читав средновековен руски замък или катедрала? А за московския Кремъл и Василий Блажени са докарали италиански архитекти? Да вие бъ в тьпите рузки отреп ки...
114
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кремълското джудже винаги е било злобно и отмъстително
113
9
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
Не може да има никакви преговори с човек, който е дошъл да те убие. Просията просто ще бъде унищожена бавно и методично. Много скоро кьосавия кремълски *** че спре да прави фасони и откровено че мяуче за примирие, но няма да го огрее.
112
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Руска мъка Да знаем, вие сте изкопали Черно море, а французите произлизат от украинците, "викинги" се били появили, кога бе, някоя друга глупост от украинската и западна психиатрия, няма ли да сервирате?
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
116 Точно така е. Русия е лоша имитация на запада.
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Скандинавски Валдемар = Руски Владимир..
109
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кое било без идея,цялото бившо руско оръжие в Европа свърши,дори руснаците като заловят броня просто я пребоядисват и връщат в боя.50 процента от наличното западно въоръжение и оръжеини запаси оттекаха.Воиската им стана най-обиграната в бои в света,нищо тук не е случаино,след глупоста с Курск няма да има повече мир ,ще доиде това преразпределение
108
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този човек Путин тотално се побърка. Дори вече таксиметровите шофьори не знаят какво мисли...
107
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин лъга света, че праща войници в отпуска, провежда учения край границата с Украйна. Но зелените човечета се оказаха сепаратисти, част от руската армия която нахлу в суверенна Украйна и отвори широкомащабна война на нейна територия. Путин винаги лъже. Стреми се към световно господство. Затова отвори втори фронт в Газа, като организира и подкрепя арабските терористи, насъсквайки ги срещу НАТО и ЕС.
106
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Руска мъкаТи разглеждал ли си стара руска архитектура или скици? Доста разнообразна и оригинална е, с нищо не може да се сравни! Гарантирам ти, че руснаците са били доста по-напред от останалите европейци, доста по-напреднали, многообразни и оригинални в архитектурата си в която често има и елементи на вентилация и други много практични изобретения, които при останалите европейци липсват, може би, защото са се намирали на два континента и са разполагали с повече идеи.
105
6
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Оффф ботокса сега вече ял да отмъщавал след 3 г вайна.........
104
7
 
9
 
! Отговори
Руска мъка преди 4 седмици
Копейки, вие знаете ли кой създаде Новгород? Викингите. А знаете ли кой завладя Сибир? Украинецът Ермак. А знете ли кой освободи руските мужици от крепостното робство? Германецът Александър Първи. Впрочем и Екатерина Велика е германка. А знаете ли кой изгради руската промишленост и атомна енергетика? Грузинецът Сталин.
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Копейки как върви спец излагацията копейки
102
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ТRолът пак се е окъкал - повтаря вече десетки пъти една и съща тъпня, друго му не хрумва на празната главуна. Нищо. Важно е какви са фактите. А те са напредък на Русия в Донбас и смилане на остатъка партизани в блатата под Курск и на военната подарена техника.
101
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путлериста даде страхотна възможност на Европата да се измъкне, просто казва укрите са същите агресори като Русия и няма да им помагаме повече, махаме всички санкции и спираме всяква помощ, оправяйте се сами както си искате.
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Руска мъка Кремъл е копие на едноименната крепост от град Казань. И си забравил да споменеш първият Космонавт - Юрий Гагаренко.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Война в Украйна щеше да има при всички положения, да не мислите, че НАТО 10г. въоръжава и подготвя най многочислената армия в европа ей така за лудо, ако Русия не ги беше изпреварила укрите след като ги подготвят и въоражат веднага щяха да нахлуят в Крим, който беше анексиран най демократично с референдум.