Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението

Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск
19 авг 2024 22:02, Нели Христова
267
Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението
Снимка: БГНЕС

След началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курската област преговорите за мир вече не са в дневния ред, а Владимир Путин се фокусира върху отмъщението, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Изданието пише, че в навечерието на операцията президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал множество сигнали за готовност за преговори: той лично обяви възможността за прекратяване на войната през тази година, изпрати външния си министър в Китай и проведе редица международни срещи, "на които той се надяваше да привлече подкрепа за позициите на Украйна и да проправи пътя за по-широко споразумение“.

Тези инициативи бяха в рязък контраст с предходните две години, когато Зеленски отказа всякакъв намек за отстъпки към Русия.

Но атаката срещу Курската област "разби на пух и прах прогнозите, че двете страни могат да се придвижат към прекратяване на огъня“.

Сега "Киев прави рискован залог, че инвазията ще му даде нови лостове за сключване на изгодна сделка с Кремъл“. Двама бивши руски служители обаче твърдят, че перспективите за преговори за прекратяване на огъня са станали дори още по-далечни. Според един от събеседниците на изданието, че сега Путин е фокусиран "не върху мира, а върху отмъщението".

Украински официални лица подчертават пред NYT, че гореспоменатите публични думи на Зеленски, съчетани с тайното планиране на офанзива в Курска област, "са две части от една и съща стратегия“.

Но "далеч не е ясно дали комбинацията от военен и дипломатически натиск ще проработи с Путин, който досега се е сблъсквал с политически и икономически пречки у дома и е показал, че е готов да направи големи разходи, за да победи Украйна“, се казва в статията.

Руският политик Григорий Явлински, който се срещна с Путин миналия октомври, за да настоява за прекратяване на огъня, твърди, че има надежда за прекратяване на боевете тази година. Но според него тя се е сринала след настъплението на ВСУ в Курска област.

"Събитията, които току-що се случиха, намалиха всички тези шансове, те ги свалиха напълно от дневния ред“, обобщава Явлински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мирът, винаги е на дневен ред, винаги, рано или късно, ще се седне на масата за преговори!
136
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става със санциите и изолацията? Гладуват ли, гладуват ли руснаците след санциите и изолацията?
135
19
 
14
 
! Отговори
Joker преди 4 седмици
Със всеки изминал ден, бута Русия към пропастта! Даже и да спечели войната, което ще е още минимум 2-3 години, тази победа ще е пълна изолация със Запада! Което означава глад за руснаците! Да знма че много децв, не могат да го разберат това, ама аз съм бил в Москва 83г и знам какво е глад! Колкото и да курназ Русия, тя е зависима от Запада!
134
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Обичаме Русия, победа за Русия и здраве за украинци и руснаци!
133
10
 
4
 
! Отговори
Joker преди 4 седмици
То мирът никога не е бил на дневен ред! Путин си играе на свирката на американците и още не може да се усети??? Къв е тоя мозък???
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никой няма да избегне възмездието. Живеем в свят на дигитализация, всичко е записано и документирано, всичко са пази.
131
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
130
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Той още от началото на глупавата война, която сътвори, е фокусиран върху отмъщение и безцелно потисничество
129
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Стига си се въодушевлявал. В Курск украинците имат 3,5 пъти повече загуби от навсякъде другаде. И 4 - 5 пъти повеече техника унищожават от навсякъде другаде. Курската ситуация е изгодна за руските военни. С малко ресурси постигат по - голям резултат.
128
15
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
И правилно! Натовските марионетки в Киев трябва да бъдат унищожени....
127
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин неспирно *** големия украински Курск. Хванал е мускулна треска на скулите от толкова лигавене...еле пък отново инжекцийки с ботокс?!
126
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин та Путин! Путин е просто добър ръководител на най-голямата и могъща държава на нашата планета - нищо повече. На запад все той им е в устата защото не им се огъва и ги слага на място. Защо никой не лае така по Байдън или по онази крехка и комична женичка в Германия? А какво да кажем за френското геронтофилче? Слабите ръководители са най-добрите противници затова и Русия си трайка, че да не ги сменят. Само така може да мачка цялото НАТО на украинска територия и то съвсем сама.
125
11
 
13
 
! Отговори
До до мхм преди 4 седмици
Съгласявам се, че копейките са болни. За жалост няма ваксина за русофилската болест.
124
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що за басни сте преписали пак, бе? Путин нищо не е казвал за отмъщение, Путин си трае, а войските му не спират. Три ключови селища са под обстрела на стволната артилерия на руснаците, и в трите селища тече евакуация на цивилните.Вчера пет превзети села, днес две или три, работата отива на cekиш.Е,след Минските споразумения,след Истамбулския договор и след този мародерски заход на хохлите на кой не му е ясно с какви пoдли мekepeта си имат работа руснаците? Бой, трепане и плитко заравяне за хохол.
123
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Русия все още си мислят, че са империя със световно значение, което може да диктува световния ред. Живеят в някакъв измислен свят на който само те вярват.
122
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украинците пуснаха слух, че ще имат преговори с руснаците. А преговори не са планирани изобщо от руснаците. След това украинците нападнаха Курск. Сега пак те пускат слуха, че заради това преговорите са провалени. И след това цял свят се чуди защо се държат като биполярни. Живеят в някакъв измислен свят на който само те вярват.
121
8
 
15
 
! Отговори
до мхм преди 4 седмици
Шизофренията при тях не е нещо ново. Копейките са единствените хора на света, които на 3-ти март полагат венци пред паметника на Цар-Освободител, Руската империя, а на 9-ти септември се прекланят пред паметника на Червената армия, която изби белогвардейците на Цар-Освободител. Това са болни хора.
120
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименДо колонизацията и забогатяването на западните държави от колонизацията и грабежа на други народи, в западна Европа не е съществувало нищо особено, нито "Римска империя" е съществувала някога! Развитието им започва, при забогатяване от колонизацията и използване на робски труд!
119
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименЦърквата в Истанбул се ремонтирана няколко пъти, за да не се разпадне, като са сложили и допълнителни постройки отстрани, за да не рухне, толкова за тази "архитектура". И как доказа кога конкретно е построен Колизеума, баба Ванга ли ти нашепна или беше на откриването?
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво го слушаш тоя тролей, били по напред от останалите европейци МУАХАХАХАХАХ В Истанбул още стоят стените на Византия, Да не говорим пък за римския колизеум построен преди 2000 години, а руснята е създадена 1500 години по късно МУАХАХАХАХ