Украинската инвазия показва, че няма да има отстъпки при преговори

Надежда Нейнски: Русия няма тези „червени линии“, за които се говореше
19 авг 2024 09:44, Гергана Попова
68
Украинската инвазия показва, че няма да има отстъпки при преговори
Снимка: БГНЕС

С офанзивата си украинците целят, разбира се, и да променят началната точка, от която ще бъдат водени едни бъдещи преговори между руската и украинската страна. Това каза за bTV Надежда Нейнски, бивш министър на външните работи. По думите й, основната цел на украинската страна беше да предотврати, да ограничи нападенията, които имаше от руска територия.

„По официални данни производството на военна промишленост в Русия възлиза на близо 7% от БВП – на практика цялата руска икономика е военизирана. Украйна е демократична държава, тя не може да си позволи да поддържа такава военизирана икономика и се очаква, че ако започнат мирни преговори западните правителства ще намалят доставките на оръжия за Украйна и това ще даде възможност на Русия да вземе много голямо предимство“, каза още Нейнски.

„Това, което направиха украинците, на практика доказаха, че те не са готови да правят отстъпки по отношение на територията. Русия както винаги иска мир – но при нейните условия. Тоест отнемайки голяма част от територията на суверенна Украйна“, обясни още Надежда Нейнски.

Според Надежда Нейнски, с тази офанзива на Украйна се разбра, че Русия няма тези „червени линии“, за които се говореше.

"Русия неведнъж е казала, че ако агресия бъде проявена спрямо руска територия, това ще доведе до отговор от страна на Русия с ядрено оръжие. Видя се, че това нещо не е вярно“, добави още тя.

„Времето, което мина от изявленията на Иран до този момент, показва, че те не са склонни да отговорят драматично – така, както се очакваше. Не само външният министър на Великобритания, но и държавният секретар на Щатите посети Близкия изток – 3 са основните цели, които се преследват и на разговорите в Доха. Това са освобождаването на израелските заложници, прекратяването и извеждането на израелски войски от Газа и връщането на палестински затворници“, обясни тя и каза, че остава обнадеждена за постигане на мир, независимо, че Близкия изток „винаги е бил зона, в която можем да очакваме всякакви изненади", каза Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от Русия
Залогът на Зеленски: Успехът на шокиращата руска офанзива виси на косъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
торбалан преди 3 седмици
тая баба яга пак се изходи след тая инвазия на шмъркомана и евро*ейските нямат полезни ходове , колкото до преговори , просто няма да има до пълната капитулация на фашистката хунта
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво означава червена линия? Ами след като някой я пресече ще последва нещо. Тая какво очаква да последва? Ядрена бомба? Не е умна момата май. Да си остане там при гаражите и с техния менажментр да се занимава.България пресече червените линии за няклои неща и сега се страхува, че ако не си ползва уговорения транзит ще плаща милярд ии нещо неустойки. А няма да може да го ползва. Не е умна тая баба. А приличаше на умна. Явно само гащите и са я издигнали.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия предаде на Иран С400 в резултат на някои действия на запада. Увеличи си територията в Европа с богати на ресурси части. Промени териториалните си води в Беринговия пролив. Промени валутната политика на поне 10% от страните по света в антиевропейска и антиамериканска. Изгони западни страни от традиционно техни африкански колонии. Национализира евро - американски фирми. И това е резултат от това, че някой е пресякъл някакви червени линии. Тая не осъзнава какво значи червена линия.
57
0
 
4
 
! Отговори
Не е така преди 3 седмици
Украинската инвазия показва, че САЩ не разрешава преговори, а целта е война до последния украинец.
56
2
 
6
 
! Отговори
Евреи фашисти! преди 3 седмици
Юдео-ционистите, като тая, настройват целия свят с/у Русия!
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
това е единствената защита на курската операция на зеленски, при това от българин, но какво да се очаква от надежда михайлова която стана външен министър след майдан и точно по украински беше свалена с избори, от 50% паднаха на 20% колкото на БСП, която смятаха че са унищожили, а царят беше приет като единствената възможност да свалят правителството на костов
54
5
 
2
 
! Отговори
Киев за три дня преди 3 седмици
До Анонимен и кога ще е тази капитулация?
53
4
 
19
 
! Отговори
До нещото НЕинска преди 3 седмици
Според тази възрастна госпожа Русия била искала примирие, но Украйна нямало да прави отстъпки и не желае преговори ?! Явно годините и външния вид на баба Нада си казват думата. Липсата на внимание и деменцията я побъркват. А всъщност положението за нацистите на Източния фронт се влошава с всеки изминал ден. Русия продължава да освобождава населени места едно след друго в Донбас. Където отбраната на Укро Вермахта е пред разпад. При Курск фашистите само изгарят ценните си резерви без да има смисъл
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Камикадзе акцията е проведена под натиск от САЩ, с цел да се оправдае по някакъв начин пред американските граждани даването на пари на бандеровския режим и да се устиска положението до изборите през ноември. А след това майната му на зеления.
51
4
 
12
 
! Отговори
11 преди 3 седмици
"до отговор от страна на Русия с ядрено оръжие. Видя се, че това нещо не е вярно" - Ти кво искаш, ma увцъъ - Путин да ти докаже, че може да бомби с ядро ли ma? Аман от луди! Горе някъв го лопнала керемидата у чутурата, тука няква продажница иска ядрена война.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никой не е готов за отстъпки, но в крайна сметка му се налага да ги прави.
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинската терористична провокация показва, че няма да има преговори. Ще има безусловна капитулация на бендеро-нацисткия киевски режим.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Освен ако всичко не върви по план. Разбира се, никой не очаква тая вмирисана пъча да е наясно с военна стратегия.
47
3
 
28
 
! Отговори
Azz преди 3 седмици
"...на практика цялата руска икономика е военизирана. Украйна е демократична държава,..." хахахахахахаДве толкова смешни изречения едно след друго :)
46
3
 
28
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 3 седмици
Това чи футско пачавре отде изпълзя?...
45
3
 
16
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 3 седмици
Путин не използва ядрено оръжие срещу Украйна,но ще бъдат използвани вакуумни бомби и може би ще бъдат използвани фаб-9000.
44
3
 
27
 
! Отговори
!!! преди 3 седмици
Тази дори не трябва да се коментира......
43
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За едно е права тая вмирисана на нафталин.....няма да има отстъпки при преговори. Руснаците просто ще вземат всичко на изток от Днепър плюс Одеса.
42
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ППДЕБЕЕЦ Алфа и бета сабаките Путин и Медведев спряха да лаят от страх.
41
4
 
23
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Едно куче, когато лае, обикновено на хапи. Спре ли да лае, те напада изневиделица. Медведев спря да лае. Путин също почти не говори.