Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск

Руските войски са загубили само няколко единици техника
19 авг 2024 11:11, Нели Христова
164
Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск
Снимка: БГНЕС

Украинските въоръжени сили твърде бързо губят ценна бронирана техника в Курска област, която са получили от западните страни. Това има смисъл, ако има успех, пише Forbes.

"...Бързото настъпление струва на украинския експедиционен корпус, състоящ се от около половин дузина бригади и няколко отделни батальона и спомагателни части, значително количество ценна бронирана техника“, посочва изданието.

Медията отбелязва, че руските войски са загубили само няколко единици техника.

"Съотношението на загубите на оборудване – големи украински отписвания в сравнение с относително малкия брой руски отписвания – е необичайно“, продължава Forbes.

Дали големите загуби си заслужават за Генералния щаб в Киев зависи от целите на нахлуването и дали съотношението на загубите ще се промени с развитието на кампанията в Курск, отбелязва изданието.

Oryx изчисли, че през първите девет дни от операцията украинците са загубили четири танка и 41 пехотни машини. Сред загубите бяха рядък британски танк Challenger 2 и няколко американски бойни машини Stryker.

 "Изчерпването на техниката на пехотата, включително верижните бойни машини и колесните транспортьори, е особено остро за украинските въоръжени сили. Те губят тези ценни машини с почти два пъти по-голяма норма. И докато средното ниво на загубите се оценява за целия фронт от 1000 километра на по-широката война, тези загуби при Курския плацдарм се случват на фронт от 80 километра“, отбелязва Forbes.

Според медията загубата на толкова много ценна техника може да не притесни украинските плановици, ако, разбира се, стратегическите успехи на Курската кампания оправдаят материалните разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от Русия
Залогът на Зеленски: Успехът на шокиращата руска офанзива виси на косъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
В Курска област всу е в капан,губи много жива сила и техника.
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
загубата на техника върви заедно с загубата и на личния състав на бандерите
37
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знам кой какво губи, но мужиците за две години са дали около 500 хиляди жертви и почти толкова осакатени. А това е страхотен демографски срив в блатная.
36
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
няма никакво съмнение, цялото това недоумение пълзи към пълно поражение
35
6
 
24
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 4 седмици
Всичко е планирано.За 2 седмици украйнците загубиха техника колкото за цяла година в Донбас.ССъщо.и толкова хора загубиха.Това че руснаците проспаха атаката беше капан в който Червенски налапа червея като най големия сом в света
34
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
всичко върви по план, укропите правят всичко възможно да достигнат най-бързо до пълното си поражение...
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да наштрапаш мотиката и да та удари сапът по челото, баце.
32
1
 
9
 
! Отговори
бай Бай преди 4 седмици
да де, ама щом укро-войниците не искат да губят бойна техника - да подават позивна "Волга 149.2 MHz", и ще си я запазят, безопасно преминавайки с нея към другата страна...Ако не - изгарят в натовските машини, барабар с кръста дето са го изтипосали (за прицел)
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
какъв е тоя катун на снимката.. напомня ми на филма "таборът отива към небето"...
30
2
 
21
 
! Отговори
Зелена шишарка преди 4 седмици
12 км за 13 дни - това е успехът на ВСУ в Курска област! Всъщност, те стигнаха до там още на 2-рия ден, от тогава руснаците ги доубиват на место, а Зеления изпраща още подкрепления, много умно )))
29
1
 
14
 
! Отговори
Зеленски преди 4 седмици
Дай пари, дай, дай, дай, чуваш ли какво ти говоря!!! Давай, БЕ!
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Курск от 80 години металотърсачите удрят само на нацистко желязо!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Психиатър ... демек Русия си е подредила бойната техника на колони за да могат окрите по удобно да ги унищожават.. егати и просттотията си писал..
26
0
 
4
 
! Отговори
За Курск преди 4 седмици
Аз мога ли да се уредят покрай бай Данчо иназ да продавам оръжие на двете страни, или там е само за батковци?
25
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До Психиатър За Авиацията правиш ли разлика между ПОРАЗЕНА и УНИЩОЖЕНА? Да има доста поразени основно Хеликоптери, но тези хеликоптери колко бронемашини и пехота са изтребили в отговор ВСУ не съобщават. Има десетки Видео от РФ Ми-28 и Ка-52 с непрекъснат "кадър" как за 2-3 минути унищожават 4-5 цели в наистина сериозни взривове дори и от 10км оптиката показва грандиозни взривове след попадане на руски ПТУРС във ВСУ техника
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гнусни лъжци ,за 10 дни губят не 5 а 50 танка,7 рсзо,256 бронирани машини ,45 бронетранспортйора,25 оръдия, видеата с унищожената и горяща техника не можеш да ги скриеш с цензура.Има видея с кокументите на машините ,преди 10 дена минат технически преглед ...Убити са над 3500 единици,елитна пехота обучена на запад .Видеата с колоните пленници също ги има
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе важното е,че"побеждават"тъпунгеритв,а това че ще бъдат загробени хиляди няма значение!
22
3
 
27
 
! Отговори
Телескоп преди 4 седмици
Касапница , за да може бай Данчо да си продава оръжието. Смъртта е от двете страни, няма печеливши. Само смърт. Печели само бай Данчо.
21
7
 
1
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Да ходят пеш! Хитлер имаше право да напада керваните, койти снабдяваха Сталин с ленд - лиз, а Путин не смее! Хитлер бе храбър мъж! Гибелта на Кервана PQ - 17!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Въобще имат ли линии за доставки укрите?