Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия

Украйна може да преговаря с Русия за мир, според чешкия президент
20 авг 2024 22:45, Гергана Попова
279
Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Влизането на Украйна в НАТО не трябва да зависи от това страната, изправена пред руска агресия, да контролира цялата й територия, каза президентът Петр Павел в интервю за Novinky.cz и Právo. Той посочи следвоенното влизане на Западна Германия в Северноатлантическия алианс. Лидерите на страните от НАТО на юлската среща на върха във Вашингтон обещаха на Украйна необратим път към алианса и дългосрочна военна помощ, но страната не получи директна покана за НАТО.

Павел очаква, че през следващите години Украйна може да преговаря с Русия за мир. Според президента споразумението може да означава, че Русия ще окупира част от украинската територия за дълго време, но без демократичните държави да приемат промяната на границите.

„Смятам, че пълното възстановяване на контрола върху цялата територия не е необходима предпоставка. Ако има демаркация, дори на някаква административна граница, тогава можем да приемем тази административна граница като временна и да приемем Украйна в НАТО на територията, на която тя ще контрол по това време“, каза още Павел.

Чешкият президент вижда прецедент в историята за подобен ход.

„Нека да погледнем например Германия. Имаше разделение на Германия, което не беше прието от всички западни страни и въпреки че част от Германия беше окупирана от Съветския съюз, Германия, тоест останалата част, беше приета в НАТО, вече през 1955 г. Така че мисля, че има както техническо, така и юридическо решение, което да позволи на Украйна да се присъедини към НАТО, без да влиза в конфликт между НАТО и Руската федерация“, посочи Павел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от Русия
Ще помогне ли Европа на Путин да победи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може да влезе в НАТО,ама американците ги е страх от руснаците,щото видяха че техните супер,хай-тех и ултра модерни оръжия на бойното поле не са това което се мъчат да ни убедят ,че са ...та затова ,иначе ако чувстваха превъзходството над руснаците досега да са ги нападнали...
158
8
 
11
 
! Отговори
КУРСК Е УКРАЙНА!!! преди 3 седмици
Ако не влезе в НАТО - може да влезе в Москва. Ахахахахахахаха
157
4
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 3 седмици
"A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Курск?" - - - Няма как да се върне онова, което никога не е било вземано.
156
8
 
8
 
! Отговори
КЪРВЯЩИЯ ПУТИН преди 3 седмици
До ЗАТВОР ЗА BIDEN/ СССР ОТДАВНА ГО НЯМА БЕ ИДЕОТТ НИЕДЕН!
155
1
 
11
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
200, аз не съм казал, че ГДР не е била окупирана. Казвам, че и до днес Германия се съобразява с окупационните договори. Дефакто тя е един вид колония на САЩ, но колония без ресурси. В тая колония обаче бяха и още се привлича брадата и муурргава работна ръка.
154
10
 
4
 
! Отговори
КЪРВЯЩИЯ ПУТИН преди 3 седмици
мир нещем! ИСКАМ ДА МИ ВЛИЗА КУРСК В ЛАКОМИЯ ПУТИН!
153
7
 
10
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА BIDEN преди 3 седмици
НЯМА как Украйна да влезе в НАТО.. УКрайна е част от СССР. ДЕйстващите граници на СССР са потвърдени с кръвта на стотици милиони убити в изсключително жестоки войни..НАркомани от САЩ наредиха жестока братоубииствена война в СССР с помоща на предатели и чужди шпиони окупирали КИЕВ 2014 ..ОТ 2014 до 2022 са убити зверски вкл изгорени живи десетки хиляди БЪлгаро православни . Януари терористите от САЩ дадоха указания на предателите на властв МОСква за ужесточаване на масовите убииства ..
152
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ППДЕБЕЕЦ ГДР си беше окупирана от рашките, докато мъртво пияния Елцин не ги разтури съветските войски там комрад :)))
151
2
 
10
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
,а Беларус не знам дали е сила и дали имат лопати в армията, но определено имат Искандери с ядрени бойни глави.
150
2
 
10
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Тоя нещо се обърка за окупацията на Германия. Германия и до днес е окупирана от САЩ, окупацията не е приключвала. Просто от съветска окупация, ГДР мина на американска окупация. И нека тоя шушлек да каже, защо по канавките след ВСВ е било пълно с трупове на бягащи цивилни немци. Скоро ми попадна документален филм, показващ тия трупове в канавките, които са били застреляни от дядото на тоя идиom.
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До сега не беше в НАТО. Сега като има война трябва да е в НАТО. Бизнеса с оръжие е отвратителен
148
2
 
12
 
! Отговори
След нахлуването преди 3 седмици
В Курск, приключиха нещата. Украйна евентуално ще бъде Киев.
147
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 188 Няма как да стане. Никоя Украйна няма да стъпи в никакво НАТО. 1) САЩ не ги искат 2) Путин скоро каза, че Украйна няма да участва в никакви военни или икономически блокове. Преди можеше в ЕС, сега вече и там не може. Щом най големите военни сили го казват, няма как един чешки *** да се надскача, Чехия е военна въшка на челото, нищо повече.
146
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То пък Беларус голема сила, сигурно с тоягите ще нападат Украйна :)))
145
3
 
15
 
! Отговори
мокри сънища преди 3 седмици
На кое казват украйна? Тази таканаречена територия вече е окупирана, хората отдавна са избягали. Какво НАТО, какви изкълчени мечти на американци и англичани? Време е западняшките слепци да проумеят, че вече не са фактор на световната сцена. Всичко приключи! Украйна не съществува. Русия отново си върна нейната земя. Толкоз. Пийте по няколко студени води, че последно време много се припотявате.
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръгнат ли да кроят тия планове, веднага ще има нахлуване от Беларус и Приднестровието, тази схема може да сработи само ако отпишат 3/5 от покрайна.
143
2
 
6
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Ама и вие сте едни!Нали трябва да се размахва морковът,че да го виждат "зайците",пардон украинците,за да имат стимул да бягат след него,нищо,че вместо да получат"морков"влизат в капана и оттам в кожодерната.В Европа и страните от НАТО им е позволено да влизат само във вид на шапки,ръкавички,яки и кожени палта.
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само че когато Западна Германия влезе в нато, това си беше отделна държава. Ако разцепят покрайна на две, и премахнат всички конфлитни региони - тогава да - тази нова малка държавица наречена Западна Покрайна може да бъде приета в нато. Но държава, която е в активен конфликт не може. А за голямо съжаление на полския селю, в момента в който дори тръгнат да правят такива шантажи, броят на укро региони с активни военни действия моментално ще се увеличи - не може да вкарат повече от 4-5 региона...
141
3
 
2
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 седмици
Като гледам как е тръгнало не само Европа,ами и САЩ трябва да помагат на одъртелия джуджак.
140
3
 
9
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Развайте се на мостовете, Русия усилено строи укрепителна линия зад реката. Затова са и тия части отвъд реката, ползващи понтонни мостове за снабдяване. Целта яв о е, да задържат известно време укробандите, да пресекат реката до укрепрайоните на високо и от там да целят бандитите. И това ще му е радостта на Зеля, докато руските момчета минат на парад през Покровск и стигнат Днепър. После следва прочистване изоснови и на Курска област.